ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εκτός διεκδίκησης προολυμπιακού τουρνουά η Ελλάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΤΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΤΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως προανήγγειλε στο Sport24.gr ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, η Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει τη διοργάνωση ενός εκ των προολυμπιακών τουρνουά του καλοκαιριού του 2020.

Το τίμημα των -τουλάχιστον- δύο εκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η FIBA από τις τέσσερις χώρες στις οποίες θα αναθέσει τα προολυμπιακά στα τέλη του επόμενου Ιουνίου, με την προκαταβολή μάλιστα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας να φτάνει τις 300 χιλιάδες(!) αποδεικνύεται αξεπέραστο εμπόδιο.

Η ΕΟΚ στο ραντεβού που έκανε με τον Υφυπουργό Αθλητσμού Λευτέρη Αυγενάκη, έθεσε τα δεδομένα και ανέμενε την απάντηση για τις προθέσεις της Πολιτείας για υποστήριξη, μια υποστήριξη που δεν ήρθε ποτέ. Οχι η υποστήριξη, αλλά ούτε καν η απάντηση μέχρι την σημερινή καταληκτική ημερομηνία όπως δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Sport24.gr . Ανεπίσημα λέγεται ότι η FIBA έχει δώσει μια παράταση, αλλά στην περίπτωσή μας δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι αφού και από την Γενεύη και τα κεντρικά… μάταια έψαχναν ένα ελληνικό σινιάλο.

Εξ αρχής έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε αισιοδοξία, αφού οι πρώτες αντιδράσεις (και… τελευταίες όπως φάνηκε) ήταν αρνητικές για την χορήγηση ενός τέτοιου ποσού τούτη την εποχή μόνο για τη φιλοξενία ενός τουρνουά και όχι για εξασφαλισμένη συμμετοχή στη μεγάλη διοργάνωση.

Ετσι, η Εθνική θα περιμένει αρχικά να μάθει τις τέσσερις χώρες που θα πάρουν τα τουρνουά (όπως προείπαμε όλα δείχνουν να δοθεί παράταση για τις υποψηφιότητες διεκδίκησης των τουρνουά) και εν συνεχεία την κλήρωση για το πού θα να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Τόκιο

Η διαδικασία αφορά τέσσερα προολυμπιακά των έξι ομάδων με μόνο τον νικητή του καθενός να προκρίνεται. Προς το παρόν (αυθαίρετες) εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δύο στην Ευρώπη κι από ένα σε ΗΠΑ και Ασία ή Αφρική.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ