EUROLEAGUE

Preview: Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός

Preview: Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Με ντέρμπι μεγάλων ονομάτων θα πέσει την Παρασκευή (21.45) η αυλαία της 12ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στη Βαρκελώνη

Με τιτανομαχία θα πέσει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16, καθώς η Μπαρτσελόνα υποδέχεται (21.45) τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό.

Η Μάλαγα δεν αποδείχτηκε αρκετά υψηλό εμπόδιο για να αναγκάσει την Μπαρτσελόνα να... σκοντάψει για πρώτη φορά στο ΤΟΡ 16. Οι "μπλαουγκράνα" έκαναν το 11-0 και πλέον θέλουν να ολοκληρώσουν όλη τη φάση ως η μοναδική αήττητη ομάδα. Οι παίκτες του Πασκουάλ με νίκη επί του Παναθηναϊκού ή με ήττα της Αρμάνι από τη Φενέρμπαχτσε κλειδώνουν και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου.

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μία μεγάλη νίκη (76-67) επί της Φενέρμπαχτσε. Οι "πράσινοι" μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη μετρούν μόνο νίκες κι ελπίζουν ότι μετά το βράδυ της Παρασκευής θα τις έχουν τριπλασιάσει.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την προηγούμενη σεζόν τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά, επικρατώντας στο τελευταίο παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία από τα πέντε παιχνίδια κρίθηκαν με συνολική διαφορά 5 πόντων. Ο Άντε Τόμιτς είχε κατά μέσο 10,4 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε 16,6 πόντους σ' αυτή τη σειρά.

Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει 12 παιχνίδια συνεχόμενα στην Euroleague.

Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει 23 συνεχόμενα παιχνίδια στο ΤΟΡ 16.

Ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στην πεντάδα του αυτή τη σεζόν. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει ξεκινήσει σε κάθε παιχνίδι στην Euroleague.

Ο Μπράντ Όλεσον έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 13 από τα 14 τελευταία του παιχνίδια στη διοργάνωση.

Ο Κώστας Παπανικολάου κέρδισε χρυσά μετάλλια με τις μικρές εθνικές ομάδες το 2008 και το 2009, όντας συμπαίκτης μαζί με τους Νίκο Παππά και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς του Παναθηναϊκού.

Ο Κώστας Παπανικολάου χρειάζεται ακόμα 9 τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 67-66 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του 1996 στο Παρίσι, όπου κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό.

Το 2011 ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα με 3-1 στη σειρά των πλέι οφ, αποκλείοντάς την από το Final-4 της Βαρκελώνης. Η Μπαρτσελόνα νίκησε στο πρώτο της παιχνίδι με 1 πόντο τον Παναθηναϊκό, αλλά οι "πράσινοι" νίκησαν τα επόμενα τρία και πήραν το εισιτήριο για τη Βαρκελώνη, όπου στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες, φέτος.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση, έχοντας 6.8 τελικές πάσες ανά αγώνα.

Ο Στεφάν Λάσμε είναι ο παίκτης που έχει χρεωθεί τα περισσότερα φάουλ στη διοργάνωση (3.7 μ.ό. ανά αγώνα).

Ο Μάικ Μπράμος έχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε οκτώ συνεχόμενες συμμετοχές στον θεσμό.

Ο Ραμέλ Κάρι έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 9 από τα τελευταία 10 παιχνίδια του στην Euroleague. Σουτάρει με 57,6 % έξω από τα 6.75μ. έχοντας ευστοχήσει στα 19 από τα 33 σουτ τριών πόντων. Παράλληλα, έχει ευστοχήσει σε 9 συνεχόμενες βολές.

Ο Ρόκο Ούκιτς έπαιξε στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2006-07, όντας τότε συμπαίκτης με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο που εξακολουθεί να παίζει με τους Καταλανούς. Είχε κατακτήσει τότε το Κόπα ντελ Ρέι.

Ο Ούκιτς ήταν συμπαίκτης με τον Έραζεμ Λόρμπεκ στη Λοτομάτικα Ρόμα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2007-08. Τα περασμένα καλοκαίρια έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Τόμιτς στην εθνική Κροατίας, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία, οδηγώντας την ομάδα τους στα ημιτελικά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ