EUROLEAGUE

Αντόνοφ: "Ο Σπανούλης τον τελευταίο λόγο"

Αντόνοφ: "Ο Σπανούλης τον τελευταίο λόγο"

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο στο TOP-16 με ρεκόρ 6-1 και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Βασίλη Σπανούλη. Το παραδέχτηκε ο Σεμέν Αντόνοφ μιλώντας για την αναμέτρηση της Νίζνι με τους Πειραιώτες.

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέβασε την απόδοσή του στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης με τη Νίζνι, πέτυχε κρίσιμους πόντους κόντρα στους Ρώσους κι εν τέλει οδήγησε τους Πειραιώτες στην έκτη νίκη τους στον ΣΤ' όμιλο του TOP-16.

Από την άλλη πλευρά, η Νίζνι περιορίστηκε στην καλή εμφάνιση απέναντι στους Πειραιώτες και ο Σεμέν Αντόνοφ αναφέρθηκε στην καταλυτική παρουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού που άλλαξε την εικόνα του αγώνα στο Νόβγκοροντ. Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και Έλληνες !

"Ο Σπανούλης είχε τον τελευταίο λόγο. Σκόραρε 11 πόντους σε 5', ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού! Προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε όμως είναι ένας παίκτης με ικανότητες και εμπειρία. Είμαστε μια νεανική ομάδα και αυτή είναι η πρώτη μας σεζόν στην Euroleague. Κάποιες στιγμές φαίνεται αυτή η έλλειψη εμπειρίας. Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι προσπαθούμε να μάθουμε από τα λάθη μας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Σε τόσο απαιτητικούς αγώνες, οποιαδήποτε φάση μπορεί να είναι καθοριστική".

Η Νίζνι Νόβγκοροντ έκλεισε τον πρώτο γύρο με μόλις δυο νίκες σε εφτά αγώνες, φιγουράρει στην 6η θέση του ΣΤ' ομίλου και πλέον καλείται να κάνει την υπέρβαση για να προκριθεί στα playoffs. "Αυτές οι πέντε ήττες δεν είναι... τραγωδία για εμάς. Θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν. Φυσικά θα παίξει ρόλο και το τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ. Δείτε για παράδειγμα τη Μάλαγα. Έχει μόνο μια νίκη όμως δεν παίζει με κατεβασμένα χέρια" εξήγησε ο Ρώσος φόργουορντ στο πρακτορείο "Р-Спорт".

Και συνέχισε λέγοντας: "Η ομάδα μας είναι πεινασμένη για νίκες. Κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι σπουδαία εμπειρία. Οι φίλαθλοί μας είναι χαρούμενοι βλέποντας ότι παλεύουμε απέναντι σε γίγαντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ως ίσος προς ίσο. Δεν έχουμε το μπάτζετ ή τον πάγκο τους, όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή. Νομίζω ότι η Νίζνι μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ