ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μάλτση: "Ο πήχης έχει ανέβει, δεν είμαστε πυροτέχνημα"

Μάλτση: "Ο πήχης έχει ανέβει, δεν είμαστε πυροτέχνημα"

Αποφασισμένες να αποδείξουν ότι η 4η θέση στο περσινό Eurobasket δεν ήταν τυχαία, δηλώνουν οι Μάλτση, Καλτσίδου ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τενερίφης (22-30/9).

Στην FIBA δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών της Τενερίφης (22-30/9) ανάλογη πορεία με αυτή του περσινού Eurobasket, όταν κατέκτησε την τέταρτη θέση. Γι αυτό λοιπόν και οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά έχουν βάλει σκοπό να διαψεύσουν τις προβλέψεις που θέλουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι μία από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης.

" Θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτό που καταφέραμε και να μην αφήσουμε κανέναν να νομίσει πως όλο αυτό ήταν ένα πυροτέχνημα. Πάμε για μια τελείως νέα πρόκληση για εμάς", τόνισε η Εβίνα Μάλτση στο πλαίσιο της media day της Εθνικής Γυναικών. " Είναι ένα εισιτήριο που πήραμε πέρυσι, με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Κρατάμε μόνο τα καλά από την περσινή παρουσία μας και το αφήνουμε πίσω", συνεχίζει η πρώτη σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής γυναικών.

"Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα βασικά συστατικά της Εθνικής είναι η σκληρή δουλειά, το "ένας για όλους και όλοι για έναν". Το Παγκόσμιο θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό τουρνουά. Όλοι μας υπολογίζουν πια, θα ασχοληθούν περισσότερο μαζί μας στο σκάουτινγκ, άρα το έργο μας θα γίνει πιο δύσκολο. Συν το γεγονός πως στο Παγκόσμιο βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες του κόσμου", προσθέτει η Μάλτση, που πρόσφατα έγινε η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια που ξεπέρασε τους 3.000 πόντους με τη φανέλα της Εθνικής.

Μάλτση: "Ο πήχης έχει ανέβει, δεν είμαστε πυροτέχνημα"

"Πάντα παίζουμε για τον κόσμο, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας είναι σε δύσκολη κατάσταση. Και στα μίτινγκ που κάνουμε, λέμε πως ποτέ δεν ξεχνάμε τη φανέλα που φοράμε, ποιοι μας βλέπουν, ποιους αντιπροσωπεύουμε και τι οφείλουμε να κάνουμε για αυτούς. Το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό, από τα καλύτερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Όλοι οι αθλητές μας με τις διακρίσεις τους μας έχουν κάνει περήφανους. Μακάρι να προσθέσουμε και εμείς κάτι από την πλευρά μας.

Σίγουρα δεν μπορούμε να αγγίξουμε όλα αυτά τα χρυσά μετάλλια και τις πρώτες θέσεις, αλλά μας δίνει ένα ηθικό πλέον περισσότερο. Τα παιδιά μας έχουν κάνει υπερήφανους. Ο πήχης έχει ανέβει και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε", κατέληξε η αρχηγός της ελληνικής ομάδας.

ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ"

Η Στέλλα Καλτσίδου, από τη μεριά της, αισθάνεται σίγουρη για τις δυνατότητες της Εθνικής και θέτει ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια μέσα από έναν πολύ δύσκολο όμιλο, όπου θα έχει αντιπάλους την Γαλλία, τον Καναδά και την Κορέα. Με τρεις ομάδες να προκρίνονται, βέβαια, είναι στο χέρι της Εθνικής να υλοποιήσει τον στόχο της...

Μάλτση: "Ο πήχης έχει ανέβει, δεν είμαστε πυροτέχνημα"

"Δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι σε οποιονδήποτε, πέρα από τους εαυτούς μας. Ξέρουμε πως το περσινό δεν ήταν "πυροτέχνημα", είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό. Σίγουρα έχουμε ανεβάσει τον πήχη και θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ψάχνουμε σίγουρα μια νίκη. Είναι δύσκολος ο όμιλος μας, αλλά δεν είναι απίθανο να τα καταφέρουμε, δεδομένου ότι δεν έχουμε πετύχει "δυνάμεις" όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία", δηλώνει η Στέλλα Καλτσίδου.

"Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι με τον Καναδά είναι ένα ματς που θέλουμε να το κοντράρουμε και πιστεύω πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο στυλ παιχνιδιού τους. Φυσικά θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και πάλι. Η Γαλλία είναι ανώτερη από εμάς, θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα δούμε πως θα χειριστούμε το ματς. Τη Νότια Κορέα δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Θέλουμε τη μία νίκη και από εκεί και πέρα να δούμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα και να κάνουμε κι εμείς ό,τι καλύτερο μπορούμε", πρόσθεσε η διεθνής φόργουορντ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ