Η παρουσίαση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού

Παρουσιάστηκε επίσημα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Στη Γλυφάδα ή στον Κορυδαλλό η έδρα της. "Δεν είναι ουσιαστικά συγχώνευση, αλλά ανασυγκρότηση του τμήματος. Θέλουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο".

Στα γραφεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη Καστέλα του Πειραιά (στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται η ΠΑΕ) παρουσιάστηκε επίσημα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των ερυθρολεύκων. Αποφασισμένοι οι ερυθρόλευκοι να δημιουργήσουν ένα δυνατό τμήμα το οποίο θα φέρει τίτλους και επιτυχίες. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ποια θα είναι η έδρα της ομάδας. Δύο όμως είναι οι πιθανότεροι προορισμοί. Το κλειστό της Γλυφάδας και εκείνο του Κορυδαλλού. Τηλεοπτική κάλυψη αναμένεται να υπάρξει από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA.

Το παρών στην παρουσίαση έδωσε η Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας του Ολυμπιακού κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Γενικός Γραμματέας και Νομικός Σύμβουλος του συλλόγου μας, κ. Μιχάλης Υδραίος καθώς και οι υπεύθυνοι του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών.

Ο γενικός αρχηγός κ. Άρης Γαληνός, ο έφορος κ. Μιχάλης Σκουλιδάς, η team manager  κ. Εύη Δημητράτου. Επίσης σύσσωμη ήταν η παρουσία και του προπονητικού επιτελείου αφού παρευρέθηκαν στην παρουσίαση η προπονήτρια Ελένη Καπογιάννη, ο β' προπονητής Γιώργος Παντελάκης, η γ' προπονητής Σταυρούλα Πράσσα και η γυμνάστρια Κλαίρη Μαρτινοπούλου.

Τσιλιγκίρη: "Ένα ακόμη βήμα ανάπτυξης για τον Ολυμπιακό"

Τον λόγο πήρε αρχικά η Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία είπε τα εξής: "O Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει ένα ακόμη βήμα ανάπτυξης, εντάσσοντας στους κόλπους του το γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για ανάπτυξη στον σύλλογο, αλλά και για οικονομική εξυγίανση.

Πρώτος στόχος ήταν και είναι να τακτοποιηθούν οικονομικά τα τμήματα μας. Και αυτό το έχουμε καταφέρει, όπως έχουμε καταφέρει και τον μεγάλο μας στόχο, να είναι όλα τα τμήματα μας σε τροχιά πρωταθλητισμού στην Ελλάδα. Διεκδικούμε με αξιώσεις ευρωπαϊκούς τίτλους, κατακτούμε συνεχώς τίτλους στην Ελλάδα και βάζουμε στόχους που τους πετυχαίνουμε. Καταφέραμε να φέρουμε συνεχόμενους τίτλους στο γυναικείο βόλεϊ και αναμορφώσαμε το τμήμα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα που μας δίνει ορμή ώστε να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Ονειρευόμαστε και προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ύστερα από αρκετή σκέψη, αποφασίσαμε να εντάξουμε το γυναικείο μπάσκετ σαν ένα από τα πολύ δυνατά τμήματα στον χώρο του αθλητισμού. Τον επόμενο καιρό θα έχουμε πολλά θέματα για να συζητήσουμε. Θα αναφερθούμε και στο κομμάτι των Ακαδημιών. Θα υπάρξουν Ακαδημίες στο γυναικείο μπάσκετ και θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις. Θα σας πούμε σύντομα και το που θα αγωνίζεται η ομάδα".

Υδραίος: "Δεν είναι ουσιαστικά συγχώνευση, αλλά ανασυγκρότηση του τμήματος"

Ακολούθως τον λόγο πήρε το στέλεχος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Υδραίος, ο οποίος τόνισε τα εξής: "Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ουσιαστική συγχώνευση, αλλά ανασυγκρότηση για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Το οποίο διατηρείτο πριν από τέσσερις περίπου δεκαετίες. Ήταν παροιμιώδεις οι ενέργειες του επίτιμου Προέδρου του Ολυμπιακού, του κ. Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, με τις οποίες αποφασίστηκε να γίνει πράξη η συγχώνευση και να επιστρέψει ενεργό στον σύλλογο το τμήμα καλαθοσφαίρισης στις γυναίκες.

Όπως είπε και η κ. Τσιλιγκίρη, η οποία προωθεί και αναπτύσσει όλα τα τμήματα του συλλόγου, δεν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να μείνει μακριά από το γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο κ. Κουντούρης, ήρθε σε επικοινωνία με του ανθρώπους του Ελληνικού, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν φτιάξει μία εξαιρετική ομάδα, η οποία κάνει πρωταθλητισμό, κερδίζοντας ομάδες με παράδοση στο σπορ. Έχουν εξαιρετική πορεία.

Ήρθαμε, λοιπόν, σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ελληνικού, συμφωνήσαμε σε όλα και έχουμε την χαρά να την εγκαινιάσουμε. Η συγχώνεση προέρχεται με την Γενική Συνέλευση του Ελληνικού, από την οποία αποσπάστηκε το τμήμα καλαθοσφαίρισης και συγχωνεύτηκε με το σωματείο του Ολυμπιακού. Λόγω ότι ανήκει στην Α1 κατηγορία και βάσει πολιτικής απόφασης του 1999, περί συγχωνεύσεων. η ομάδα, προερχόμενη από τη συγχώνευση, θα αγωνίζεται αυτοδίκαια στην ανώτερη κατηγορία της Ομοσπονδίας, όπου αγωνιζόταν το Ελληνικό. Φυσικά, θα χρησιμοποιηθούν τα χρώματα, το σήμα και το όνομα του Ολυμπιακού.

Θεωρούμε πως με την προσπάθεια μας αυτή το γυναικείο μπάσκετ θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα στηριχθεί από πολλούς φιλάθλους, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ένα σωματείο που έχει πάρα πολύ κόσμο. Με την προσπάθεια αυτή θα αλλάξει επίπεδο το σπορ στις γυναίκες στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Πρόεδρο τον κ. Βασιλακόπουλο, τον αντιπρόεδρο τον κ. Γολέμη, τον φίλο και συνάδελφο, Γιώργο Κόνιαρη για τη συνεργασία που είχαμε. Τους ευχαριστούμε για την προσπάθεια τους, αλλά και για την βούληση τους, καθώς είδαν με θετικό μάτι αυτή την συγχώνευση. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους ανθρώπους του Ελληνικού.

Η κόουτς Καπογιάννη: "Στόχος μας το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα"

Η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, ανέφερε τα εξής: "Καταρχάς είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας που βρισκόμαστε σε έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο σε όλα τα επίπεδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θα συμφωνήσω πως αυτό το βήμα που έγινε με την συγχώνευση με το Ελληνικό έγινε για το καλύτερο του ελληνικού μπάσκετ στην χώρα μας. Είμαι άνθρωπος του γυναικείου μπάσκετ και το υπηρετώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θεωρώ πως αυτή η κίνηση θα αναβαθμίσει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αντιλαμβανόμαστε σαν προπονητικό-τιμ την δυναμική που έχει αυτός ο σύλλογος. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που θα δημιουργήσει αυτή η δυναμική. Ο στόχος μας σαν ομάδα παραμένει ο ίδιος. Στόχος μας οι τίτλοι και να κάνουμε πρωταθλητισμό.

Θέλουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας. Δεν υπογράφουμε κανένα συμβόλαιο με τους τίτλους. Όμως, θέλω να πιστεύω, και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη, πως με τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό μας, στη σεζόν 2015-2016 ο Ολυμπιακός θα είναι και πάλι Πρωταθλητής Ελλάδας.

Για την απόκτηση της Αμερικανίδας σέντερ, Χέιλ Κριστόφερσον, είπε τα εξής: "Κοιτάξαμε και κοιτάζουμε πάρα πολλές αθλήτριες. Στόχος μας ήταν να πάρουμε μία αθλήτρια που να ταιριάζει στη χημεία της ομάδας μας και φυσικά να κουμπώσει σωστά μέσα στο σύνολο, αλλά και με την Λικέρντα Τζόνσον. Θεωρούμε πως η επιλογή που κάναμε ήταν η καλύτερη δυνατή για την ομάδα μας. Θα αναβαθμίσει την αποδοτικότητα μας στο σκορ, αλλά και τη γρηγοράδα στο παιχνίδι μας. Τα υπόλοιπα μένει να τα δούμε μέσα στο γήπεδο, όπως ισχύει για κάθε ξένο παίκτη".

Τσιλιγκίρη: "Είμαστε μεταξύ Γλυφάδας και Κορυδαλλού για την έδρα της ομάδας"

Για το γήπεδο και την περιοχή που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, είπε τα εξής: "Αυτή τη στιγμή γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταλήξουμε στο γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα η ομάδα. Είμαστε ανάμεσα σε δύο έδρες ουσιαστικά. Υπήρχαν εναλλακτικές και γήπεδα, αλλά όλα ήταν κορεσμένα από άλλες ομάδες, αλλά και από άλλες υποχρεώσεις. Υπάρχουν ομάδες που κάλυπταν σχεδόν όλες τις ώρες σε γήπεδα. Είμαστε, λοιπόν, μεταξύ του γηπέδου της Γλυφάδας και εκείνου στον Κορυδαλλό. Πιστεύω πως μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαριστεί το ζήτημα για το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού".

Εύη Δημητράτου: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα την οικογένεια του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι θα αναβαθμιστεί το άθλημα σε ένα γενικότερο επίπεδο και είναι αυτό που είχαμε και εμείς σαν σκοπό. Τα πράγματα να πάνε καλύτερα και να μπορέσει η ομάδα να ακολουθήσει την πορεία που είχε μέχρι τώρα, η οποία ήταν η κατάκτηση των τίτλων και η κορυφή και είμαι αισιόδοξη ότι αυτό θα συνεχιστεί και μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού".

Μιχάλης Σκουλιδάς: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και τους ανθρώπους του και προσωπικά τον κ. Κουντούρη και τον κ. Υδραίο. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για το καλό του γυναικείου Μπάσκετ. Ο αθλητισμός ενώνει και ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κατακτούμε τους τίτλους με τον Ολυμπιακό".

Γιώργος Παντελάκης: "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μπαίνουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ανήκουμε στο προπονητικό επιτελείο της Γυναικείας ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι και φέτος θα προσπαθήσουμε με περισσότερο ζήλο για να κατακτήσουμε όλους τους στόχους".

Σταυρούλα Πάσα: "Να έχουμε όλοι μια πολύ καλή χρονιά, να είμαστε υγιείς και να πετύχουμε πάλι τους στόχους όπως εμείς ξέρουμε".

Κλαίρη Μαρτινοπούλου: "Θα δώσουμε το μέγιστο που μπορούμε για να πετύχουμε ξανά τους στόχους μας και να ανεβάσουμε το επίπεδο του γυναικείου Μπασκετ".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ

Κριστόφερσον, η πρώτη ξένη του Ολυμπιακού

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

equalizer