EUROLEAGUE

Μπηχτές Τάιους για Μακάμπι, αλλά και αποθέωση για Σφαιρόπουλο

ΧΙΜΚΙ - ΜΑΚΑΜΠΙ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΧΙΜΚΙ - ΜΑΚΑΜΠΙ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Άλεξ Τάιους αποχώρησε με αιχμές από τη Μακάμπι με προορισμό την Ούνικς, δηλώνοντας πως η ομάδα δεν τον σεβάστηκε, ωστόσο είχε να πει έναν καλό λόγο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Έπειτα από μία διετία στη Μακάμπι ο Άλεξ Τάιους αποχώρησε, ξανά, από την "ομάδα του λαού", αφού συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ούνικς. Με βάση τις δηλώσεις του πάντως, είχε την διάθεση να μείνει, αλλά ο σύλλογος δεν τον σεβάστηκε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα " sports.walla" ο Αμερικανός ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, τονίζοντας ότι η Μακάμπι δεν τον σεβάστηκε. " Ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στο Ισραήλ, αλλά η Μακάμπι με απέφευγε και έπαιζε παιχνίδια. Η διοίκηση δεν έκανε αρκετά για να μείνω και δεν έδειξε να ενδιαφέρεται όταν γινόντουσαν οι διαπραγματεύσεις" δήλωσε αρχικά ο Τάιους, πριν ξεσπάσει στην συνέχεια:

" Στο ξεκίνημα της σεζον, κοντά στον Δεκέμβριο, ο μάνατζέρ μου με προσέγγισε και μου είπε ότι η Μακάμπι μου έχει κάνει μία πρόταση για επέκταση του συμβολαίου μου και ήμουν σίγουρος ότι ήμασταν κοντά σε συμφωνία. Ξαφνικά όμως μου πρότειναν μονοετές συμβόλαιο και δεν ανέφεραν χρήματα, λέγοντας ότι δεν ξέρουν τι θα γίνει με τον κανονισμό των ξένων στο πρτωτάθλημα.

Ήξεραν από την αρχή τι ζητούσα. Όταν θες κάποιον, ξέρεις τι να κάνεις. Όταν έλαβα την πρόταση από την Ούνικς πήγα στην διοίκηση και τους έδωσα την ευκαιρία να ισοφαρίσουν την προσφορά και μου έδωσαν απλώς συγχαρητήρια, λέγοντας ότι βρήκα μία καλή πρόταση.

Ήταν απόφασή τους. Δεν έκαναν αρκετά για να με κρατήσουν. Έδειξαν να μην ενδιαφέρονται. Ξέρω πώς λειτουργούν και όταν έρχεται η ώρα για τις διαπραγματεύσεις σκέφτονται μόνο την δουλειά, χωρίς συναίσθημα, για αυτό πολλοί παίκτες πάνε και έρχονται στην ομάδα και δεν υπάρχουν επιτυχίες".

Κλείνοντας πάντως ο Τάιους έκανε τον απολογισμό της σεζον 2018/19 και είχε να πει έναν καλό λόγο για τον Γιαννη Σφαιρόπουλο και πώς άλλαξε πολλά πράγματα στην ομάδα: " Νομίζω ότι μετά την αλλαγή προπονητή η ομάδα άλλαξε εντελώς. Με τον κόουτς Γιάννη ήμασταν ομάδα επιπέδου playoffs στην EuroLeague. Δυστυχώς η αντεπίθεσή μας ξεκίνησε αργά. Ο Σφαιρόπουλος άλλαξε την ομάδα, έφερε νέο επίπεδο ενέργειας, έβαλε αρχές, άλλαξε την τακτική. Με μερικές αλλαγές σίγουρα θα μπορέσει η ομάδα να μπει στα playoffs της EuroLeague την επόμενη σεζον.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ