EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός κόντρα στους... Μάικ Τζέιμς

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όλοι τους προσπάθησαν να πληγώσουν τον Ολυμπιακό και κάποιοι το κατάφεραν. Το Sport24.gr καταγράφει τι έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι απέναντι σε ομάδες της EuroLeague που ένας εκ των γκαρντ τους έχει ανάλογη επιρροή με εκείνη του Μάικ Τζέιμς στην Αρμάνι.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο (21:45, LIVE Blog από το Sport24.gr) και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να περάσουν "χειροπέδες" στον Μάικ Τζέιμς, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για να πάρουν το διπλό. Τι έχει συμβεί, όμως, όταν η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ βρίσκει στον δρόμο της γκαρντ που έχουν ανάλογη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας τους με εκείνη που έχει ο Μάικ Τζέιμς στην πρωταθλήτρια Ιταλίας; Το Sport24.gr σάς απαντά.

Ο Μάικ Τζέιμς, όπως ήταν λογικό, ήταν ο ένας από τους έξι γκαρντ που επιλέξαμε, ενώ οι άλλοι πέντε είναι οι Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Αλεξέι Σβεντ, Σέρχιο Γιουλ και Βασίλιε Μίτσιτς. Οι έξι συγκεκριμένοι γκαρντ έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά ο "κοινός παρονομαστής" βρίσκεται στο γεγονός ότι χωρίς αυτούς η λειτουργία και η εικόνα της ομάδας τους αλλάζουν κατά πολύ. Εκτός της λίστας μεταξύ άλλων έμειναν οι Νάντο Ντε Κολό και Σέρχιο Ροντρίγκεθ, χωρίς βέβαια αυτό να μειώνει την τεράστια αγωνιστική τους αξία. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως, είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή που λειτουργεί πολύ καλά και χωρίς έναν από τους Ροντρίγκεθ και Ντε Κολό.

ΜΑΪΚ ΤΖΕΪΜΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς το καλοκαίρι επέλεξε να μετακομίσει στο Μιλάνο για λογαριασμό της πρωταθλήτριας Ιταλίας, η οποία "χτίστηκε" γύρω του και εκείνος μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στον ρόλο του ηγέτη. Ο τέως γκαρντ του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί για την επιλογή του να υπογράψει στην Αρμάνι, για την οποία μεταξύ άλλων είχε δηλώσει στο Sport24.gr πως "έκανα κατά κάποιο τρόπο αυτό που έκανε και ο Σπανούλης, όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό: άλλαξε ομάδα για να είναι το κεντρικό πρόσωπο. Μπορείς να πεις κατά κάποιο τρόπο τον αντέγραψα. Ναι, τον αντέγραψα", αλλά και πώς "ο Καλάθης είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Όταν είσαι στην ίδια ομάδα με τον Νικ, πρέπει να αποδεχθείς πως αυτός θα είναι ο ηγέτης. Αυτός θα είναι το πρόσωπο της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει πως εγώ, όσο έπαιζα μαζί του, φαινόμουν λιγότερο καλός. Όταν, όμως, παίζεις μαζί του, πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω"

Ο Αμερικανός γκαρντ σε 25 συμμετοχές στην EuroLeague της τρέχουσας σεζόν έχει μέσο 19,7 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 6,8 ασίστ, 1,4 κλεψίματα και 2,2 λάθη, είναι ο πρώτος σκόρερ και ο δεύτερος πασέρ της διοργάνωσης, έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και η ομάδα του διατηρείται σε τροχιά playoffs έχοντας εκείνον οδηγό. O Μάικ Τζέιμς, ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ, ο Αρτούρας Γκουντάιτις και ο Νεμάνια Νέντοβιτς στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό μάλιστα συνέθεσαν ένα καρέ - "φωτιά" για την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έφυγε "'άλωσε" το ΣΕΦ.

Μάικ Τζέιμς
Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 75-99 22 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 21 ranking
Μέσοι όροι στην EuroLeague 19,7 πόντοι, 3,7 ριμπάουντ, 6,8 ασίστ, 1,4 κλεψίματα, 2,2 λάθη, 21 ranking

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στους... Μάικ Τζέιμς
EUROKINISSI

Ο Νικ Καλάθης είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και ακόμα και σε μία μέτρια βραδιά του, κάνει την ομάδα του καλύτερη. Ο αρχηγός των πρασίνων είναι ο πρώτος πασέρ της EuroLeague της τρέχουσας σεζόν και με τις 8,4 τελικές πάσες του ανά παιχνίδι κάνει τους συμπαίκτες του ευτυχισμένους. Ο Καλάθης στο αιώνιο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ είχε κρατήσει όρθιο στο πρώτο ημίχρονο (42-48) τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε εντέλει τη νίκη με 93-80. Αντιθέτως, στο παιχνίδι στο ΣΕΦ - στο οποίο επικράτησε ο Ολυμπιακός - αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στους ερυθρόλευκους παρά το γεγονός πως είχε μία σχετικά στατιστική.

Νικ Καλάθης
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 93-80 14 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος, 17 ranking
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 79-65 13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 10 ranking
Μέσοι όροι στην EuroLeague 11,8 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ, 8,4 ασίστ, 1,7 κλεψίματα, 3,1 λάθη, 15,4 ranking

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Φενέρμπαχτσε έχει ένα πλούσιο και γεμάτο ρόστερ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας της βασίζεται στον Κώστα Σλούκα. Ο 29χρονος διεθνής πραγματοποιεί ακόμα μία πολύ καλή σεζόν, είναι πολυτιμότερος παίκτης της Φενέρ και κατά μέσο όρο μοιράζει τις 4,7 από τις 18,8 ασίστ της ομάδας του ανά παιχνίδι, ενώ ανταποκρίνεται με επιτυχία και στα εκτελεστικά του καθήκοντα (μ.ο. 11,3 π.). Ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε είχε πραγματοποιήσει την καλύτερή του εμφάνιση απέναντι στην τέως ομάδα του, ενώ αρκετά καλή παρουσία είχε και στο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Κώστας Σλούκας
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 72-73 20 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη, 22 ranking
Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 90-75 12 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 11 ranking
Μέσοι όροι στην EuroLeague 11,3 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ, 0,5 κλεψίματα, 1,8 λάθη, 14,9 ranking

ΑΛΕΞΕΪ ΣΒΕΝΤ - ΧΙΜΚΙ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στους... Μάικ Τζέιμς

O Αλεξέι Σβεντ είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του, γεγονός που στοίχισε κατά πολύ στη Χίμκι στο διάστημα της τρίμηνης απουσίας του. Ο 30χρονος Ρώσος σκόρερ σε 10 συμμετοχές στην φετινή EuroLeague σουτάρει κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι 5,5 δίποντα, 11,7 τρίποντα και 6,6 βολές, ενώ στο ματς της πρεμιέρας της διοργάνωσης είχε φορτώσει με 34 πόντους (3/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 4/5 βολές). Η 30άρα του Σβεντ, όμως, δεν είχε πληγώσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφυγε νικητής από την Ρωσία.

Αλεξέι Σβεντ
Χίμκι - Ολυμπιακός 66-87 34 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 λάθη, 26 ranking
Μέσοι όροι στην EuroLeague 24 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7,8 ασίστ, 1,6 κλεψίματα, 4,2 λάθη, 25,4 ranking

ΣΕΡΧΙΟ ΓΙΟΥΛ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στους... Μάικ Τζέιμς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σέρχιο Γιουλ αποτελεί τον ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης και το πλούσιο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης επιτρέπει στον Πάμπλο Λάσο να διαχειρίζεται τα προβλήματα απουσιών πιο εύκολα από ό,τι άλλοι συνάδελφοί του. Η "Βασίλισσα" πάντως στα τέσσερα παιχνίδια της EuroLeague που απουσίασε ο ηγέτης της, πήρε μόλις μία νίκη. Η Ρεάλ επικράτησε της Γκραν Κανάρια στη Μαδρίτη, αλλά δεν κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και ηττήθηκε δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σερχιο Γιουλ
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 94-78 3 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 ranking
Μέσοι όροι στην EuroLeague 10,8 πόντοι, 1,8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 0,4 κλεψίματα, 1,2 λάθη, 10,1 ranking

ΒΑΣΙΛΙΕ ΜΙΤΣΙΤΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στους... Μάικ Τζέιμς

Ο Βασίλιε Μίτσιτς το καλοκαίρι μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Αναντολού Εφές και οι περισσότεροι περίμεναν πως θα αποτελούσε τον έκτο παίκτη της. Ο Σέρβος γκαρντ, όμως, πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας και υπό την καθοδήγησή του η Αναντολού Εφές την παρούσα στιγμή έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει την 4η θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Βασίλιε Μίτσιτς
Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 88-81

24 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 λάθη, 22 ranking

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 75-65 10 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 7 ranking
Μέσοι όροι στην EuroLeague 11,8 πόντοι, 2,1 ριμπάουντ, 5,2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 12,8 ranking

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Ο Νικ Καλάθης πλήγωσε τον Ολυμπιακό στο ένα από τα δύο ντέρμπι των "αιωνίων" στην EuroLeague, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο MVP της Φενέρμπαχτσε στην "άλωση" του ΣΕΦ και θετικός στην εύκολη νίκη της στην Τουρκία. Ο εξαιρετικός στο ματς στην Ελλάδα, Βασίλιε Μίτσιτς δεν ήταν αρκετός για την Εφές, η οποία, όμως, στον δεύτερο γύρο νίκησε τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός πως ο Σέρβος γκαρντ δεν ήταν τόσο καλός, όσο μας έχει συνηθίσει την φετινή σεζόν. Η Ρεάλ στην Ισπανία νίκησε με άνεση τον Ολυμπιακό παρά την άσχημη εμφάνιση του Σέρχιο Γιουλ, τον οποίο ο Πάμπλο Λάσο θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του στο ματς στο ΣΕΦ, ενώ οι 34 πόντοι που σημείωσε ο Αλεξέι Σβεντ στην Ρωσία στο ματς της 2ης αγωνιστικής, δεν αρκούσαν για να πάρει η Χίμκι τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πάντως για να αυξήσει τις πιθανότητές της για να επικρατήσει την Αρμάνι Μιλάνο πρέπει να περιορίσει την δράση του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος την φετινή σεζόν την έχει ήδη πληγώσει μία φορά.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ