EUROLEAGUE

Βατούτιν: "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές..."

Moscow players celebrate as they win the Final Four Euroleague final basketball match between Anadolu Efes Istanbul and CSKA Moscow at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Moscow players celebrate as they win the Final Four Euroleague final basketball match between Anadolu Efes Istanbul and CSKA Moscow at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν στην EuroLeague, ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε στο TASS και είπε το προφανές: ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα φέτος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την στιγμή που χτίζει από το "μηδέν".

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκινάει την προσπάθεια για υπεράσπιση του... θρόνου στην EuroLeague με το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Βαλένθια (4/10, 22:00). Η ρωσική ομάδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κώστα Κουφού για το επόμενο διάστημα, σε μια νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το "μηδέν" δεδομένων των (πάρα) πολλών αλλαγών που έγιναν το φετινό καλοκαίρι στο ρόστερ.

Κάποιες κατόπιν επιλογής των Πρωταθλητών Ευρώπης, κάποιες άλλες λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν στην αγορά. Όπως και να έχει, ο Αντρέι Βατούτιν αναγνωρίζει τις αντικειμενικές δυσκολίες της φετινής αγωνιστικής περιόδου, κάτι το οποίο επεσήμανε με δηλώσεις στο TASS.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξήγησε αρχικά πως " όλοι θέλουν να κερδίζουν, την ίδια ώρα όμως πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές και να κατανοήσουμε ότι είναι αδύνατο να χτίσουμε μια πρωταθλήτρια ομάδα μέσα σε έναν χρόνο. Πέντε χρόνια δημιουργούσαμε ένα σύνολο, που κατέκτησε δύο φορές την EuroLeague" για να συνεχίσει:

" Η διοργάνωση είναι πολύ απαιτητική, με 14/18 ομάδες να έχουν δυνατότητες να παλέψουν για τα playoffs. Όλοι πρέπει να είναι υπομονετικοί και να μην επαναπαύονται σε όσα κατάφεραν πέρσι. Η EuroLeague αποτελεί προτεραιότητα για εμάς".

Όσο για το πόσο θα επηρεαστεί η εικόνα της ομάδας και πόσο διαφορετική θα είναι σε σχέση με όσα γνωρίζαμε; " Φυσικά θα αλλάξει το παιχνίδι της ομάδας, από την στιγμή που διαφοροποιήθηκε η εικόνα του ρόστερ, ήρθαν παιδιά με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Η ομάδα έγινε ψηλότερη, κάπως νεότερη και το στυλ της θα αλλάξει. Πιστεύω ότι φέτος μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, η έμφαση στην επίθεση ίσως αλλάξει, με περισσότερη έμφαση στους ψηλούς" απάντησε.

AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ