STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Επιτέλους, δράση

Basket League: Επιτέλους, δράση
EUROKINISSI

Με τρεις αγώνες αρχίζουν σήμερα τα playoffs της Basket League σε Πάτρα (Προμηθέας - ΠΑΟΚ), Περιστέρι (Περιστέρι Βίκος Cola - Ήφαιστος) και ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - Χολαργός).

Μετά την μικρή διακοπή που επακολούθησε του φινάλε της κανονικής περιόδου το πολύπαθο φετινό πρωτάθλημα της Basket League αρχίζει εκ νέου. Το απόγευμα θα γίνουν οι τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις τωνplayoffs,με το πρόγραμμα να ανοίγει στις 17:00 στην Πάτρα (Προμηθέας - ΠΑΟΚ) και να συνεχίζεται στις 19:30 σε Περιστέρι (Περιστέρι ΒίκοςCola -Ήφαιστος) και ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - Χολαργός).

Υπό άλλες συνθήκες, η σειρά του Προμηθέα με τον ΠΑΟΚ θα ήταν η πιο αμφίρροπη. Ωστόσο, με τον "δικέφαλο" να πηγαίνει στην Πάτρα με εννέα παίκτες συνολικά , εκ των οποίων οι τρεις έφηβοι, το φαβορί είναι ξεκάθαρο. Αυτός είναι ο Προμηθέας, ο οποίος θα προσπαθήσει να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους "4", παίρνοντας παράλληλα και ρεβάνς για το περσινό "σκούπισμα" (0-3) στους μικρούς τελικούς από τον ΠΑΟΚ. Για την ιστορία, οι "μελανόλευκοι" έχουν παίξει εννέα φορές στην προημιτελική φάση με μειονέκτημα έδρας και αριθμούν ισάριθμους αποκλεισμούς.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον -πρωτάρη σεplayoffs-Χολαργό, τον οποίον νίκησε δύο φορές στην κανονική περίοδο. Παράλληλα, ο Χολαργός (όπως και ο Ήφαιστος) θα προστεθεί σήμερα στη λίστα με τις ομάδες που κατάφεραν να συμμετάσχουν σταplayoffsαπό την πρώτη χρονιά τους στηνBasket League. Δεν είναι πολλές αυτές που το κατάφεραν στο παρελθόν σύμφωνα με το σάιτ του ΕΣΑΚΕ. Μόλις τέσσερις: η Νήαρ Ηστ (1999), το Μαρούσι (1999), η Νέα Κηφισιά (2014) και ο Κόροιβος (2015).

Όσον αφορά στο τρίτο ματς της ημέρας, το Περιστέρι θα φιλοξενήσει τον Ήφαιστο Λήμνου. Η ομάδα των δυτικών προαστίων επιστρέφει σταplayoffsέπειτα από οκτώ χρόνια, την ώρα που ο σύλλογος της Λήμνου θα κάνει την πρώτη του παρουσία. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στην κανονική περίοδο. Για την ιστορία, αυτό θα είναι το 446ο ματς του Αργύρη Πεδουλάκη ως προπονητής στηνBasket Leagueκαι θα ισοφαρίσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην 4η θέση σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Δ. Τόφαλος 17:00 Προμηθέας - ΠΑΟΚ (Καρακατσούνης-Τσώνος-Θεονάς)

Α. Παπανδρέου 19:30 Περιστέρι ΒίκοςCola- Ήφαιστος Λήμνου (Σχινάς-Παναγιώτου-Τζαφλέρης)

ΟΑΚΑ 19:30 ΑΕΚ - Χολαργός (Πουρσανίδης Γ.-Βαρδάλος-Πουρσανίδης Κ.)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ