STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΕΣΑΚΕ: "Όχι" στους ξένους διαιτητές

ΕΣΑΚΕ: "Όχι" στους ξένους διαιτητές

Το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την παρουσία ξένων στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν, όπως τόνισαν οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Σταύρος Δουβής. Ο Σκινδήλιας ζήτησε τρεις φορές από τον Παναθηναϊκό να παίξουν με ξένους διαιτητές.

Το ζήτημα της διαιτησίας, όπως ήταν λογικό τέθηκε επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και θέση για το θέμα πήραν ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Σταύρος Δουβής.

Θυμίζουμε πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει στα παιχνίδια της ομάδας της με τον Παναθηναϊκό να σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές, αλλά αυτό, όπως τόνισαν οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Σταύρος Δουβής δεν μπορεί να συμβεί, καθώς δεν προβλέπεται στους κανονισμούς.

Οι ομάδες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κράτησαν μία αρνητική στάση ως προς το να υπάρξουν αλλαγές την παρούσα στιγμή τόσο στο ζήτημα της διαιτησίας, όσο και προς τους ξένους ρέφερις, καθώς δεν επιθυμούν την αναβολή της 26ης αγωνιστικής της Basket League και κατ' επέκταση την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι αρνητικές στο να υπάρξουν αλλαγές, καθώς ακόμα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχθηκε με τα λεγόμενά του πως υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν. "Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν έχει σημασία Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πάτρας, Βαγγέλης Λιόλιος μάλιστα είπε από την πλευρά του: "Έχουμε πολύ καλούς διαιτητές, αλλά από κάπου ελέγχονται. Νομίζω πως στην ΚΕΔ υπάρχει ένα σύστημα που ελέγχει τους διαιτητές. Κάτι πρέπει να γίνει. Να βάλουμε έναν άνθρωπο δικό μας; Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε".

"Θέλετε να παίξουμε με ξένους διαιτητές;"

ΕΣΑΚΕ: "Όχι" στους ξένους διαιτητές

Ο Γιώργος Σκινδήλιας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πήρε τον λόγο και ζήτησε μεταξύ άλλων από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός οι ομάδες τους να αγωνιστούν με ξένους διαιτητές. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των πρασίνων και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έκανε τρεις φορές το συγκεκριμένο ερώτημα, αλλά δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Αναλυτικά οι ατάκες που ακούστηκαν:

Σκινδήλιας: "Δέχεται ο Παναθηναϊκός να παίξουμε με ξένους διαιτητές;"

Γιαννακόπουλος: - (σ.σ. παύση, δεν είπε κάτι).

Σκινδήλιας: " Δέχεσαι ή όχι, έτσι έχεις πει; Ότι παίζουμε με οποίους διαιτητές θέλετε".

Γιαννακόπουλος: " Ο Παναθηναϊκός δεν θα τοποθετηθεί. Σας παρακαλώ κάντε μια υποχώρηση για να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα και το καλοκαίρι θα κάτσουμε μαζί να τα δούμε όλα, ναι και για την διαιτησία να το συζητήσουμε".

Σκινδήλιας: " Γιατί δεν δέχεσαι να παίξουμε με ξένους διαιτητές; Φοβάσαι; Εσύ δεν λες ότι έχει καλύτερη ομάδα;

Γιαννακόπουλος: - (σ.σ. παύση, δεν είπε κάτι).

Γαλατσόουλος: "Να παραιτηθεί ο Ολυμπιακός από το ΑΣΕΑΔ για να μην έχουμε θέμα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ