EUROLEAGUE

Ντόρσεϊ: "Δεν αφήνω το ελληνικό διαβατήριο"

Ντόρσεϊ: "Δεν αφήνω το ελληνικό διαβατήριο"
EUROKINISSI

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να αφήσει την ελληνική υπηκοότητα για να “ασπαστεί” την ισραηλινή, βάζοντας έτσι “φρένο” στην προσπάθεια της ομάδας του να του βγάλει διαβατήριο

Η προ ημερών αποκάλυψη για το "όχι” του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην πρόθεση της Μακάμπι να του δώσει ισραηλινή υπηκοότητα οριστικοποιήθηκε και διά στόματος του ιδίου, μέσω των δηλώσεών του σε Μέσο του Ισραήλ.

Ο 23χρονος γκαρντ ξεκαθάρισε στο "Sport5" πως, από τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν του επιτρέπεται να έχει τρεις υπηκοότητες (έχει ήδη την ελληνική και την αμερικανική), δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να αφήσει μία εκ των δύο για να πάρει ισραηλινό διαβατήριο. Άφησε βέβαια ένα ανοιχτό “παράθυρο” για την περίπτωση που αλλάξει η νομοθεσία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ορατό.

Συγκεκριμένα, ο άσος της Μακάμπι απάντησε σε σχετική ερώτηση με το αν προτίθεται να πάρει ισραηλινό διαβατήριο: "Αν μπορώ να έχω τρία διαβατήρια χωρίς να μου αφαιρεθεί το ένα, θα ήθελε να έχω και ισραηλινό. Αν όμως πρέπει να αφήσω κάποιο τότε δεν θα το κάνω γιατί θέλω να συνεχίσω να έχω ελληνικό και αμερικανικό διαβατήριο. Δεν είμαι σίγουρος για τις τεχνικές δυσκολίες αλλά αν πρέπει να αφήσω κάποιο από τα διαβατήριά μου, τότε δεν ενδιαφέρομαι".

Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε για το... δίλημμα Ελλάδας ή Ισραήλ σε περίπτωση που μπορούσε να διαλέξει, ο ίδιος απάντησε: "Δεν υπάρχει επιλογή εδώ γιατί έχω ήδη παίξει με την Ελλάδα. Άρχισα να παίζω πριν καν γίνω 19 και θα συνεχίσω να παίζω στην Εθνική. Αυτή η ευκαιρία εμφανίστηκε τώρα, συνεπώς δεν μπορώ να αλλάξω. Είναι δύσκολη ερώτηση".

Όσο για τις ισραηλινές ρίζες του από την πλευρά της μητέρας του, ο Ντόρσεϊ αποκάλυψε: "Η οικογένεια της μητέρας μου μιλά Εβραϊκά, η μητέρα μου και η γιαγιά μου γεννήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και έφυγαν από τη χώρα όταν ήταν 8 χρονών. Έχει επηρεαστεί, όμως, πολύ από την κουλτούρα. Εγώ έχω μάθει από πολλές διαφορετικές κουλτούρες από μικρός".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ