SPORT24

Το "κερδίσαμε" του Παππά και το… τυράκι του Μπουρούση

Το "κερδίσαμε" του Παππά και το… τυράκι του Μπουρούση

Ο Sport24 Radio 103.3 βρίσκεται στη Σύρο για και το το "AegeanBall Festival" και οι πρωταγωνιστές μίλησαν στον διευθυντή του σταθμού, Παντελή Διαμαντόπουλου.

Την ώρα που οι "μονομαχίες" στο AegeanBall Festival πήραν... τα πάνω τους, οι πρωταγωνιστές του 3on3 μίλησαν στον διευθυντή του Sport24 Radio 103.3, Παντελή Διαμαντόπουλο, που δίνει το "παρών" στη μεγάλη γιορτή που έχει στηθεί στη Σύρο.

Ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο Νίκος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε αρχικά να σχολιάσει την ήττα της ομάδας του, λέγοντας πως " πότε χάσαμε; Εμείς κερδίσαμε!"

Για το πόσο καιρό έχει να παίξει 3on3: " Έχω να παίξω δύο με τρεις ημέρες. Εννοείται ότι είμαστε προπονημένη ομάδα, οπότε γιατί να χάσουμε;"

Για το πόσο βοηθούν το άθλημα τέτοιες πρωτοβουλίες: " Νομίζω ότι είναι μία φανταστική πρωτοβουλία. Άλλωστε δείτε πόσος κόσμος είναι εδώ, πόσα παιδάκια ήρθαν για να δουν το θέαμα και γενικότερα όλη την εκδήλωση. Μακάρι να υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που είμαστε εδώ και ευχαριστούμε το Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη) που είναι μπροστάρης της εκδήλωσης και μας φιλοξενεί εδώ".

Για το αν γουστάρει τη διοργάνωση: " Με το ζόρι δε θα ερχόμουν εδώ. Πραγματικά μου αρέσει και δίνω το παρόν για αυτό το λόγο. Είναι το καλύτερο για να ξεχαστείς, να διασκεδάσεις με το σπορ που παίζουμε από παιδιά και μακάρι να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις".

Ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μπουρούσης υπογράμμισε:

Για την ήττα της ομάδας του στην οποία είναι οι Βασιλειάδης και Πρίντεζης: " Τυράκι τους δώσαμε. Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε το Γιώργο (σ. σ. Πρίντεζη) που μας κάλεσε στο νησί. Είναι μία ωραία διοργάνωση και είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας παίκτης κάνει κάτι τέτοιο. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τον κόσμο που έχει έρθει να μας δει και να εν τέλει να το ευχαριστηθούμε και εμείς".

Για το αν θα γίνουν… θέμα αν χάσουν ένα ακόμα παιχνίδι: " Δε θα γίνουμε θέμα. Θα τα φτιάξουμε όλα! Μας παίζεις στο στοίχημα;"

Για το αν ξεδίνουν σε τέτοιες διοργανώσεις: " Έπειτα από 10 μήνες πρωταθλητισμού με τις ομάδες μας, καταφέραμε, μέσα στο καλοκαίρι, να κάνουμε αυτό. Θα προτιμούσα να ήμουν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας για την Ολυμπιάδα. Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε είχαμε την ευκαιρία μέσω του Γιώργου (σ. σ. Πρίντεζη) να ξεκουραστούμε και να φύγει αυτό άγχος και η πίεση που είχαμε μέσα στη χρονιά".

Για το αν είναι στα πρότυπα των ευρωπαϊκών τουρνουά: " Νομίζω είναι. Δεν έχω ξαναπαίξει σε κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα και μακάρι να το ξανακάνει ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης)".

Για το αν το επόμενο θα είναι στην Καρδίτσα: " Μακάρι το εύχομαι!"

Ο Γιάννης Καλαμπόκης υποστήριξε:

Για το αν του αρέσει που μπορεί να συνδυάσει τη βόλτα με τη γυναίκα του με ένα παιχνίδι μπάσκετ: " Η αλήθεια είναι ότι ο αθλητισμός και το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής. Από τη στιγμή που μπορείς να το συνδυάσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι οποίες είναι εξαιρετικές και ιδανικές, νομίζω αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είναι τρομερό το πόσο ο κόσμος έχει ανταποκριθεί και αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση. Θα πρέπει να συγχαρούμε το Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη) για την ιδέα και την υλοποίηση αυτής, αλλά και όσους βοήθησαν για να δούμε αυτό το θέαμα. Είναι, επίσης, πολύ σηματικό ότι καλύπτεται με τα Μέσα. Άλλωστε το μπάσκετ είναι ένα μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για όλους μας".

Για το πως θα γίνει καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλημα: " Νομίζω ότι ο στόχος είναι να δούμε περισσότερες ομάδες να πρωταγωνιστούν. Χρειάζονται φρέσκες ιδέες, αρχής γενομένης από το νέο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από λίγες ημέρες. Θεωρώ ότι είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, αρκεί να μη μείνουμε σε αυτό και να υλοποιηθούν όλες αυτές οι ιδέες σε όλα τα επίπεδα. Το πλέον σημαντικό είναι να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας και να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Να δώσουμε λύσεις και όχι μόνο να προτείνουμε. Χρειάζεται να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια και να αναληφθούν πρωτοβουλίες, αρχής γενομένης από την πολιτεία. Όλοι να συντονιστούν και να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, με σκοπό τη βελτίωση και την εξέλιξη του αθλήματος".

Για το αν έχει αργήσει η Ελλάδα να κάνει τέτοιες διοργανώσεις: " Η αθλητική και κυρίως η μπασκετική παράδοση το ενισχύει αυτό. Ο ΠΣΑΚ έχει διοργανώσει πετυχημένα 3on3 εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά νομίζω ότι σαν κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ας πούμε ότι ποτέ δεν είναι αργά. Έγινε η αρχή, έστω και λίγο καθυστερημένα, και μακάρι να γίνει θεσμός".

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης σφίγγοντας τον Γιάννη Καλαμπόκη και φυσικά ο Παντελής Διαμαντόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να ρωτήσει τον Έλληνα σέντερ:

Για το λόγο που δεν έπαιξαν συμπαίκτες με τον Γιάννη Καλαμπόκη: " Φοβούνται! Δε μας θέλουν συμπαίκτες!"

Για το πως μπορεί να γίνει καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλημα: " Είναι μία μεγάλη συζήτηση, αλλά πάνω από όλα πρέπει όλες οι ομάδες να μην έχουν προβλήματα με τη βία. Αυτό είναι πάνω από όλα. Να έχουν την ευκαιρία παιδιά και οικογένειες να απολαύσουν παιχνίδια. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ