EUROLEAGUE

Χίμκι: Ο Άντονι Γκιλ είναι πάλι εδώ

Χίμκι: Ο Άντονι Γκιλ είναι πάλι εδώ
EUROKINISSI

Ο Άντονι Γκιλ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε ξανά στην EuroLeague έπειτα από σχεδόν 9 μήνες, δείχνοντας ξανά πόσο είχε λείψει από τη Χίμκι.

Ο Άντονι Γκιλ είναι ένας από τους πλέον κομβικούς παίκτες της Χίμκι. Σε μία ομάδα που περιστρέγονται όλα γύρω από τον Αλεξέι Σβεντ, έχει κατά κάποιον τρόπο τον ρόλο του ισορροπιστή. Αυτός ο ισορροπιστής έλειψε όμως πέρυσι πολύ από την ρωσική ομάδα.

Ήταν τέλη Ιανουαρίου όταν η Χίμκι ανακοίνωσε ότι ο εκρηκτικός φόργουορντ θα έχανε το υπόλοιπο της σεζόν 2018/19 επειδή έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείριση στο ισχίο. Τα συγκεκριμένα νέα άλλαξαν τα δεδομένα στην ρωσική ομάδα, που έχασε τον πιο συνεπή ψηλό της και αυτόν που αποτελούσε μία σταθερή απειλή χάρη στο μέσα-έξω παιχνίδι του. Ενώ όμως η απώλεια ήταν μεγάλη για τη Χίμκι, ο Γκιλ από την πλευρά του καλείτο να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της αποθεραπείας.

Ο τραυματισμός του Αμερικανού φόργουορντ δεν ήταν ούτε συνηθισμένος ούτε απλός. Γενικώς οι τραυματισμοί στο ισχίο δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αφού γύρω από αυτό υπάρχουν μεγάλες μυϊκές ομάδες ή οποίες είναι σαφώς πιο δύσκολο να δυναμώσουν ξανά μετά την (λογική) ατροφία που ακολουθεί ένα χειρουργείο. Για έναν παίκτη, δε, που στηρίζεται στα αθλητικά του προσόντα όπως ο Γκιλ, ένας τέτοιος τραυματισμός μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ο φόργουορντ της Χίμκι το ήξερε αυτό και έδειξε την απαιτούμενη υπομονή και συνέπεια. Και τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα.

ΙΔΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΑΠΛΩΣ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΣ

Στην πρεμιέρα της φετινής EuroLeague κόντρα στη Μακάμπι ( νίκη με 89-83), ο Γκιλ ήρθε από τον πάγκο, αφού στην γραμμή ψηλών ξεκίνησαν οι Γιόνας Γερέμπκο και Ντέβιν Μπούκερ. Από την στιγμή που πάτησε όμως παρκέ, ήταν σαν να μην είχε λείψει ποτέ από αυτό, βρίσκοντας αμέσως ρυθμό. Κι ας ήταν η πρώτη του φετινή συμμετοχή, αφού δεν είχε πάρει μέρος στους 2 αγώνες της Χίμκι στην VTB League.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο ίδιος παίκτης, απλώς καλύτερος. Πιο ώριμος, ήξερε να διαλέγει καλύτερα τις... μάχες του, δίνοντας στην ομάδα του ό,τι χρειάστηκε, ισορροπώντας ένα σύνολο που εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κέφια του Σβεντ αλλά προσπαθεί να αλλάξει το DNA του.

Η σεζόν αναμένεται να είναι μεγάλη για όλους. Η Χίμκι έχει βάλει ψηλά τον πήχη, κάνοντας μεγάλες μεταγραφές το καλοκαίρι, έχοντας πλέον τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση. Στο ροτέισον της ομάδας, ο Γκιλ μοιάζει θεωρητικά να είναι κάτι ανάμεσα στον 4ο και τον 5ο ψηλό, πίσω από τους Γερέμπκο, Έβανς, Μπούκερ και τον τραυματία Μόζγκοβ. Αυτό λέει πολλά για το βάθος της Χίμκι. Το γεγονός ότι ο Γκιλ όμως έκανε την διαφορά στον πρώτο αγώνα της σεζόν, παίζοντας για πρώτη φορά έπειτα από 9 μήνες, λέει ακόμα περισσότερα για τον Γκιλ.

Fantasy Τουρνουά τώρα για την Ευρωλίγκα και την Α1 Μπάσκετ! Ετοίμασες την ομάδα σου; Πάτα εδώ!

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ