EUROLEAGUE

Νικ, κοίτα τι έκανες!

Νικ, κοίτα τι έκανες!
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το "δώρο" του Καλάθη, τον ΠαναθηναϊκόSuperfoodsπου αλλάζει με τον δικό του τρόπο και κάνει τον απολογισμό της διπλής αγωνιστικής.

Χωρίς πολλά λόγια αλλά με δουλειά και υπομονή οι "πράσινοι" έχουν μπει στον σωστό δρόμο και αυτό αποδείχτηκε την κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή δηλαδή, που ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να παίξει δύο επικίνδυνα παιχνίδια σε διάστημα λίγων ωρών χωρίς τον καλύτερό του παίκτη.

Ο Νικ Καλάθης είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση, ωστόσο η απουσία του αυτή την εβδομάδα –ας μας επιτραπεί η υπερβολή- ήταν σαν δώρο για τους υπόλοιπους, εκείνους που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να δώσουν το παραπάνω και αποτελούσαν ερωτηματικό. Ωστόσο, όλα πήγαν όπως έπρεπε με αποκορύφωμα το πέρασμα από το Βελιγράδι . Πέρα από το γεγονός πως οι "πράσινοι" συσπειρώθηκαν, οι Λούκας Λεκαβίτσιους και Μάρκους Ντένμον έκαναν ένα βήμα μπροστά βρίσκοντας αυτοπεποίθηση. Κυρίως ο Αμερικανός γκαρντ ο οποίος το προηγούμενο διάστημα κινούνταν σε ρηχά νερά αλλά όταν χρειάστηκε δεν δίστασε.

Νικ, κοίτα τι έκανες!
EUROKINISSI

Στην χώρα που δεν υπάρχει υπομονή ο Ντένμον συμμετείχε σε πολλά σενάρια αλλά έδωσε την απάντησή του, στο "σπίτι" του Ερυθρού Αστέρα. Και αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο το οποίο μένει αυτή την εβδομάδα, εκτός από τα θετικά αποτελέσματα που κρατούν τους "πράσινους" στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Φυσικά, υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα και πράγματα να διορθωθούν, ωστόσο κάτι καλό δημιουργούν στην ομάδα του "τριφυλλιού". Με σημαντικότερο βέβαια, αυτό που τονίσαμε και μετά το ματς με την Μακάμπι . Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Έτσι εξηγούνται όλες οι αντιδράσεις. Έτσι εξηγείται και το γεγονός πως ο Νίκος Παππάς από το νοσοκομείο πήγε… στο γήπεδο . Με αυτή την εικόνα σαφώς και μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε μία αναμέτρηση, ώστε ν’ ασχοληθείς με τ’ αγωνιστικά θέματα και μόνο. Οι παίκτες του Πασκουάλ ήταν αποφασισμένοι, δεν παρασύρθηκαν ούτε από την ατμόσφαιρα, ούτε από τα σφυρίγματα. Η ομαδική δουλειά είχε ξανά το ανάλογο αποτέλεσμα.

Ο ΓΚΙΣΤ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ

Νικ, κοίτα τι έκανες!
EUROKINISSI

Είναι ξεκάθαρο πώς ο Τζέιμς Γκιστ είναι η σταθερή αξία του "τριφυλλιού" και το διασκεδάζει απόλυτα. Έχει τεράστιο κίνητρο και το δείχνει σε κάθε ματς. Από τη στιγμή που έχει ανεβάσει την απόδοσή του ο Κρίς Σίνγκλετον όλα θα γίνονται πιο απλά εφόσον διατηρηθεί αυτή η εικόνα. Όπως και να το κάνουμε όμως, πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια και από τους υπόλοιπους αφού θα έρθουν βραδιές που και ο Γκιστ θα έχει χαμηλές πτήσεις, κάτι που δεν είναι παράλογο με τόσες δύσκολες υποχρεώσεις.

Για να πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο Βελιγράδι, ώστε να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα με τον δικό του τρόπο. Δηλαδή να είναι σκληρός, με συνέπεια να το πετύχει στο δεύτερο μέρος. Οι "πράσινοι" κατέβασαν κατά πολύ την παραγωγικότητα των Σέρβων. Με αλλαγές στην άμυνα, έβγαλαν εκτός ρυθμού τον Πέρο Άντιτς, σταμάτησαν τη δημιουργία των γηπεδούχων δεν επέτρεψαν σε Ρότσεστι και Φελντέιν να βρουν λύσεις από τα 6.75. Η διάφορα ποιότητας είναι εμφανής και δεν γίνεται να χάσεις από τον Ερυθρό Αστέρα όταν παίξεις καλή άμυνα και κόψεις τη δημιουργία τους.

Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν και με το παραπάνω τηρουμένων των αναλογιών, επόμενος στόχος να κλείσει ιδανικά ο μήνας στηEuroLeague, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βαλένθια την επόμενη εβδομάδα. Το πλάνο του Πασκουάλ και των συνεργατών του δουλεύει, αρκεί να υπάρξει διάρκεια στο εξής όπου θ’ αυξάνονται οι απαιτήσεις. Η εικόνα που είδαμε στα τελευταία παιχνίδια, όποιος μπαίνει να παλεύει σε κάθε φάση κάνει πιο εύκολη την ερμηνεία για την δουλειά που γίνεται από τον Τσάβι Πασκουάλ που έκανε την σχετική αναφορά για τοFinal4…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ