UFC

UFC on FOX 2: Τι μάθαμε

UFC on FOX 2: Τι μάθαμε

Άλλη μια εξαιρετική βραδιά αγώνων μας πρόσφερε το πρόσφατο UFC on FOX 2. Διαβάστε τα συμπεράσματα των αγώνων (video)

Άλλη μια εξαιρετική βραδιά αγώνων μας πρόσφερε το πρόσφατο UFC on FOX 2 που παρακολουθήσαμε το περασμένο Σάββατο ζωντανά από το Sport24.gr.

Πάμε να δούμε τα κύρια συμπεράσματα που αποκομίσαμε από αυτούς τους αγώνες.

-O Rashad Evans (22-1-1) επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως είναι άξια ο διεκδικητής του τίτλου στα light heavyweight, και η μοναδική σοβαρή απειλή που αντιμετωπίζει ο πρωταθλητής Jon Jones (τον οποίο και θα αντιμετωπίσει τον Απρίλιο στο UFC 145).

Έκανε τον Phil Davis να μοιάζει με πραγματικό μαθητούδι μέσα στο κλουβί, υπερέχοντας τόσο στο standup όσο και στο ground game. Η πυγμαχία του είναι άψογη, με ταχύτατους συνδυασμούς και άριστο έλεγχο της απόστασης, ενώ ταυτόχρονα κρατά μονίμως τον αντίπαλο στην «πρίζα» με την μόνιμη απειλή του takedown. Παράλληλα έδειξε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα φυσικής κατάστασης, και θα μπορέσει άνετα να αντέξει τους 5 γύρους (αν βέβαια χρειαστούν) κόντρα στον Jones.

Πιστεύω πως αν ο Jones ξεπεράσει το εμπόδιο του Evans δεν θα έχει πλέον τίποτα να αποδείξει στα light heavyweights, και θα πρέπει να ανέβει άμεσα στα heavyweights, πιθανώς στο τέλος του 2012 ή τις αρχές του 2013. Πολλοί κάνουν ακόμα λόγο για τον Dan Henderson ως διεκδικητή του τίτλου, αλλά συγκρίνοντας τον τελευταία αγώνα του Henderson με την σαββατιάτικη εμφάνιση του Evans είναι προφανές πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο contenders, και ο Evans βρίσκεται απλά σε άλλο επίπεδο, τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης όσο και από την άποψη της ποικιλίας στο παιχνίδι του.

Phil Davis (9-1) απογοήτευσε. Απογοήτευσε στο standup, στο ground game, σε όλα. Το range του στο standup ήταν τόσο κακό που οι περισσότερες μπουνιές του πέφτανε πάνω στα χέρια του Evans, 30-40 εκατοστά από το πρόσωπο του. Παράλληλα επέτρεψε στον Evans να τον βάλει επανειλλημένα σε πολύ άσχημες λαβές όπως το mounted crucifix (απαράδεκτο για αθλητή που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό). Έδειξε το βράδυ του Σαββάτου πως είναι ακόμα ανέτοιμος για αντιπάλους στο top-5 του division του, ενώ θα περάσουν ακόμα αρκετά χρόνια πριν απειλήσει πραγματικά για τον τίτλο του πρωταθλητή.

-O Michael Bisping (22-4) έκλεισε στόματα και απέδειξε πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Κι ας έχασε τον αγώνα, καθότι όπως είπαμε πριν τον αγώνα είχε μπροστά του έναν υπερβολικά δύσκολο αντίπαλο. Το ground game του ήταν πάρα πολύ δυνατό, και κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του επανειλλημένα μετά από take down του Sonnen. Δεν έχω αμφιβολία πως μετά την εμφάνισή του το βράδυ του Σαββάτου τα αφεντικά του UFC θα του δώσουν πολύ εύκολα αγώνα για τον τίτλο, το πολύ μετά από 2 νίκες.

-Για τον Chael Sonnen (27-11-1) η εμφάνιση του Σαββάτου δεν ήταν κι η καλύτερη δυνατή. Έδειξε όμως τα γνωστά στοιχεία της αστείρευτης φυσικής κατάστασης και ατσάλινης θέλησης που του επέτρεψαν να πάρει τον τρίτο γύρο και μαζί την απόφαση των κριτών. Αφού φυσικά στους δύο πρώτους γύρους είχε δείξει την γνωστή του ικανότητα να τρώει μπουνιές στο πρόσωπο αλλά να συνεχίζει σαν ασταμάτητο ζόμπι να επιτίθεται στον αντίπαλο του. Αναμένουμε τώρα με ανυπομονησία τη ρεβάνς του αγώνα με τον Anderson Silva, που ο Dana White μας διαβεβαιώνει θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Βραζιλία, σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, μπροστά σε 60 χιλιάδες θεατές!

-O Jon Olav Einemo (6-3), τέλος, έδειξε πως αν δεν βελτιώσει την φυσικά του κατάσταση δεν έχει καμία τύχη στο UFC. Το θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως θα του δωθεί μία τελευταία ευκαιρία λόγω του ότι δίνει συναρπαστικούς αγώνες και αποτελεί τεράστια κλάση στο jiu-jitsu. Μία τρίτη συνεχόμενη ήττα όμως θα αποδειχθεί σχεδόν σίγουρα και η τελευταία του στην διοργάνωση.

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ