ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Πρίντεζης εναντίον Σενγκέλια

Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Πρίντεζης εναντίον Σενγκέλια

Ο Ολυμπιακός και η Μπασκόνια μετρούν αντίστροφα για να βρεθούν αντιμετώποι (21:45, LIVE Blog από το Sport24.gr) και η μονομαχία του Γιώργου Πρίντεζη με τον Τορνίκε Σεγνκέλια αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα.

Το δεύτερο "πιάτο" της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague θα... σερβιριστεί σε λίγες ώρες και ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να κάνει το 2/2 στην διοργάνωση της φετινής σεζόν και να "αλώσει" την Fernando Buesa Arena επικρατώντας της Μπασκόνια . To έργο των ερυθρολεύκων μόνο εύκολο δεν θα είναι, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μονομαχία του Γιώργου Πρίντεζη με τον Τορνίκε Σενγκέλια.

Οι δύο παίκτες είναι εκ των εκ των καλύτερων πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη, καθώς έχουν γράψει αρκετά μίλια στα παρκέ. Έχουν αρκετά κοινά, αλλά και πολλά διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, ενώ έχουν δεθεί και είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τις ομάδες τους.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό, είναι εκ των αρχηγών του και μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη αποτελούν την αιχμή του δόρατος των ερυθρολεύκων, οι οποίοι πλέον διανύουν την εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος την σεζόν 2011-12 έκανε τα πρώτα του βήματα στην EuroLeague με την Σαρλερουά, μετά την θητεία στους Νετς (2012/14) και τους Μπουλς (2014) το 2014 επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπασκόνια, με την οποία το καλοκαίρι επέκτεινε την συνεργασία του ως το 2022 .

Οι Γιώργος Πρίντεζης και Τορνίκε Σενγκέλια στην rookie σεζόν του Γεωργιανού αρχηγού της Μπασκόνια στην ΕuroLeague δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι και το πρώτο τους αντάμωμα έγινε την αγωνιστική περίοδο 2014/15. Ο "Πριντ" μάλιστα δεν είχε αγωνιστεί στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στην regular season, αλλά έδωσε το "παρών" σε εκείνα του Top 16.

O Ολυμπιακός και η Μπασκόνια από το 2014 και μετά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι δώδεκα φορές, με τους ερυθρόλευκους να μετρούν οχτώ νίκες και τέσσερις ήττες. Ο Πρίντεζης από το 2014 και μετά μετράει έξι νίκες και τρεις ήττες απέναντι στους Βάσκουν, ενώ κόντρα στον Σενγκέλια το ρεκόρ του είναι 4-2, καθώς υπήρχαν αγώνες που είτε αυτός, είτε ο αρχηγός των Βάσκων δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμών.

O Τορνίκε Σενγκέλια την περσινή σεζόν πήρε την θέση του Γιώργου Πρίντεζη στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, αλλά το γεγονός αυτό δεν "πίκρανε" τον (υπ)αρχηγό του Ολυμπιακού. "Μπορεί να σουτάρει, να ποστάρει, να ντριμπλάρει. Είναι ένα ολοκληρωμένο 4άρι που μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Είναι ένας δυνατός παίκτης", έχει δηλώσει ο "Πρίντ" για τον Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος και ο ίδιος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα φόργουορντ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως το καλοκαίρι διέκοψε τις διακοπές και ταξίδεψε στην Σύρο για να συμμετάσχει στο τουρνουά του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Τορνίκε Σενγκέλια είναι και πάλι δύο εκ των βασικών υποψηφίων για την θέση του πάουερ φόργουορντ στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague και απόψε θα απολαύσουμε την πρώτη τους "μονομαχία" για την τρέχουσα σεζόν.

Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Πρίντεζης εναντίον Σενγκέλια
  • Και για να απολαύσεις τον αγώνα με τις καλύτερες επιλογές σε φαγητό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο 11888 giaola app ή στο 11888.gr και να παραγγείλεις το φαγητό που τραβάει η όρεξη σου εύκολα και γρήγορα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ