ΜΠΑΣΚΕΤ

Χουχουλής vs Ρεμεντέλας: Προπονητές συνώνυμο της ομάδας τους

Χουχουλής vs Ρεμεντέλας: Προπονητές συνώνυμο της ομάδας τους

Η μονομαχία του Δημήτρη Χουχουλή με τον Γιώργο Ρεμεντέλα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού μιλάμε για τους δύο μακροβιότερους προπονητές σε ελληνικό πάγκο. Διαβάστε για την πορεία των δύο σε Πανερυθραϊκό και Ψυχικό, αντίστοιχα.

Το παιχνίδι του Πανερυθραϊκού με το Ψυχικό για την 22η αγωνιστική έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι δύο αντίπαλοι παλεύουν να ξεφύγουν από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ. Μαζί όμως, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα αφού αναμετρώνται οι δύο μακροβιότεροι προπονητές στους ελληνικούς μπασκετικούς πάγκους.

Τι εννοούμε; Ο Δημήτρης Χουχουλής των δεκαέξι (16) διαδοχικών σεζόν στον Πανερυθραϊκό υποδέχεται τον Γιώργο Ρεμεντέλα των δεκατριών (13) σερί σεζόν. Από μόνο του το νούμερο προκαλεί δέος, αν σκεφτεί κανείς πως είναι εξαιρετικά σπάνιο να δούμε έναν προπονητή να εργάζεται ανελλιπώς στον ίδιο σύλλογο για περισσότερα από πέντε ή έξι χρόνια. Κι όμως οι δυο τους έχουν καταφέρει να "γράψουν ιστορία", όχι μόνο στις ομάδες τους αλλά γενικότερα στις "μικρές κατηγορίες" αφού έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν την άνοδο από τη Γ' και τη Β' ΕΣΚΑ, αντίστοιχα, μέχρι την Α2 κατηγορία.

Ο Δημήτρης Χουχουλής ανέλαβε τα ηνία του Πανερυθραϊκού το καλοκαίρι του 2000, με τους "κόκκινους" να βρίσκονται στη Γ' ΕΣΚΑ. Έκτοτε ξεκίνησε η διαρκής άνοδος αφού στις επόμενες τρεις σεζόν, ήρθαν ισάριθμες άνοδοι. Έτσι, το 2003 η ομάδα των Βορείων Προαστίων πανηγύρισε την παρθενική της παρουσία στις εθνικές κατηγορίες. Σε αυτή την τριετία (από τη Γ' ΕΣΚΑ έως τη Γ' Εθνική), το ποσοστό νικών έφτασε το 91.8%! Εντυπωσιακό, κι όμως αληθινό. Με τον Δημήτρη Χουχουλή στον πάγκο, ο Πανερυθραϊκός είχε 22-4 στη Γ' ΕΣΚΑ, 28-2 στη Β' ΕΣΚΑ και 29-1 στην Α' ΕΣΚΑ, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες. Συνολικά δηλαδή, είχε 79-7!

Χουχουλής vs Ρεμεντέλας: Προπονητές συνώνυμο της ομάδας τους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έτσι, τα τελευταία εννιά χρόνια (από το 2007 κι έπειτα), η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή αποτελεί μόνιμο θαμώνα είτε της Β' Εθνικής είτε της Α2, με τη φετινή σεζόν να σηματοδοτεί την πέμπτη παρουσία της στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία σε εννιά σεζόν, αριθμός που καταδεικνύει πως ο Πανερυθραϊκός είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη στις "μικρές" εθνικές κατηγορίες. Παρεμπιπτόντως, πέρσι (2014-'15) έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑ, δίχως όμως να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.

Χουχουλής vs Ρεμεντέλας: Προπονητές συνώνυμο της ομάδας τους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αρχικά πανηγύρισε την άνοδο στην Α' ΕΣΚΑ (2006-'07) ως υπερ-πρωταθλητής των δύο ομίλων της δεύτερης τοπικής κατηγορίας της Αθήνας. Η παρουσία όμως στην Α' ΕΣΚΑ δεν κράτησε για πολύ, αφού η κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα της σεζόν 2007-'08 (πίσω από τη Νέα Κηφισιά του Ηλία Παπαθεοδώρου) έφερε την ομάδα των Βορείων Προαστίων στη Γ' Εθνική. Παρένθεση. Εκείνη τη χρονιά το Ψυχικό είχε το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, αλλά διέθετε στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Χέρμαν Μπούχερτ και ο Αλέξης Καλφόπουλος, που έκαναν εν τέλει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Ακολούθως ήρθαν τέσσερις χρονιές στη Γ' Εθνική μέχρι να προκύψει νέα άνοδος, την ώρα που ενδιάμεσα είχε κατακτηθεί δις το Κύπελλο ΕΣΚΑ (2009 και 2012).

Με την ομάδα να βρίσκεται για πρώτη φορά στη Β' Εθνική, ουδείς περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Υπό τον Γιώργο Ρεμεντέλα, το Ψυχικό κατέκτησε δεκαέξι (16) σερί ροζ φύλλα αγώνα, νίκησε την ΑΕΚ και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, αφήνοντας την "Ένωση" στη δεύτερη θέση. Έκτοτε οι "κυανοκίτρινοι" βρίσκονται ανελλιπώς στην Α2 κατηγορία, με τη φετινή να είναι η τρίτη τους παρουσία στο πρωτάθλημα, έχοντας βέβαια διαφορετικό στόχο σε σχέση με τις δύο πρώτες. Αυτόν της εξασφάλισης της παραμονής και της ανανέωσης του ραντεβού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σημείωση: σε όλη αυτή τη διαδρομή έχει μαζί τον Ντίνο Αχή, αρχηγό του Ψυχικού τα τελευταία χρόνια. Ο 30χρονος γκαρντ έχει ζήσει όλη αυτή την πορεία μαζί με τον προπονητή του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ