ΣΤΗΛΕΣ

Λιτμάνεν: "Ο Ολυμπιακός δεν έχει τη δόξα των προηγούμενων ετών"

ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΙΛΙΚΟ) / ΦΑΣΗ / ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ - ΛΙΤΜΑΝΕΝ
ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΙΛΙΚΟ) / ΦΑΣΗ / ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ - ΛΙΤΜΑΝΕΝ EUROKINISSI

Έχει... λατρευτεί από πολλούς οπαδούς του Ολυμπιακού ο Γιάρι Λιτμάνεν ως παίκτης του Άγιαξ, όταν με δύο δικά του γκολ είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από τον τελικό του Champions League το 1996, αλλά 21 χρόνια μετά οι εκτιμήσεις του για τους Ερυθρόλευκους δεν είναι αισιόδοξες στο Champions League...

Στα 46 του πια, ο Γιάρι Λιτμάνεν, ο κορυφαίος Φινλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, δεν είναι... προπονητής, όπως θα περίμεναν πολλοί. Είναι... "pundit" που λεν' και οι Άγγλοι. "Ειδικός". Expert στα περί του ποδοσφαίρου.

Και ως τέτοιος, ο πρώην παίκτης του Άγιαξ, της Λίβερπουλ και της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έπαιξε για 24 χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο (από τα 16 έως τα 40 του!), καταθέτει στη στήλη του τα προγνωστικά του για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεταξύ των πρώτων τεσσάρων γκρουπ που αγωνίζονται σήμερα, ανταγωνισμός ισχυρότερος θεωρεί ότι υπάρχει στον τρίτο όμιλο, όπου εκτιμά πως φαβορί με ελαφρύ προβάδισμα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Τσέλσι έναντι της Ρόμα (δεν δίνει ασφαλώς πιθανότητες πρόκρισης στην Καραμπάγκ).

Οσο για τον όμιλο του Ολυμπιακού; Ο Λιτμάνεν δεν δίνει προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους για την τρίτη θέση: "Η Σπόρτινγκ και ο Ολυμπιακός θα δώσουν μάχη για το Europa League. Η Σπόρτινγκ έχει το προβάδισμα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν διάγει μέρες δόξας των προηγούμενων ετών και ακόμα και στην έδρα του δεν παίζει όπως παλιά".

Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί ο Φινλανδός σταρ, ο οποίος μάλλον είναι επηρεασμένος στην εκτίμησή του από την περυσινή απουσία του Ολυμπιακού από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα ματς στα οποία δεν είχε νικήσει στο "Γ. Καραϊσκάκης"...

Ποia - μεταξύ Μπάρτσα και Γιουβέντους - έχει προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου κατά τον Λιτμάνεν: "Υπάρχουν δυο ξεκάθαρα φαβορί στον όμιλο, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν κάποια από τις δύο δεν προκριθεί. Στη Μπαρτσελόνα υπήρχε ατμόσφαιρα απογοήτευσης, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα αρχίζουν να μεταδίδουν πίστη στην ομάδα (...). Ωστόσο, το στυλ της Μπαρτσελόνα πολύ δύσκολα θα εξελιχθεί και θα προοδεύσει στηνη εφετινή σεζόν. Και γι' αυτό η Γιουβέντους είναι φαβορί για την πρώτη θέση. Παρότι το "ΒΒC" διαλύθηκε (Bonucci - Barzagli - Chiellini, λόγω της μεταγραφής του Μπονούτσι στη Μίλαν), η ομάδα είναι πολύ δυνατή και πολύ δυσκολοκατάβλητη".

Ας περιμένουμε τον Δεκέμβριο για να τεστάρουμε την... αξιοπιστία του σπουδαίου αυτού επιθετικού και με την ιδιότητα του σχολιαστή. Ως ποδοσφαιριστής, αναντίρρητα μας είχε πείσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ