EUROLEAGUE

Μακάμπι: Ο Ντόρσεϊ είπε "όχι" στην ισραηλινή υπηκοότητα για χάρη της Ελλάδας

Μακάμπι: Ο Ντόρσεϊ είπε "όχι" στην ισραηλινή υπηκοότητα για χάρη της Ελλάδας
EUROKINISSI

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θέλησε να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου ο Τάιλερ Ντόρσεϊ να αποκτήσει ισραηλινή υπηκοότητα, ο παίκτης όμως αρνήθηκε να μπει σε αυτή τη διαδικασία για να μην χάσει την ελληνική!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε την απόφαση το φετινό καλοκαίρι να αφήσει στην άκρη το ΝΒΑ (από την στιγμή που έβλεπε ότι δεν υπήρχε κάποια καλή πρόταση στον ορίζοντα) και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τού έδωσε διετές συμβόλαιο συνεργασίας αντί 1.4 εκατομμυρίων δολαρίων, κι ακολούθως έψαξε... τις ρίζες του, για να διαπιστώσει πως μπορούσε να τον εντάξει στο δυναμικό της ως γηγενή παίκτη.

Κι αυτό γιατί ο 23χρονος γκαρντ έχει ισραηλινές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του, γεγονός που επέτρεπε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να του βγάλει διαβατήριο και ταυτόχρονα να του δώσει ισραηλινή υπηκοότητα. Σύμφωνα με το Sport5 του Ισραήλ όμως, ο παίκτης απάντησε αρνητικά σε αυτή την πρόθεση της ομάδας του, για να μην χάσει την ελληνική υπηκοότητα που έχει!

Βάσει νόμου στην Ελλάδα, δεν γίνεται κάποιος πολίτης να έχει περισσότερες από δύο υπηκοότητες, κάτι που σημαίνει πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα ήταν υποχρεωμένος να απαρνηθεί είτε την αμερικάνικη είτε την ελληνική. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η άρνησή του να κάνει κάτι από τα δύο, γεγονός που συνεπάγεται πως θα συνεχίσει να λογίζεται ως ξένος στο έμψυχο δυναμικό της "ομάδας του λαού".

Πέραν αυτού του αριθμητικού γεγονότος για τη λίστα της Winner League, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα υποχρεωθεί να πληρώσει επίσης μεγαλύτερο φόρο από την στιγμή που ο παίκτης θα λογίζεται ως ξένος (25% αντί για 12%).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ