EUROLEAGUE

Επαφές Μπλατ με τους τρεις Έλληνες

Επαφές Μπλατ με τους τρεις Έλληνες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ και στον Πειραιά σηκώνουν τα μανίκια για να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους για τη νέα σεζόν. Συνάντηση Μπλατ με Σκινδήλια, επαφές με Σπανούλη, Παπαπέτρου και Παπανικολάου!

Το "τιμόνι" του Ολυμπιακού έχει περάσει στα χέρια του Ντέιβιντ Μπλατ σε συνεργασία με την διοίκηση των "ερυθρολεύκων" έχουν αρχίσει να υλοποιούν τον σχεδιασμό της ομάδας του για τη νέα σεζόν.

Το... μενού μέχρι στιγμής είχε αποδεσμεύσεις για τον Ολυμπιακό, καθώς από τους "ερυθρόλευκους" αποχώρησαν οι Μπράιαν Ρόμπερτς και Τζαμέλ ΜακΛίν , ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρει και ο Κιμ Τιλί. Η συνέχεια, όμως, θα είναι διαφορετική...

Ο Ντέιβιντ Μπλατ την Πέμπτη (28/6) συναντήθηκε στο Τελ Αβίβ με τον Χρήστο Σταυρόπουλο και τον Χρήστο Μπαφέ και συζήτησαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν την ομάδα τους. Ο 59χρονος προπονητής, όμως, είχε ακόμα μία σημαντική συνάντηση, καθώς είχε τετ-α-τετ με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Σκινδήλια.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν λεπτομερώς τον σχεδιασμό και τις κινήσεις της ομάδας τους για τη νέα σεζόν και υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων. Κοινή επιθυμία των δύο πλευρών είναι να κινηθούν με άξονα μία φιλοσοφία ανάλογη με εκείνη που είχε ο Ολυμπιακός την σεζόν 2012-13 και η Μακάμπι Τελ Αβίβ την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Κοινός παρανομαστής μάλιστα ήταν πως και οι δύο ομάδες κατέκτησαν την ΕuroLeague. Ο Μπλατ δηλαδή θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα χωρίς να χρειαστεί οι "ερυθρόλευκοι" να προβούν σε ακραίες οικονομικές κινήσεις. Το μπάτζετ του Ολυμπιακού θα κυμανθεί στο επίπεδο των τελευταίων χρόνων και αναλόγως τις κινήσεις που θα γίνουν, είναι πιθανό να είναι μικρότερο από εκείνο της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Έτσι κι αλλιώς ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει αποδείξει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πως γνωρίζει πώς να κινηθεί σωστά έχοντας στη διάθεση του... ευέλικτα μπάτζετ.

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι στο Τελ Αβίβ, αλλά σχεδιάζει ήδη τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασίλη Σπανούλη, τον Κώστα Παπανικολάου και τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τους εξήγησε τον ρόλο που θα έχουν στον Ολυμπιακό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τα συμβόλαια των τριών παικτών έχουν ολοκληρωθεί και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθούν με τους διοικούντες των "ερυθρολεύκων" για να συζητήσουν την παραμονή τους στον Πειραιά.

ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΕΣΟΡ

Ο Ματίας Λεσόρ πραγματοποίησε μία πολύ καλή σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα και - όπως έγραψε πρώτα το Eurohoops - βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για τους διαδόχους του Τζαμέλ ΜακΛίν. Ο Γάλλος σέντερ (2.06 μ.) έχει συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά σε αυτό υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης και η περίπτωσή του εξετάζεται από τον Ολυμπιακό.

Η περίπτωση του μάλιστα είναι χαρακτηριστική του πνεύματος βάσει του οποίου θέλουν να κινηθούν οι "ερυθρόλευκοι", καθώς αν ο αρραβώνας καταλήξει σε γάμο, ο παίκτης θα στοιχίσει λιγότερα χρήματα στον Ολυμπιακό από ό,τι ο Τζαμέλ ΜακΛίν.

Ο 23χρονος σέντερ στην πρώτη του σεζόν στην EuroLeague αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια με τον Ερυθρό Αστέρα και είχε μέσο όρο 8,5 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ, 1,7 λάθη και 0,7 τάπες, ενώ στην "ερυθρόλευκη" λίστα υπάρχουν και άλλα ονόματα για τους πιθανούς αντικαταστάτες του Τζαμέλ ΜακΛίν.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ