EUROLEAGUE

ΜακΚίσικ: "Ελπίζω να πάμε στο Final Four"

ΜακΚίσικ: "Ελπίζω να πάμε στο Final Four"

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στην κάμερα του OlympiacosBC TV για την πορεία της προετοιμασίας στο Μέτσοβο και τους στόχους που θέτει εν όψει της νέας σεζόν.

Παρότι βρίσκεται στον Ολυμπιακό από την περσινή σεζόν, φέτος ο Σακίλ ΜακΚίσικ βιώνει την πρώτη του προετοιμασία με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε την ευκαιρία να δουλέψει μαζί με τους συμπαίκτες του στο Μέτσοβο τις προηγούμενες ημέρες, εκεί όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε τις βάσεις εν όψει της νέας σεζόν. Παρά την κούραση και τις συνεχόμενες προπονήσεις πάντως, εμφανίστηκε με χαμόγελο και θετική διάθεση, όταν κλήθηκε να μιλήσει για το πώς πέρασε το προηγούμενο διάστημα στο Μέτσοβο.

"Έχω κάνει παρόμοιες προετοιμασίες, αλλά αυτή ήταν μακράν η καλύτερη! Ήρθαμε εδώ, δουλέψαμε πολύ και δώσαμε ένα φιλικό παιχνίδι που κερδίσαμε. Συνολικά θεωρώ πως ήταν ένα επιτυχημένο ταξίδι" δήλωσε αρχικά ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος προσέθεσε πως "είμαι ενθουσιασμένος και αγωνιώ να ξεκινήσει η EuroLeague. Δεν μπορώ να περιμένω! Το λέω στα παιδιά πως είμαι έτοιμος να ξεκινήσει η χρονιά και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που τελείωσε η προηγούμενη σεζόν. Είμαι έτοιμος να επιστρέψω στην δράση".

Μετά από πολύμηνη απουσία από τους αγώνες και την ένταση μίας αναμέτρησης, οι ερυθρόλευκοι ξαναβγήκαν στο παρκέ για το φιλικό με τον Ηρακλή. Από τη μία η ικανοποίηση για την επιστροφή στην (σχετική) κανονικότητα, από την άλλη το γεγονός πως... δεν του έφτανε ένα παιχνίδι όμως: "Ένιωσα ενθουσιασμένος που έπαιξα και πάλι μπάσκετ, αλλά όπως είπα και πριν ανυπομονώ να ξεκινήσει η EuroLeague. Τελείωσε τόσο γρήγορα πέρυσι. Ήρθα στην ομάδα και μπόρεσα να παίξω μόλις τρία παιχνίδια. Ήταν, όμως, πολύ καλό το ότι έπαιξα με παίκτες όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου και φέτος ειδικά με τον Σλούκα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να παίζεις μαζί με τόσο καλούς παίκτες".

Ερωτηθείς αν κατά τη γνώμη του θα αλλάξει κάτι στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας, είπε: "Θεωρώ πως θα τρέξουμε περισσότερο στις δύο πλευρές του γηπέδου φέτος, καθώς θα είμαστε σε καλύτερη φόρμα" για να συνεχίσει: "Σίγουρα νιώθω πιο άνετα και τα εύσημα για αυτό ανήκουν στον προπονητή, γιατί δεν νιώθω κανενός είδους πίεση. Απλά κάνω αυτό που μου ζητάει. Δεν ζητούν πολλά, ζητούν να κάνουμε αυτά που μας λένε και αυτό προσπαθώ να κάνω. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός, αλλά και η πόλη είναι ένα ευχάριστο μέρος για εμένα και την οικογένειά μου".

Τέλος, αναφορικά με τον βασικό στόχο που θέτει για τη νέα σεζόν, απάντησε πως "ο βασικός μου στόχος είναι να κερδίζουμε, να κερδίζουμε πολύ. Δεν θέλω να πω τι μπορούμε να πετύχουμε, αλλά ελπίζω να καταφέρουμε να φτάσουμε στο Final Four και μετά να ανανεώσω το συμβόλαιό μου και να επιστρέψω για να πάμε στο Final Four και την επόμενη χρονιά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ