ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"

Μπλατ: "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ "δανείστηκε" μία φράση από την Ιλιάδα όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στην συμμετοχή του Σκότι Ουίλμπεκιν στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Μακάμπι, ενώ δεν έκρυψε πως είναι 100% αφοσιωμένος στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός στην 4η "στροφή" της EuroLeague θα υποδεχθεί τη ΜΑκάμπι Τελ Αβίβ (25/10, 22:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν έκρυψε πως παρά όσα έχει περάσει με την "ομάδα του λαού" είναι απόλυτα αφοσιωμένος στους ερυθρόλευκους, ενώ αναφέρθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο στο ενδεχόμενο συμμετοχής του Σκότι Ουίλμπεκιν στο παιχνίδι.

Ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού στην αρχική τοποθέτηση υποστήριξε πως "προφανώς θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα στην EuroLeague. Ελπίζουμε να ανταποκριθούμε και μετά την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι να παίξουμε, όπως στους πρώτους δύο αγώνες. Η Μακάμπι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, έχει αθλητικότητα και μεγάλο ρόστερ. Γνωρίζω τους παίκτες της και από την θητεία μου στη Μακάμπι, αλλά και από άλλες ομάδες. Ξέρουμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και να πάρουμε τη νίκη".

"Ποιος δεν είναι σίγουρος; Ο Ουίλμπεκιν θα παίξει. Εξαρτάται τον ποιος ακούς. Θα έλεγα μία φράση από την Ιλιάδα: "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας". Δεν δίνω σημασία σε όσα ακούγονται. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να πάρουμε τη νίκη".

Για την θητεία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, είπε: "Ήμουν εκεί εννιά χρόνια και ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου. Έχω υπάρξει ξανά σε αυτή τη θέση και με άλλες ομάδες,με την Εφές και της Νταρουσάφακα. Αυτό, όμω,ς είναι μέρος της καριέρας μου. Ήταν ένα ξεχωριστό μέρος, μια ξεχωριστή ομάδα, που πετύχαμε πολλά, αλλά τώρα είμαι 100% αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό. Είμαι ερωτευμένος με αυτό το μέρος. Έτσι πρέπει. Υπάρχει ένα σπουδαίο τραγούδι από τον Stephen Stills «Love the One You're With» (σ.σ. να αγαπάς αυτόν με τον οποίο είσαι μαζί). Και εγώ είμαι με τον Ολυμπιακό και μόνο αυτόν σκέφτομαι".

Για τον Γιάνις Στρέλνιεκς ανέφερε πως "σιγά - σιγά επιστρέφει. Προσπαθεί να βρει την φόρμα του. Θα δούμε πώς θα είναι και αύριο. Είναι μία απόφαση που θα παρθεί πριν από το παιχνίδι".

Τέλος, αναφερόμενος στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο είπε: "Είχαμε κίνητρο, αλλά όχι ενέργεια. Οι αντίπαλοί μας σούταραν καλύτερα. Κάναμε πολλά λάθη. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

Ο Γιάνις Τίμα από την πλευρά του αρχικά παρατήρησε πως "θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί χάσαμε από την Αρμάνι και πρέπει να ανακάμψουμε. Από την άλλη πλευρά, όμως θα έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι και θέλουμε τη νίκη".

Σχετικά για το Ολυμπιακός πήρε το... μάθημα του από το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο, ο Λετονός φόργουοντ τόνισε πως "το καλό είναι πως το παιχνίδι με την Αρμάνι δεν ήταν πριν από πολύ καιρό. Η προετοιμασία μας θα είναι παρόμοια και πιστεύω πως θα διορθώσουμε τα λάθη μας για να πάρουμε τη νίκη. Πάντα θα προσπαθούμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα. Χρειαζόμαστε την στήριξή των φιλάθλων και πιστεύω πως δεν θα τους απογοητεύσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ