ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κόντρα στην Γαλλία για την είσοδο στην 8αδα η Εθνική Εφήβων

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει την αθλητικότατη Γαλλία (16:15) στην φάση των 16 του Eurobasket U18, ψάχνοντας για το θετικό αποτέλεσμα που θα την στείλει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Γαλλία είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η Εθνική Εφήβων προκειμένου να προκριθεί στα προημιτελικά του Eurobasket U18 (16:15). Οι "τρικολόρ" αποτελούν έναν δύσκολο αντίπαλο, κυρίως λόγω στυλ παιχνιδιού που παραδοσιακά δεν ταιριάζει στην χώρα μας, ωστόσο δεν μπορούν να θεωρηθούν αξεπέραστο εμπόδιο. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι παρατάσσονται στην διοργάνωση χωρίς το μεγάλο αστέρι τους - και υποψήφιο να επιλεγεί στις πρώτες 10 θέσεις του ΝΒΑ Draft του 2019 - Σέκου Ντουμπούγια.

Το σύνολο του κόουτς Βλασσόπουλου θα χρειαστεί να επιβάλλει το δικό του τέμπο κόντρα στους αθλητικούς Γάλλους, αλλά και να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την... αεροπορία των αντιπάλων της, με τους "τρικολόρ" να "κατεβάζουν" 13 επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα, έχοντας τέσσερις παίκτες με τουλάχιστον 1.7 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο!

Το δίδυμο των γκαρντ των Κάρλτον Ντιμάνς (Σολέ) και Τζόελ Αγιάγι (Γκονζάγκα) είναι αυτό που συγκεντρώνει την περισσότερη λάμψη στο ρόστερ των Γάλλων, οι οποίοι όμως διαθέτουν στο ρόστερ τους και έναν εκ των κορυφαίων ψηλών του τουρνουά, Μαθίς Ντόσου-Γιόβο (Σαλόν), ο οποίος είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας του κάτω από το καλάθι.

Η Εθνική Εφήβων έχει δείξει πάντως μέχρι στιγμής ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε στυλ παιχνιδιού και ελπίζει να κάνει κάτι αντίστοιχο και τώρα στην προσπάθειά της να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ