ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Ισραήλ 67-66

Ελλάδα - Ισραήλ 67-66
INTIME SPORTS

Με διακυμάνσεις στην απόδοσή της παρουσιάστηκε η Εθνική ομάδα η οποία στο δεύτερο φιλικό της επί κυπριακού εδάφους νίκησε με 67-66 το Ισραήλ. Καλός ο Παπανικολάου, καθοριστικός ο Καϊμακόγλου στο τέλος

Η Εθνική ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένη στο σαββατιάτικο παιχνίδι κι έχασε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, δίνοντας την ευκαιρία στο Ισραήλ να πάει σε δεύτερες επιθέσεις.

Κάποια αμυντικά κενά, δικαιολογούνται λόγω των συνεχών αλλαγών από τον Ηλία Ζούρο, αλλά και της απουσίας των "παλιών" Μπουρούση, Ζήση οι οποίοι είδαν το ματς από τον πάγκο.

Η Εθνική πήρε διαφορές με αποκορύφωμα το +14 στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ωστόσο η απειρία των παικτών έπαιξε το ρόλο της, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να βρίσκει τρόπο να τις καλύπτει.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν και πάλι δυνατό στα ριμπάουντ, αλλά έχασε τη μάχη από το Ισραήλ (36-38). Οι διεθνείς υπέπεσαν σε 17 λάθη, όμως έδωσαν ισάριθμες ασίστ. Πολύ καλός ο Μαυροειδής ο οποίος δείχνει ότι θα προσαρμοστεί εύκολα. Καταλυτικός φαίνεται ο Παπανικολάου ο οποίος μάλλον θα κερδίσει με το σπαθί του μία θέση στην τελική 12άδα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κράτησε εκτός 12άδας τους Μπουρούση, Ζήση, Σλούκα και τον Νικ Καλάθη ο οποίος είναι τραυματίας, δίνοντας την ευκαιρία στους Μάντζαρη, Μαυροειδή να κάνουν το ντεμπούτο τους με την Εθνική ομάδα.

Ο Αγώνας:

Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ξανθόπουλο, Μπράμο, Παπανικολάου, Φώτση και Βουγιούκα αλλάζοντας την πεντάδα του κατά τα 2/5 σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία. Η Εθνική ομάδα μπήκε και πάλι ορεξάτη στο παρκέ, αλλά ήταν ιδιαίτερα άστοχη από μέση και μακρινή απόσταση. Προηγήθηκε με 8-5 ύστερα από τρίποντο του "καυτού" Μπράμου, αλλά στη συνέχεια κόλλησε επιθετικά κάνοντας και πάλι πολλά λάθη.

Τελικά, ο Νίσιμ με δίποντο έγραψε το 12-11 του α' δεκαλέπτου και αφού οι Ισραηλινοί έχασαν δύο φορές την ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ. Η Εθνική τελείωσε το δεκάλεπτο με 1/9 δίποντα και 2/7 τρίποντα, ενώ έκανε κι 6 λάθη. Από την άλλη, ούτε το Ισραήλ ήταν ιδιαίτερα εύστοχο (4/13 δίποντα, 1/4 τρίποντα).

Στο 12' ο Καντίρ ισοφάρισε σε 14-14, όμως η Εθνική άνοιξε τον αιφνιδιασμό της στα επόμενα λεπτά και ξέφυγε με τον Φώτση να ευστοχεί δύο φορές σε καλάθι και να κερδίζει το φάουλ. γράφοντας το 20-15. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς άγγιξε τους 8 πόντους (27-19) μετά από μακρινό σουτ του Φώτση που δείχνει ότι θα είναι ο ηγέτης αυτής της Εθνικής, παίρνοντας αρκετές προσπάθειες.

Ακολούθησαν ορισμένα λάθη από τους Βουγιούκα και Καϊμακόγλου, που έδωσαν την ευκαιρία στο Ισραήλ να μειώσει στον πόντο (27-26). Οι συνεχείς αλλαγές του Ζούρου έδωσαν νέα πνοή στην Εθνική και ο Καϊμακόγλου με τη λήξη του ημιχρόνου κατάφερε να κάνει το 31-26 με τζαμπ σουτ.

Σούπερ Παπανικολάου και +14

Στην επανάληψη, η Εθνική είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και με συνοπτικές διαδικασίες έτρεξε ένα σερί 10-0 με τον Παπανικολάου να τρέχει με κάθε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό και να σκοράρει κατά βούληση. Τελικά, η Εθνική βρέθηκε στο +14 (43-29), ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του αγώνα.

Πάντως, το Ισραήλ που είναι μία μαχητική ομάδα δεν τα παράτησε... Με τους Πνίνι και Καντίρ κατάφερε να ροκανίσει σταδιακά τη διαφορά και να μειώνει σε 47-44 στα 18'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η Εθνική δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και ήταν επιρρεπής στο λάθος. Τελικά, ο Βασιλειάδης με 1/2 βολές έγραψε το 48-44 του γ' δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Ισραήλ έπαιξε καλύτερα και υποχρέωσε την Εθνική σε συνθήκες πίεσης, κάτι που αν μη τι άλλο θέλει ο Ηλίας Ζούρος για να τεστάρει τους παίκτες του. Ο Πνίνι μείωσε σε 48-47 και στο 33' ο Ναίμι ισοφάρισε σε 51-51, ενώ η ομάδα του πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (51-53).

Οι δύο ομάδες άρχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ, κλείνοντας στις άμυνες τους. Ο Φώτσης με τρίποντο έγραψε το 56-56, όμως ο Ελιγιάχου που είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του έφερε το Ισραήλ στα 34'' πριν το τέλος μπροστά στο σκορ με +3 (61-64). Στα 18,5'' ο Καντίρ έκανε 64-66 και ο Μάντζαρης έχασε την μπάλα από τα χέρια του στα 7,5'' πριν το τέλος. Ο Παπανικολάου κέρδισε έξυπνο επιθετικό φάουλ και τελικά ο Καϊμακόγλου με καλάθι και φάουλ έκανε το 67-66.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-26, 48-44, 67-66

Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 6(1), Μπράμος 6(2), Π. Καλάθης, Ξανθόπουλος 2, Μάντζαρης 2, Φώτσης 16(2), Παπανικολάου 10(2), Χαραλαμπίδης 2, Μαυροειδής 4, Κουφός 7, Βουγιούκας 5, Καϊμακόγλου 7.

Ισραήλ (Άρικ): Γιόγκεβ 3(1), Νίσιμ 10(2), Μέκελ 4, Καντίρ 11, Πνίνι 11(3), Νέιμι 7(1), Ελιγιάχου 14, Ροθ, Γκριν 2, Κούκια 4.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ