STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιαννακόπουλος: "Συμφωνώ σε κάποια πράγματα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού"

ΕΣΑΚΕ / ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΣΑΚΕ / ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Τέλος στις παρανομίες" η ατάκα των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, "συμφωνώ σε κάποια πράγματα με τον Ολυμπιακό, να βρούμε λύσεις το καλοκαίρι" η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Σε ήρεμο κλίμα εξελίσσεται το μεσημέρι της Δευτέρας (6/5) η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ , παρουσία των ιδιοκτητών των ΚΑΕ της Basket League . Άπαντες παρόντες, άπαντες σε διάθεση να βρεθεί λύση για το ελληνικό μπάσκετ, άπαντες σε αποστολή να πέσουν οι τόνοι μετά απ' όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα.

" Να λυθούν τα προβλήματα, να μην υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και συμπεριφορές" είπαν τα αφεντικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός , Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, " Συμφωνώ σε κάποια πράγματα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις" απάντησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το Sport24.gr βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του τένις στο ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις με συνεχή ενημέρωση.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: " Υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και συμπεριφορές. Ζητάει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μπει συγκεκριμένος διαιτητής, όπως γράφτηκε. Είναι παράνομο αυτό που έγινε με την ΚΕΔ, είναι παράνομη η ΚΕΔ και ο ορισμός. Ο Αναστόπουλος έπρεπε να πάει στην VTB League και τον άλλαξαν επειδή πήγε ο κ. Γιαννακόπουλος και έγινε ό,τι έγινε. Θα σας πω πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία μπορούμε να δούμε και το καλοκαίρι και τώρα.

Την τελευταία τριετία έχουμε πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Δεν σας είπα πόσα έχουμε βάλει από την αρχή της ενασχολήσής μας με το μπάσκετ, αλλά μόνο την τελευταία τριετία. Πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί στη EuroLeague; Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός έτσι. Μπαίνουμε μέσα. Με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαιτησία. Όταν ματώνεις, απαιτείς να είναι όλα εντάξει. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να πιέσουμε. Αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας, δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να καταδικαστούν όσα έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ΚΕΔ, εφόσον δεν έχουν διαψευστεί από πουθενά".

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: " Oλοι λέμε κάτι για τη διαιτησία, σε όλους επιτρέπεται να πούμε κάτι. Τι θα πει ένα παιδάκι όταν μας ακούσει να λέμε γι' αυτό το κομμάτι; Παντού ανά τον κόσμο υπάρχουν ορισμοί. Κάποιος τους ορίζει. Στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης ορίζει τους διαιτητές ένας Άγγλος. Γίνονται όργια με την διαιτησία, ούτε στα τοπικά δεν γίνονται. Τι να πουν η Μπασκόνια και η Ζάλγκιρις για επενδύσεις; Τι να πούμε εμείς; Δεν τολμάει κάποιος να μιλήσει στη EuroLeague. Δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, θεωρώ πως πέρσι υπήρχε θέμα με την διαιτησία. Έκανα λάθος, παρότι αισθάνομαι ότι είχα δίκιο. Πλήρωσα πρόστιμο γι'αυτό, γιατί τα έβαλα με το προιόν.

Προβλήματα έχουμε όλοι με τη διαιτησία με τα πολύχρωμα γυαλιά μας. Kάθε φάση μπορεί να μεταφραστεί και αλλιώς. Η πρότασή μου είναι να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Το καλοκαίρι να μιλήσουμε και να κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει στους αρμόδιους φορείς. Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν έχει σήμασία. Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν μπορεί η αδυναμία ενός συλλόγου να παρασύρει το μπάσκετ. όποιος κι αν είναι ο σύλλογος, γιατί μετά θα έχουμε τον θάνατο του αθλήματος. Όλοι κάτι θα θέλουν και δεν γίνεται να παντρέψουμε τις ανάγκες 14 συλλόγων μαζί.

Θέλουμε να δούμε αν κάτι μπορεί να αλλάξει. Αφήσαμε τα πάντα για να είμαστε εδώ και να συζητήσουμε για το πρόβλημα που θεωρεί μία από τις μεγάλες ομάδες πως υπάρχει. Όταν πριν ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός έστειλε αρχεία, δεδομένα και dvd στη EuroLeague ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να συζητήσουν το πρόβλημα, γιατί δεν εμφανίστηκαν, παρά έστειλαν έναν υπάλληλο στη συζήτηση; Κύριοι Αγγελόπουλοι, γιατί δεν εμφανιστήκατε; Σωστά ή λάθος, είχαμε κάποια παράπονα. Έγινε μια συνάντηση πέρυσι κι ο Ολυμπιακός δεν συμμετείχε. ".

Χρήστος Σταυρόπουλος (Διευθυντής ΚΑΕ Ολυμπιακός): " Έγινε καθαρή παρανομία. Ως Ολυμπιακός δεν μπορούμε να το συνεχίσουμε αυτό. Έχουμε την αλληλογραφία, είδαμε τι έγινε. Υπήρχε παρέμβαση . Δεν ήταν τυχαία η παρουσία του κ. Γιαννακόπουλου και του κ. Παπαδόπουλου. Σήμερα πρέπει να πάρουμε θέση. Κύριε Γιαννακόπουλε στην Μαδρίτη επειδή ήμουν παρών ως εκπρόσωπος, όχι ως ιδιοκτήτης, δεν μαζευτήκαμε για τη διαιτησία. Μαζευτήκαμε για να μιλήσουμε για την παραβατική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το λέω για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ".

Μάνος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός): " Ακούγοντας προσεκτικά τις τοποθετήσεις, θεωρώ ότι είμαστε σε αυτή τη συζήτηση στο παρά πέντε επειδή ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς. Κάθε φορά που χάνει ένα ματς του φταίνε όλοι. Σας είπα στο προηγούμενο συμβούλιο πως ο Ολυμπιακός νοιάζεται μόνο για την ομάδα του, όχι για το ελληνικό μπάσκετ. Ακόμα κι αυτό που έγινε με την ΚΕΔ το κάνετε στο παρά πέντε. Χωρίς να σκεφτείτε αυτό που σας είπε ο κύριος Θεοδώρου, ότι πληρώνουν τους παίκτες και αν χρειαστεί να γίνει αναβολή θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου το άθλημα. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πείτε ότι φταίει η διαιτησία. Όλοι έχουμε τις απόψεις μας. Κανένας όμως δεν αποχώρησε σε ημίχρονο αγώνα. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Το κάνατε. Είναι παγκόσμιο. Γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Μας έχετε σύρει σε μια συζήτηση εδώ".

Για να απαντήσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος: "Μην τα λέτε αυτά κύριε Παπαδόπουλε γιατί εκτίθεστε. Ειδικά σε αυτή την αίθουσα που λέγεται Παύλος Γιαννακόπουλος".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ