EUROLEAGUE

Γερέμπκο στο Sport24: "Στόχος μας το Final Four, σπουδαίος παίκτης ο Σπανούλης"

Γερέμπκο στο Sport24: "Στόχος μας το Final Four, σπουδαίος παίκτης ο Σπανούλης"

Από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και μετά από μία δεκαετία στο NBA, στη Χίμκι και τη EuroLeague. Ο Γιόνας Γερέμπκο μιλά στο Sport24.gr για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την προσαρμογή του στη διοργάνωση και τον στόχο της νέας του ομάδας.

Από το 2009 μέχρι το 2019 εκπροσωπούσε έναν ολόκληρο -όχι και τόσο μπασκετικό- λαό στο NBA, έχοντας γίνει μόλις ο δεύτερος Σουηδός που ταξιδεύει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να ενταχθεί στον "μαγικό κόσμο".

Μετά από 635 συμμετοχές στη regular season του κορυφαίου Πρωταθλήματος της γης, με τη φανέλα των Πίστονς, των Σέλτικς, των Τζαζ και -πέρυσι- των Γουόριορς, σε ηλικία 32 ετών, ο Γιόνας Γερέμπκο αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη για την παρθενική του συμμετοχή στη EuroLeague με τη φανέλα της Χίμκι.

Η περσινή σεζόν άπλωσε μπροστά του το μεγαλύτερο σκαλοπάτι της καριέρας του με την -πενιχρή έστω- συμμετοχή του στους τελικούς του ΝΒΑ. Στο προσωπικό του άλμπουμ, τα 6,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια της σειράς απέναντι στους Ράπτορς ίσως και να έπονται, αφού η πιο δυνατή, δική του στιγμή από την περσινή σεζόν με τους "Πολεμιστές" ήταν αυτό το νικητήριο καλάθι απέναντι στην πρώην ομάδα του:

Με μία ολόκληρη δεκαετία από το NBA στις πλάτες του, ο Σουηδός φόργουορντ ψάχνει ακόμα την προσαρμογή του στη Χίμκι και στη διοργάνωση. Οι 9,8 πόντοι και τα 3,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στα 13 που έχει με τη ρωσική ομάδα με 20' συμμετοχής κατά μέσο όρο είναι μία πρώτη επίδειξη της ποιότητάς του, ο ίδιος όμως δεν νιώθει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως στα ευρωπαϊκά δεδομένα: "Είναι η πρώτη μου χρονιά στη EuroLeague, άρα προσπαθώ ακόμη να προσαρμοστώ. Δεν έχω προσαρμοστεί ακόμα όσο θα ήθελα, αλλά το προσπαθώ. Ελπίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα το καταφέρω", λέει ο Γιόνας Γερέμπκο στο Sport24, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ποιες είναι οι δικές του σκέψεις για την αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους; "Εμείς προσπαθούμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παίζουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, σίγουρα θα προσπαθήσει να παίξει καλύτερα αφού προέρχεται από μία βαριά ήττα στη Μαδρίτη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα και ανυπομονούμε να παίξουμε στο ΣΕΦ".

Όσο για τον τομέα των ριμπάουντ, μία μάχη των... πολλών και ειδικά των "ψηλών", όπως και ο ίδιος, ο Σουηδός δεν εστιάζει μόνο στον κορυφαίο ριμπάουντερ της διοργάνωσης, Νίκολα Μιλουτίνοφ: "Δεν αγχώνομαι για την εμφάνιση ενός μόνο παίκτη. Είναι κάτι στο οποίο συμμετέχουν όλοι. Είναι ομαδική προσπάθεια, παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, άρα θα πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και σε αυτό το κομμάτι. Η ομαδική προσπάθεια θα καθορίσει την εξέλιξη το αγώνα".

Γερέμπκο στο Sport24: "Στόχος μας το Final Four, σπουδαίος παίκτης ο Σπανούλης"

Η ομαδική προσπάθεια βέβαια θα έχει και δύο βασικούς άξονες για κάθε ομάδα, τους Βασίλη Σπανούλη και Αλεξέι Σβεντ: "Ο Αλεξέι είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μου. Με τον τρόπο που παίζουμε είναι ο παίκτης από τον οποίο συνήθως όλα ξεκινούν και πολλές φορές όλα τελειώνουν. Αλλά και πάλι, θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό αν θέλουμε να κερδίσουμε στο ΣΕΦ. Ο Σπανούλης, είναι ένας πραγματικά σπουδαίος παίκτης που θα χαρώ να αντιμετωπίσω. Ανυπομονώ να παίξω εναντίον του".

"ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ NBA, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ"

Παρά τη δεκαετή θητεία του στην μεγαλύτερη μπασκετική βιομηχανία πάντως, ο Γιόνας Γερέμπκο δεν δείχνει να νοσταλγεί τις ημέρες του NBA. Δεν δηλώνει πιστός φαν και ακόλουθος του φετινού Πρωταθλήματος, δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την εξέλιξή του, ούτε μπορεί να προβλέψει ποια ομάδα θα μπορούσε να το κατακτήσει: "Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος θα το πάρει φέτος, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Δεν το παρακολουθώ ιδιαίτερα".

Στην εύλογη ερώτηση, "γιατί δεν παρακολουθείς το NBA, όπου αγωνίστηκες για 10 χρόνια;", ο Γιόνας Γερέμπκο απάντησε: "Δεν είναι το όνειρό μου αυτή τη στιγμή. Ναι, ήμουν εκεί για 10 χρόνια αλλά τώρα δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θέλω να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Να ταξιδέψω σε νέες χώρες. Μου αρέσει η καινούργια μου ζωή. Δεν κλείνω την πόρτα στο NBA, απλά τώρα θέλω να επικεντρωθώ στο... ρωσικό κομμάτι της ζωής μου".

Αντιθέτως, ποια σκέψη είναι αυτή που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του και σίγουρα επισκιάζει την εποχή του... αμερικανικού ονείρου; Ο φετινός του στόχος με τη Χίμκι. Η ίδια η ομάδα τον "κατέδειξε" διακριτικά με τις κινήσεις του καλοκαιριού (μία εξ αυτών και ο Γερέμπκο), ο ίδιος ο παίκτης όμως τον παραδέχεται ρητά: "Στόχος μας είναι το Final Four".

Photo Credits: BC Khimni / Twitter

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ