VIRAL

4 προορισμοί που αξίζουν τα λεφτά σου

4 προορισμοί που αξίζουν τα λεφτά σου

Σίγουρα υπάρχουν προορισμοί που ονειρεύεσαι για φέτος το καλοκαίρι, αλλά δεν είσαι σίγουρος αν είναι πράγματι value for money. Ψάξαμε και βρήκαμε τέσσερα νησιά που δεν θα ξοδέψεις μια περιουσία.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι τιμές μεταφοράς και διαμονής σε πολλά αγαπημένα ελληνικά νησιά εκτοξεύονται στα ύψη. Τόσο που, δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτεσαι εναλλακτικές λύσεις: ‘ ’Μήπως να πάμε Σεπτέμβρη; Μπορεί και να μην βρέχει!’’ Με τις σωστές κινήσεις, ο προβληματισμός αυτός δεν χρειάζεται να σε ταλαιπωρεί. Το πρώτο βήμα είναι να βρεις ένα πακέτο διακοπών που περιλαμβάνει διαμονή και μεταφορά και φροντίζει για τις καλύτερες τιμές της κάθε περιόδου. Εύκολα και γρήγορα, από την άνεση του σπιτιού σου, το www.18-24.gr σου προσφέρει αμέτρητες επιλογές για να διαλέξεις αυτή που σε συμφέρει περισσότερο .

Η ζωή όμως στο νησί; Αξίζει να δώσεις μια μικρή περιουσία για κοκτέιλ ή να πληρώσεις είσοδο σε κάποιο club μόνο και μόνο επειδή θεωρείται κοσμοπολίτικο το νησί; Ενδεικτικό παράδειγμα, η Κρήτη, όπου με τα ίδια χρήματα θα πιεις τις τσικουδιές σου και θα τσιμπήσεις και κάτι. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Παρακάτω θα βρεις τέσσερις καλοκαιρινούς προορισμούς που θα χαρείς να δώσεις τα λεφτά σου. Όχι, δεν είναι τα πιο φθηνά νησιά στην Ελλάδα αλλά είναι τα καλύτερα όταν πρόκειται για σχέση ποιότητας-τιμής.

1. Χανιά, Κρήτη

4 προορισμοί που αξίζουν τα λεφτά σου

Από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα είναι η λεβεντογέννα Κρήτη. Αν και βρίσκεται σχετικά μακριά από την Αθήνα και ακόμη πιο μακριά από τη Θεσσαλονίκη, έχει το πλεονέκτημα του αεροδρομίου . Που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός στα μέσα μεταφοράς μεγαλώνει, οπότε οι τιμές πέφτουν. Ακόμα και αν βρεις από Αθήνα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά, σκέψου άμα αξίζει τη ταλαιπωρία!

Όσον αφορά τη διαμονή στο νησί, η Κρήτη θα σου μάθει τι εστί πραγματική φιλοξενία. Το ίδιο ισχύει και για τη διασκέδαση αφού όσα χρήματα ξοδέψεις σε ποτά, θα πιεις το διπλάσιο σε κεράσματα. Σε ό,τι αφορά το φαγητό, είναι εξαιρετικό και προσιτό για την τσέπη σου. Να δοκιμάσεις τα χανιώτικα μπουρέκια, τη σφακιανή πίτα και το σταμναγκάθι τσιγαριαστό. Οι παραλίες δε, μαγευτικές. Το μεταφορικό μέσο είναι απαραίτητο για τις πιο φημισμένες παραλίες της Κρήτης αλλά υπάρχουν και επιλογές μόλις 10 λεπτά από τη πόλη. Προτίμησε τα Χανιά, γιατί διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων, είναι κοντά στο αεροδρόμιο και όλα βρίσκονται στα πόδια σου. Από την παλιά πόλη στον εξωτικό Μπάλο και στο διάσημο φαράγγι, τα Χανιά έχουν αμέτρητα αξιοθέατα να προσφέρουν. Εσύ πόσο χρόνο διαθέτεις;

Eπειδή εδώ ένα τριήμερο δεν είναι αρκετό, διάθεσε σε αυτό το ταξίδι σου τουλάχιστον τέσσερις μέρες. Για τέσσερα βράδια από Αθήνα θα βρεις πακέτα διακοπών μόλις από 168 ευρώ τον Ιούλιο, ενώ από Θεσσαλονίκη οι τιμές πιο αυξημένες και ξεκινούν από 234 ευρώ τον ίδιο μήνα.

2. Ρόδος

4 προορισμοί που αξίζουν τα λεφτά σου


Το νησί των ιπποτών, η πρωταγωνίστρια των Δωδεκανήσων, η ξακουστή Ρόδος, είναι άλλη μία ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Οι περισσότεροι την αποφεύγουν λόγω της απόστασης αλλά θα εκπλαγείς με τις προσιτές τιμές που διαθέτει ένα τόσο σπουδαίο νησί. Η απάντηση βρίσκεται φυσικά στο αεροδρόμιο όπου κάνει τη μετακίνηση σου εύκολη, γρήγορη και προσιτή.

Η Ρόδος φημίζεται για τα πολυτελή συγκροτήματα, τα λαμπερά ξενοδοχεία και τα γκουρμέ εστιατόρια. Φυσικά αποτελούν μια μοναδική εμπειρία αλλά δεν είναι η μόνη λύση. Εύκολα με ένα κλικ θα βρεις πακέτα διακοπών που προσφέρουν οικονομική διαμονή σε πολύ όμορφα καταλύματα. Επιπλέον μη ξεχνάς ότι αποτελεί βάση πολλών φοιτητών λόγω του Πανεπιστημίου οπότε υπάρχουν και αρκετά οικονομικά στέκια για διασκέδαση.

Ένα νησί που μπορείς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, αλλά δεν χρειάζεται. Θα βρεις ποιοτικό φαγητό σε χωριουδάκια πιο απομακρυσμένα από τη παλιά πόλη της Ρόδου και μαγικές παραλίες χωρίς να πρέπει να πληρώσεις και ξαπλώστρα και ομπρέλα και το κουβαδάκι σου. Η Ρόδος είναι άλλος ένας προορισμός που αξίζει να αφιερώσεις μέρες για να τον εξερευνήσεις.

Για τέσσερα βράδια θα βρεις πακέτα διακοπών από Αθήνα από 150 ευρώ για Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ από Θεσσαλονίκη για τις ίδιες μέρες οι τιμές ξεκινούν από 198 ευρώ.

3. Σκόπελος

4 προορισμοί που αξίζουν τα λεφτά σου


Σταθερή αξία πάντα για τους Βοριοελλαδίτες αλλά και καινούρια αγαπημένη των Αθηναίων, η καταπράσινη Σκόπελος αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Αντίζηλος της πολυδιαφημισμένης Σκιάθου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Αντιθέτως, είναι αρκετά πιο οικονομική από το γειτονικό της αδελφάκι, ενώ προσφέρει πλέον καλύτερα καταλύματα σε καλύτερες τιμές. Μπορεί το καράβι να αργήσει λίγο παραπάνω να φτάσει αλλά η ποιότητα της διαμονής είναι κάτι που κανείς δε χωρά διαπραγματεύσεις. Το καλύτερο μέρος να μείνεις είναι η πόλη της Σκοπέλου, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού. Εδώ βρίσκεται και όλη η ζωή του νησιού με εστιατόρια, καφέ, ουζερί και μπαράκια με άπλετη θέα ώστε να μη χρειαστεί να απομακρυνθείς πολύ. Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σου στις παραλίες του νησιού, θα χρειαστεί να πάρεις το λεωφορείο, να νοικιάσεις μηχανάκι ή αυτοκίνητο, ή να πάρεις το καΐκι για τις μυστικές ομορφιές του νησιού.

Ένα τριήμερο στο νησί από τη Θεσσαλονίκη είναι πολύ προσιτό ξεκινώντας από 94 ευρώ (ακτοπλοϊκά, λεωφορείο και διαμονή) για τον Ιούλιο, ενώ ακόμα και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου υπάρχουν πακέτα από 121 ευρώ. Αν θέλεις να περάσεις τον Δεκαπενταύγουστο στο νησί, το τριήμερο (από Αθήνα) θα σου κοστίσει από 131 ευρώ.

4. Ικαρία

4 προορισμοί που αξίζουν τα λεφτά σου

Επειδή καλοκαίρι για πολλούς σημαίνει διασκέδαση, η Ικαρία πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον τομέα. Η αυθεντική διασκέδαση βέβαια δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι τα πολυτελή μαγαζιά και περίτεχνα (και αρκετά ακριβά) κοκτέιλ. Στην Ικαρία θα σε παρασύρουν στο χορό τα πανηγύρια του νησιού. Με πάνω από 80 πανηγύρια όλο το χρόνο οι ντόπιοι δε χάνουν ποτέ ευκαιρία να γιορτάσουν. Τα μεγαλύτερα βέβαια πραγματοποιούνται τον Αύγουστο οπότε φρόντισε να κλείσεις από νωρίς το καλύτερο πακέτο. Εκτός από άφθονο κρασί, φαγητό και χορό, το νησί διαθέτει και μαγικά νερά. Ιαματικές πηγές, άγριες παραλίες αλλά και τουριστικές, σίγουρα θα βρεις κάτι που να σου ταιριάζει.

Τον πιο ακριβό μήνα του χρόνου, το καράβι από τον Πειραιά (μαζί με διαμονή για τρία βράδια) ξεκινά από 134 ευρώ, ενώ από Θεσσαλονίκη θα βρεις πακέτο από 207 ευρώ.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ