ΣΤΗΛΕΣ

Βεργέτης: "Προβλέψιμη ομάδα ο Ολυμπιακός"

Βεργέτης: "Προβλέψιμη ομάδα ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, μίλησε στην εκπομπή superBALL για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τους στόχους της ομάδας του και τη μάχη του τίτλου.

Για το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό, τη διαιτησία, τη μάχη του τίτλου αλλά και του Europa League, μίλησε ο τεχνικός των "Αρκάδων", Στάικος Βεργέτης, στην εκπομπή superBALL.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στάικος Βεργέτης στη superBALL:

Για το 0-0 με τον Ολυμπιακό κι αν είναι θετικό αποτέλεσμα: "Την ισοπαλία την κρίνω εκ των υστέρων, δηλαδή αν έπρεπε να υπάρχει νικητής. Πάντα το κάνω. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει πίκρα, σε κάποιες λέω 'πάλι καλά που πήραμε το βαθμό'. Θα είμαι ρεαλιστής. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, ο στόχος μας είναι η νίκη. Δεν λέμε 'παιδιά, πάμε για το Χ κι αν μας βγει, τότε όλα καλά'. Στο "Καραϊσκάκη", όλες οι ομάδες ψιλοβλέπουν και το Χ σαν επιτυχία".

Για το τεχνικό σκέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό: "Θεωρώ ότι δημιουργικά δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο σε άλλα ματς. Είμαστε από τη φύση μας επιθετική ομάδα κι από την αρχή της χρονιάς έχουμε σκοράρει παντού πλην του αγώνα της Γερμανίας με την Μάιντς. Στο πρώτο 25λεπτο κάναμε κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις, στη συνέχεια όμως περιοριστήκαμε σε αμυντικό ρόλο. Θεωρώ ότι δεν είναι θέμα προσώπων το γεγονός ότι δεν πήγαμε καλά στο 11X11. Γενικότερα, δεν πήγαμε καλά γιατί δεν διατηρούσαμε την μπάλα στα πόδια μας όσο έχουμε συνηθίσει. Ο Ολυμπιακός έκανε καλή κατοχή κι αυτό συν κάποιες αντιξοότητες μας περιόρισαν".

Για το γεγονός ότι χαρακτήρισε γενναίους τους παίκτες του και στο Ηράκλειο και το Σάββατο: "Είναι διαφορετικές οι αιτίες. Όταν πήγαμε στο "Γεντί Κουλέ", προερχόμασταν από μια βαριά σε έκταση ήττα από την Τότεναμ και μεγάλη ταλαιπωρία. Γυρίσαμε στην Τρίπολη την Παρασκευή το βράδυ, ενώ το Σάββατο το μεσημέρι κάναμε προπόνηση και φύγαμε για το Ηράκλειο. Επιστρέψαμε νικητές, καταβάλλοντας πολύ επίπονη προσπάθεια. Αντίθετα, χθες (σ.σ. Σάββατο) δέχομαι ότι μέχρι την αποβολή δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ανεβάζαμε στροφές και στο δεύτερο μέρος θα ήμασταν πιο απειλητικοί. Τα πολλά φάουλ και η αποβολή δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε την μπάλα στα πόδια μας".

Για τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την εικόνα μιας προβλέψιμης ομάδας. Δεν είναι κάτι αρνητικό, άσχημο ή κακό. Δεν είχε ταχύτητα και γι' αυτό έγινε πιο προβλέψιμη. Πιστεύω ότι το ματς θα έληγε 0-0 ακόμα κι αν παίζαμε περισσότερη ώρα".

Για το αν θα άλλαζε τους μεσοεπιθετικούς του μ' εκείνους του Ολυμπιακού: "Αφενός το ερώτημά σας είναι υποθετικό, αφετέρου ακόμα κι αν μέσα μου το ήθελα, πιστεύετε ότι θα το έλεγα; (γέλια)"

Για το φετινό Αστέρα: "Πρώτον, το ρόστερ είναι πολύ καλό κι έχει ένα εύρος που δεν είχε πέρυσι. Δεύτερον, το καλοκαίρι η διοίκηση, σε συνεργασία με μένα, έκανε ωραίες και συντονισμένες κινήσεις. Τρίτον, είμαι ρεαλιστής και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Για τη σύγκριση με τους παίκτες του Ολυμπιακού, θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλά ωραία αυτοκίνητα, αλλά με το ταπεινό που έχω, πάω στη δουλειά μου. Με τους παίκτες που έχω, προσπαθώ να περπατάω".

Για τη διαιτησία: "Δεν θα είχα πρόβλημα να σχολιάσω. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει. Όχι, εγώ να το παίξω οτιδήποτε και μετά κάποιος συνάδελφος να αρχίσει ξανά να σχολιάζει. Δεν πρέπει κανένας να τους κάνει πρωταγωνιστές. Όλος ο κόσμος είδε τι συνέβη, δεν χρειάζεται να πω κάτι".

Για τα όνειρά του με τον Αστέρα: "Συνήθως, φροντίζω να δημιουργώ τις προϋποθέσεις στη ζωή μου, να δημιουργώ τις βάσεις, τις συνθήκες και την τεχνογνωσία για να μπορώ να έχω ένα καλό μέλλον στο χώρο. Το που θα φτάσω εγώ ή η ομάδα είναι κάτι που δεν ξέρω. Όπως σας είπα, είμαι ρεαλιστής. Προσπαθώ να το εφαρμόζω σε μένα και την ομάδα. Θέλω να παίζουμε παραγωγικό κι όμορφο ποδόσφαιρο. Αν για παράδειγμα μου λέγατε το καλοκαίρι ότι θα μπαίναμε στους ομίλους, δεν θα το πίστευα".

Για τη μάχη του τίτλου: "Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν. Κάποιες ομάδες είτε επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν μεταγραφές είτε επειδή διαθέτουν τους ίδιους παίκτες, έχουν αποκτήσει συνοχή.

Αυτό φαίνεται στο παιχνίδι, έχει βελτιωθεί το επίπεδο. Νομίζω ότι θα γίνει μια πολύ δύσκολη μάχη για τον τίτλο κι ότι εφέτος δεν θα έχουμε πρωταθλητή από τον Φεβρουάριο. Ο Παναθηναϊκός θα βελτιωθεί μετά τα Χριστούγεννα όπως και πέρυσι κι ο ΠΑΟΚ θα μείνει στη διεκδίκηση του τίτλου για μεγαλύτερο διάστημα και γιατί όχι μέχρι τέλους. Ο Αστέρας μας θα συνεχίσει να παίζει επιθετικά και θέλουμε να σκαρφαλώσει λίγο παραπάνω στη βαθμολογία".

Για τη μάχη του Europa League: "Τώρα έχουμε δύο εντός με την Τότεναμ και την Μπεσίκτας. Μπορώ να υποσχεθώ ότι οι φίλοι μας κι ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα δει 11 μαχητές που θα τα δώσουν όλα και θα προσπαθήσουν μέχρις εσχάτων. Αν η μπάλα πάει δοκάρι και μέσα ή δοκάρι κι έξω, ένας Θεός το ξέρει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ