EUROLEAGUE

Αρόγιο: "Είμαστε το φαβορί για την Euroleague"

Αρόγιο: "Είμαστε το φαβορί για την Euroleague"
INTIME SPORTS

Παρά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Κάρλος Αρόγιο δεν δίστασε να πει ότι η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague στο Βερολίνο. Τι απάντησε σε ερώτηση για την πίεση που ασκείται στους "μπλαουγκράνα" για επιτυχία.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δυόμιση χρόνια (για την ακρίβεια, 963 ημέρες) μέχρις ότου η Μπαρτσελόνα ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό. Το σερί των "μπλαουγκράνα" ξεκίνησε και τελείωσε στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου χθες (4/12) η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν τα κατάφερε.

Η ήττα βέβαια δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τον σχεδιασμό και τους στόχους της Μπαρτσελόνα, η οποία -έτσι κι αλλιώς πλέον- πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στο Κρασνοντάρ, για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον γ' όμιλο.

Λίγη ώρα μετά το φινάλε της αναμέτρησης με το "τριφύλλι", ο Κάρλος Αρόγιο μίλησε στο Euroleague Greece, μη θέλοντας να κρυφτεί. Είπε αυτό που πιστεύει, δίχως δεύτερη σκέψη. Τι ήταν αυτό; " Είμαστε το φαβορί για την Euroleague", τόνισε.

Πριν από αυτό βέβαια κλήθηκε να κάνει το σχόλιό του για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: " Επιθετικά θα μπορούσαμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα, γιατί στην άμυνα ήμασταν αρκετά καλοί, απλά ο Παναθηναϊκός έβαλε μερικά μεγάλα σουτ, κυρίως με τον Διαμαντίδη και τον Φελντέιν. Στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός. Θα επιστρέψουμε στην Ισπανία για να δούμε και να αναλύσουμε τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον", δήλωσε αρχικά για να απαντήσει εν συνεχεία σε ερώτηση για το αν τελικά η περιφέρεια της ομάδας του είναι καλύτερη από τη φροντ λάιν:

" Έχουμε τέτοια ποιότητα και ρόστερ. Κάθε βράδυ ξεχωρίζει κι ένας διαφορετικός παίκτης. Κάποιες φορές θα είναι οι ψηλοί, κάποιες άλλες οι κοντοί που θα κάνουν τη διαφορά".

Αρόγιο: "Είμαστε το φαβορί για την Euroleague"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Εστιάζουμε στο "εμείς", όχι στο "εγώ"

Όταν τον ρωτήσαμε για την ικανότητα της Μπαρτσελόνα να παρουσιάζει διαφορετικά δυνατά σημεία σε κάθε παιχνίδι κι αν αυτό είναι το μεγαλύτερο "συν" της, είπε πως " θα μπορούσε να είναι έτσι, αν ξέραμε να το χρησιμοποιούμε ως "όπλο" σωστά σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθούμε να μάθει ο ένας τον άλλον, για να έχουμε καλύτερη επικοινωνία στο παρκέ. Δεν μας νοιάζει ποιος παίρνει τα εύσημα, αλλά να κερδίζει η ομάδα. Σε αυτό εστιάζουμε περισσότερο".

Αλήθεια, τι έμαθαν αυτός κι οι συμπαίκτες του από το αρνητικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ; " Ότι πρέπει να βελτιωθούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ θα σήμαινε πολλά για εμάς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να δούμε τι πήγε στραβά για να μην βρεθούμε πάλι σε αντίστοιχη κατάσταση", απάντησε ορθά κοφτά, πριν η κουβέντα πάει στο κομμάτι της ενέργειας, εκεί όπου οι "μπλαουγκράνα" υστερούσαν -έναντι του Παναθηναϊκού- ως επί το πλείστον:

" Ο Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ με το μέρος του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μαζί η ενέργεια που έβγαζε ήταν πολλή. Προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε να ματσάρουμε αυτό το στοιχείο, με αποτέλεσμα να μειώσουμε το σκορ. Ήταν όμως θέμα ισορροπίας, γιατί δεν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας στο παρκέ. Είμαστε καλύτερη ομάδα απ ότι δείξαμε απόψε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη".

Αρόγιο: "Είμαστε το φαβορί για την Euroleague"
INTIME SPORTS

"Ποια ομάδα; Εμείς προφανώς"

Εν συνεχεία, σχολιάσαμε την κακή εικόνα που δείχνουν παραδοσιακές δυνάμεις της Euroleague, όπως η Μακάμπι κι η Ρεάλ Μαδρίτης, ρωτώντας τον Πορτορικανό γκαρντ αν υπάρχει κάποια ομάδα που -σύμφωνα με εκείνον- έχει ξεχωρίσει και δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου. Τι είπε; " Εμείς είμαστε το φαβορί, ποια άλλη ομάδα; Τι ερώτηση είναι αυτή; Δεν μας νοιάζουν οι άλλες ομάδες. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και γι αυτό δουλεύουμε. Επικεντρωνόμαστε στη δική μας δουλειά, όχι στο τι κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλες ομάδες", σχολίασε για να καταλήξει αναφερόμενος στην πίεση που υπάρχει στη Βαρκελώνη, αναφορικά με την ανάγκη για άμεση επιτυχία μετά τις τέσσερις σερί χαμένες ευκαιρίες για την κατάκτηση του τροπαίου:

" Κάθε ομάδα έχει πίεση, κάποιου είδους πίεση στη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι είναι το άθλημα. Αν δεν το αισθάνεσαι αυτό, τότε σημαίνει πως δεν το ζεις όπως πρέπει. Όταν υπάρχει πίεση, παίζεις με την υποχρέωση της νίκης σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι σαφές κι έτσι πρέπει να γίνεται, ούτως ή άλλως. Έχουμε παίκτες που καταλαβαίνουν τι χρειάζεται και τι είναι απαραίτητο για να κατακτήσουμε την Euroleague. Είμαστε πολύ προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο. Θέλουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα φέτος".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ