STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα Power Rankings της Stoiximan.gr Basket League

Τα Power Rankings της Stoiximan.gr Basket League

Με τη νέα σεζόν της Stoiximan.gr Basket League να βρίσκεται προ των πυλών, το Sport24.gr παρουσιάζει τα... Power Rankings του πρωταθλήματος.

Η αναμονή τελείωσε. Η σεζόν 2017/18 της Stoiximan.gr Basket League βρίσκεται πλέον στην αφετηρία. Τα φαβορί βέβαια είναι ξεκάθαρα, αλλά από εκεί και πέρα πολλά πράγματα είναι ανοιχτά, με όλες τις ομάδες να έχουν τους δικούς τους στόχους.

To Sport24.gr προσπαθεί να κάνει μία πρώτη προσπάθεια να παρουσιάσει τα Power Rankings της σεζόν. Δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε να ληφθούν υπόψη πολλά πράγματα, όπως τα ρόστερ, τα φιλικά παιχνίδια, οι αγώνες Κυπέλλου και οι απαιτήσεις που υπάρχουν. Στο τέλος ωστόσο, βγήκαν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Ιδού λοιπόν τα Power Rankings της σεζόν 2017/18:

14) Τρίκαλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Περσινό ρεκόρ: 10-16

Τα Τρίκαλα πέρυσι ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Το φετινό ρόστερ ωστόσο είναι εντελώς διαφορετικό, αφού αρκετοί παίκτες από την περσινή ομάδα “εξαργύρωσαν” την εξαιρετική τους παρουσία με μία καλή μεταγραφή (και περισσότερα χρήματα). Η συντριβή από τον Ιωνικό Νικαίας της Β' Εθνικής στο Κύπελλο Ελλάδος δεν είναι ακριβώς ενθαρρυντικό σημάδι, ωστόσο από τότε έχουν προστεθεί στο παίκτες δύο παίκτες κλάσης (Ρόλαντ Ρος και Μάρκο Τέγιτς). Την δεδομένη στιγμή πάντως τα Τρίκαλα ξεκινούν ως το φαβορί για τον υποβιβασμό.

Ενδεικτική πεντάδα: Ρόλαντ Ρος, Μιχάλης Λούντζης, Λαμόντ Μάρεϊ, Σάνον Χέιλ, Μάρκο Τέγιτς

13) Πανιώνιος

Τα Power Rankings της Stoiximan.gr Basket League

Περσινό ρεκόρ: 26-4 (A2)

Ο Πανιώνιος πέρασε από πολλές περιπέτειες μέχρι να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Stoiximan.gr Basket League. Τελικά ωστόσο οι “κυανέρυθροι” βρίσκονται εκεί που – βάσει ιστορίας – ανήκουν. Απλώς στα Power Rankings πριν την έναρξη της σεζόν ξεκινούν από μειονεκτική θέση, αφού το ρόστερ δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η εικόνα της ομάδας στα φιλικά ήταν ενθαρρυντική, ενώ η παρουσία του μπαρουτοκαπνισμένου Γιώργου Καλαφατάκη στον πάγκο εξασφαλίζει ηρεμία. Προς το παρόν ωστόσο ο Πανιώνιος ξεκινάει ένα βήμα πίσω από τους υπόλοιπους.

Ενδεικτική πεντάδα: Άβρι Χολμς, Έιβερι Γούντσον, Βαγγέλης Σακελλαρίου Σλάβεν Τσούπκοβιτς, Τόνι Γουντς

12) Κύμη

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Περσινό ρεκόρ: 8-18

Την περσινή σεζόν η Κύμη σώθηκε... οριακά. Φέτος δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να γλιτώσει, ωστόσο προς το παρόν ξεκινάει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η προσθήκη του έμπειρου Σωτήρη Μανωλόπουλου – ο οποίος είχε εξαιρετική σεζόν με τα Τρίκαλα – εξασφαλίζει σταθερό σκοράρισμα από έναν Έλληνα παίκτη, κάτι απαραίτητο για μία ομάδα που βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις, ενώ για τον Τέντι Οκερεαφόρ ακούγονται καλά λόγια. Κακά τα ψέματα ωστόσο, το πόσο ψηλά (ή χαμηλά) θα τερματίσει η ομάδα της Εύβοιας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την απόδοση των ξένων παικτών.

Ενδεικτική πεντάδα: Μάριο Έντουαρντς, Τέντι Οκερεαφόρ, Λένζελ Σμιθ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Τζαμάρι Τέιλορ

11) Κόροιβος

ΦΙΛΙΚΟ / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Περσινό ρεκόρ: 8-18

Ο Κόροιβος ήταν μία από τις ομάδες που εντυπωσίασε πέρυσι παρά την χαμηλή του θέση. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έτρεξε σαν... τρελή και πρώτα σούταρε και μετά σκεφτόταν. Αυτή η φιλοσοφία – και το γεγονός ότι πέρυσι ο κόουτς Καλαμπάκος έκανε καλές επιλογές ξένων – είναι που δίνει μία πρώτη ψήφος εμπιστοσύνης στην ομάδα της Αμαλιάδας την δεδομένη στιγμή, που προς το παρόν δείχνει να έχει κάνει πάλι σωστές επιλογές από την ξένη αγορά.

Ενδεικτική πεντάδα: Τζάχι Κάρσον, Μάρκους Πόσλεϊ, Διονύσης Σκουλίδας, Σακίλ Χάινς, Άαρον Ράουντρι

10) Φάρος ΓΣΛ

Τα Power Rankings της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI.GR

Περσινό ρεκόρ: 24-6 (A2)

Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι η 10η θέση είναι αρκετά υψηλή για μία νεοφώτιστη ομάδα. Τα πρώτα δείγματα ωστόσο για τους “πράσινους” είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Το βιογραφικό παικτών όπως ο Ουέαρ, ο Φορμπς και ο Σάφτενααρ είναι πλούσιο, η παρουσία του έμπειρου Μανώλη Παπαμακάριου και των εξελίξιμων Βασίλη Μουράτου και Πάρη Μαραγκού εξασφαλίζει έναν καλό ελληνικό κορμό και η παρουσία του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο έναν προπονητή που ξέρει τα κατατόπια. Μένει τώρα να αποδειχθούν όλα αυτά στο παρκέ.

Ενδεικτική πεντάδα: Κέβιν Ουέαρ, Βασίλης Μουράτος, Γκάρι Φορμπς, Ντοβιγιόν Ντρέιπερ, Ρόλαντ Σάφτενααρ

9) Λαύριο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Περσινό ρεκόρ: 11-15

Το Λαύριο έγραψε ιστορία πέρυσι μπαίνοντας στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία του. Φέτος θέλει να επαναλάβει την επιτυχία. Δεν θα είναι εύκολο. Παρόλα αυτά, το σύνολο του Χρήστου Σερέλη έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι στο τέλος θα τα καταφέρει κι ας ξεκινάει από την 9η θέση στα power rankings. Η “βόμβα” με τον πρώτην ΝΒΑερ Ντορόν Λαμπ έκανε θόρυβο, αν και οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να περιμένουν πριν τον δούν σε δράση αφού τραυματίστηκε και θα μείνει 4-6 εβδομάδες εκτός παρκέ. Η προσθήκη του Μακένζι Μουρ ανεβάζει επίπεδο την γραμμή ψηλών της ομάδας και η παραμονή του Τζαμάλ Νίξον και – από... σπόντα – του Έρβικ Γκρέι εξασφαλίζει μία συνέχεια. Τα υπόλοιπα στο παρκέ.

Ενδεικτική πεντάδα: Τζαμάλ Νίξον, Έρβικ Γκρέι, Σάκης Γιαννακόπουλος, Μακένζι Μουρ, Ντι Τζέι Τζόνσον

8) Ρέθυμνο

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Περσινό ρεκόρ: 13-13

Οι Κρητικοί έχουν καταφέρει να καθιερωθούν πλέον στη μνήμη του κόσμου ως μία σταθερή δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Η “Run and Gun” φιλοσοφία της ομάδας γοητεύει εδώ και χρόνια, με την ομάδα του Νίκου Βετούλα να μην δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει σύντομα αυτή την λογική. Ο Στέφαν Μούντι φαίνεται να έχει έρθει για να δώσει συνέχεια στην παράδοση του Ρεθύμνου να βρίσκει “λαβράκια” στην ξένη αγορά, ο Γιαννόπουλος είναι ο “πάτερ φαμίλιας” πλέον της ομάδας και οι υπόλοιποι Αμερικανοί έχουν έρθει ξέροντας ότι αν καταφέρουν να παίξουν καλά, τότε είναι σίγουρο ότι θα βρουν ένα καλό συμβόλαιο. Και αυτό είναι λογικό να τους δίνει έξτρα κίνητρο.

Ενδεικτική πεντάδα: Στεφάν Μούντι, Ανδρέας Χριστοδούλου, Χιου Ρόμπερτσον, Τράβις Ντάνιελς, Τρέιβον Ράιτ

7) Κολοσσός

Τα Power Rankings της Stoiximan.gr Basket League

Περσινό ρεκόρ: 13-13

Ο Κολοσσός κατάφερε πέρυσι να προκριθεί για τρίτη σερί σεζόν τα playoffs, δείγμα της συνέπειας που υπάρχει στην ομάδα. Φέτος θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Το ρόστερ της ομάδας με μία πρώτη ματιά θεωρητικά δεν “γεμίζει το μάτι”. Το γεγονός όμως ότι ο Κολοσσός διέλυσε τον Προμηθέα στο Κύπελλο Ελλάδος έβαλε κάποια πράγματα στην θέση τους, δείχνοντας ότι η δυναμική της ομάδας δεν αλλάζει, ειδικά όσο στον πάγκο της βρίσκεται ο Άρης Λυκογιάννης.

Ενδεικτική πεντάδα: Μάλκολμ Γκρίφιν, Τι Τζέι Μπρέι, Σταύρος Σχίζας, Ραμόν Χάρις, Μάρβιν Τζόουνς

6) Προμηθέας

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Περσινό ρεκόρ: 10-16

Ο Προμηθέας έχει υψηλές βλέψεις φέτος. Την περσινή σεζόν έμεινε τελευταία στιγμή εκτός playoffs, ωστόσο φέτος είναι αποφασισμένος να κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του. Και προκειμένου να τα καταφέρει προχώρησε σε εντυπωσιακές κινήσεις, αποκτώντας την τριάδα των Ρέλεφορντ, Λίποβι και Μιλόσεβιτς, η οποία προσφέρει ποιότητα, σκληράδα και ταλέντο στην ομάδα. Το μόνο που μένει πλέον είναι να βρεθεί και χημεία, γιατί άλλο πράγμα είναι η θεωρία και άλλο η πράξη.

Ενδεικτική πεντάδα: Τρέβορ Ρέλεφορντ, Ολεξάντερ Λίποβι, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Μοχάμεντ Φαγιε, Σταύρος Τουτζιαράκης

5) Άρης

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Περσινό ρεκόρ: 15-11

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι η καλύτερη μεταγραφή του φετινού Άρη. Το ελληνικό μπάσκετ είχε ανάγκη από τον “Δράκο”, ο οποίος μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο της ομάδας, αλλά και να εξασφαλίσει μία ηρεμία στα αποδυτήρια μίας ομάδας δεδομένου ότι η σεζόν ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα. Το ρόστερ του Άρη σαφώς και έχει κενά. Την ίδια στιγμή όμως διαθέτει Έλληνες παίκτες κλάσης (Αθηναίου, Βασιλόπουλος), αλλά και ξένους που “διψάνε” να φανούν, όπως ο Βον και ο Μπένσον. Αν οι “κίτρινοι” αντέξουν τους (εξωαγωνιστικούς) κραδασμούς, τότε έχουν όλα τα φόντα να φανούν απειλητικοί. Αυτό το “αν” βέβαια μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Ενδεικτική πεντάδα: Γιάννης Αθηναίου, Κουάμι Βον, Κάιλ Ουίβερ, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Κιθ Μπένσον

4) ΠΑΟΚ

Τα Power Rankings της Stoiximan.gr Basket League

Περσινό ρεκόρ: 14-12

Ο ΠΑΟΚ έκανε σημαντικές κινήσεις το φετινό καλοκαίρι, δείχνοντας μία διάθεση να επιστρέψει για τα καλά στα ψηλά πατώματα. Η απόκτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου με δανεισμό, καθώς και οι προσθήκες των Ντίλαρντ, Τζόουνς, Κρουμπάλι και Κλάσεν ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα, που περιμένει να δει τον Αντώνη Κόνιαρη να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος φέτος και τον Θοδωρή Καρρά να εξελιχθεί σε έναν σέντερ πάνω στον οποίο θα μπορεί να στηριχθεί η ομάδα για χρόνια. Αν όλα πάνε όπως τα έχουν σχεδιάσει στον ΠΑΟΚ, τότε είναι δεδομένο ότι η θέση στην τετράδα θα είναι εξασφαλισμένη για την ομάδα του Παπαθεοδώρου.

Ενδεικτική πεντάδα: Αντώνης Κόνιαρης, Κέβιν Ντίλαρντ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ουσμάν Κρουμπάλι, Όουεν Κλάσεν

3) ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Περσινό ρεκόρ: 19-7

Η ΑΕΚ άλλαξε φέτος. Πρόσθεσε ποιότητα και – το κυριότερο – μπόλικα αθλητικά προσόντα, σε μία προσπάθεια να μπει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Την δεδομένη στιγμή δείχνει να είναι... μία κατηγορία μόνη της, αφού βρίσκεται σίγουρα ένα σκαλοπάτι κάτω από τους δύο “αιώνιους”, αλλά και ένα σκαλοπάτι πάνω από τους διώκτες της. Για να παραμείνει βέβαια πάνω από τους διώκτες της οφείλει να παρουσιαστεί σοβαρή φέτος και να “χτίσει” στην καλή περσινή της σεζόν, ελπίζοντας παράλληλα ότι θα κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά και θα φανεί πιο απειλητική για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ενδεικτική πεντάδα: Μάικ Γκριν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μάνι Χάρις, Ντελρόι Τζέιμς, Τσινέμελου Ελόνου

2) Ολυμπιακός

Τα Power Rankings της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI

Περσινό ρεκόρ: 25-1

Ο Ολυμπιακός προχώρησε για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε τόσες πολλές μαζεμένες αλλαγές στο ρόστερ του. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο μόνος ξένος παίκτης που επέστρεψε στο ρόστερ από την περσινή σεζόν, με τους “ερυθρόλευκους” να αλλάζουν φιλοσοφία και να επιλέγουν να πορευτούν με ξένους που έχουν εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μοναδική εξαίρεση σε αυτή την λογική αποτελεί ο Χόλις Τόμπσον, από την προσαρμογή του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να αντιληφθεί ο κόσμος αυτή την στιγμή. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει από την 2η θέση στα power rankings επειδή είναι ο δευτεραθλητής. Πρακτικά όμως βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Παναθηναϊκό, ελπίζοντας να πάρει πίσω τα σκήπτρα που παρέδωσε πέρυσι, στηριζόμενος στον δυνατό ελληνικό κορμό του και την ηγετική παρουσία των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη.

Ενδεικτική πεντάδα: Μπράιαν Ρόμπερτς, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Νίκολα Μιλουτίνοφ

1) Παναθηναϊκός

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ /  EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Περσινό ρεκόρ: 25-1

Έπειτα από μία σεζόν γεμάτη περιπέτειες, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την χρονιά ως νταμπλούχος και θριαμβευτής, κάνοντας περίπατο μάλιστα στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ. Και αυτός είναι και ο λόγος που οι “πράσινοι” ξεκινάνε από την πρώτη θέση στα power rankings. Ο βασικός κορμός της ομάδας έμεινε και μάλιστα σε αυτόν προστέθηκε και ο Ματ Λοτζέσκι. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι τα “πράσινα” φορούν ακόμα οι Καλάθης, Παππάς, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Γκιστ, οι οποίοι ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Αν μάλιστα καταφέρουν οι νεοφερμένοι Λεκαβίτσιους, Αντετοκούνμπο και Όγκαστ να δώσουν κάτι, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι πραγματικά πολύ δυνατός φέτος.

Ενδεικτική πεντάδα: Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκιστ

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ