EUROLEAGUE

Preview: Γαλατάσαραϊ - Παρτίζαν

Preview: Γαλατάσαραϊ - Παρτίζαν

Η Γαλατάσαραϊ υποδέχεται (20.00) την Παρασκευή την Παρτίζαν και ίσως χρειάζεται νίκη με πολλούς πόντους για να προκριθεί

Πολύ κοντά σε μεγάλη υπέρβαση βρίσκεται η Γαλατάσαραϊ, η οποία ίσως έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει το παιχνίδι της Παρασκευής (20.00) με την Παρτίζαν σε γιορτή πρόκρισης.

Η ομάδα του Αταμάν παρότι από την αρχή της σεζόν ταλαιπωρήθηκε πολύ με τραυματισμούς εντούτοις έδειξε χαρακτήρα και πλέον είναι ένα βήμα πριν τα play off. Οι Τούρκοι θα γνωρίζουν τι χρειάζονται για να προκριθούν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της Λοκομοτίβ με την Μπάγερν το βράδυ της Πέμπτης. Αν οι Ρώσοι έχουν ηττηθεί τότε οι Τούρκοι θα είναι στην επόμενη φάση ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Σε περίπτωση νίκης της Λοκομοτίβ τότε η Γαλατάσαραϊ θα θέλει κι αυτή νίκη, καθώς υπερέχει με 24 πόντους στο goal average. Τα πράγματα θα μπερδευτούν περισσότερο σε περίπτωση επικράτησης της Κουμπάν με περισσότερους από 24 πόντους, καθώς τότε οι γείτονες θα χρειάζονται νίκη με όσους πόντους πάνω από τους 24 που πήραν οι Ρώσοι.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Εργκίν Αταμάν έχει χρησιμοποιήσει 17 διαφορετικούς παίκτες φέτος και 14 διαφορετικούς ''πενταδάτους'' στους αγώνες της Γαλατάσαραϊ στην Euroleague.

O Ζόραν Έρτσεγκ μετράει δεκαπέντε συνεχόμενες εύστοχες βολές στη διοργάνωση.

Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων ο Φουρκάν Αλντεμίρ πραγματοποίησε 6 κοψίματα κάτι που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στη συγκεκριμένη κατηγορία για φέτος.

Ο Ποπς Μενσά Μπονσού και ο Μιλένκο Τέπιτς ήταν συμπαίκτες στην Κάχασολ Σεβίλη για 6 παιχνίδια την άνοιξη του 2013.

Ο Μίλαν Μάτσβαν δόθηκε δανεικός στην Παρτίζαν τη σεζόν 2011-12. Έπαιξε με τους Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα Σερβίας και το Κύπελλο.

Ο Εντέρ Αρσλάν έκανε ρεκόρ καριέρας με 4 κλεψίματα κόντρα στην Παρτίζαν στις 17 Ιανουαρίου του 2007, όταν αγωνιζόταν για την Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Η Παρτίζαν έχει χρησιμοποιήσει 13 διαφορετικούς παίκτες στην αρχική της πεντάδα στη διοργάνωση. Μόνο ο Λοβέρν έχει ξεκινήσει σε κάθε παιχνίδι της Euroleague.

Ο Μπογκντάνοβιτς έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο ανά παιχνίδι στα τελευταία εννιά από τα δέκα τελευταία ματς στην Euroleague.

O Κίνσεϊ έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 15 συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ ήταν συμπαίκτης με τον Σινάν Γκιουλέρ και τον Τσενκ Ακιόλ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2011-12.

Ο Τζόφρεϊ Λοβέρν είναι πρώτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης έχοντας κατά μέσο όρο 8,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Ο Λίο Βέστερμαν και ο Ποπς Μενσά Μπονσού ήταν συμπαίκτες στην Βιλερμπάν τη σεζόν 2010-11.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ