24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Αυτό ζητά ο Στραματσόνι από τον Νίνη

Αυτό ζητά ο Στραματσόνι από τον Νίνη

To 24o Ευαγγέλιο καταπιάνεται με τον δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό του Σωτήρη Νίνη από την 18άδα του Παναθηναϊκού και με το "παράδειγμα" του Καλτσά, που αποδεικνύει ότι ο Στραμτσόνι δεν είναι "εμμονικός".

Η "απενεργοποίηση" του Σωτήρη Νίνη επί ημερών Αντρέα Στραματσόνι, είναι λογικό να προκαλεί εύλογες απορίες σε αρκετούς φίλους του Παναθηναϊκού. Ειδικά από την στιγμή που ο Ιταλός κόουτς έχει πειραματιστεί με διάφορες διατάξεις στην μεσαία γραμμή, αλλά μέχρι τώρα δεν δείχνει να του… χωράει σε καμία ο διεθνής Έλληνας. Πόσο μάλλον όταν για δεύτερο σερί ματς (μετά από εκείνο στην Βέροια) τον άφησε εκτός αποστολής και με τον Αστέρα Τρίπολης…

Για τον Νίνη υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως ήταν από τους ελάχιστους παίκτες του «πράσινου» ρόστερ που ο «Στράμα» γνώριζε από την Serie A. Δηλαδή είχε άποψη από πριν & μάλιστα όχι την… καλύτερη. Αυτό το γνωρίζουν Ιταλοί και «Ιταλοί» που είχαν συζητήσει μαζί του όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό.

Η επιλογή Στραματσόνι να ξεκινήσει χθες (13/12) με “ρόμβο” στη μεσαία γραμμή, με τον (βαρύ ακόμη) Αμπέντ στην κορυφή του και τον Νινη να μην υπολογίζεται ούτε ως αναπληρωματικός του, ήταν… φωτογραφική για τις σκέψεις-προθέσεις του Ιταλού κόουτς όσον αφορά τον Έλληνα μέσο. Αν δεν παίζει ούτε στον ρόμβο ο Νίνης, τότε πού θα παίζει με τον «Στράμα»; Στα άκρα; Αποκλείεται.

Και για να μην βιαστεί κάποιος να κατηγορήσει τον Στραματσόνι πως διακατέχεται από την «εμμονή Νίνη», αυτοί που τον γνωρίζουν έχουν την εξήγηση: στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Ιταλού ο τωρινός Νίνης είναι ένας … «παλιάς κοπής δημιουργικός χαφ»! Τι του… χρεώνει περισσότερο; Πως του ζητάει να παίξει «άμεσο ποδόσφαιρο» (όπως και από όλους τους παίκτες του), αλλά αυτός δεν ανταποκρίνεται. Τουλάχιστον στον βαθμό που θα ήθελε ο Ιταλός.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα ποδοσφαιρικού εγωϊσμού του Νίνη να δείξει στον Στραματσόνι πως κάνει λάθος μαζί του και να τον κερδίσει. Μέσα από την “αντίδρασή” του στις προπονήσεις, βάζοντας το «εμείς» πάνω από το «εγώ» του, αλλά ενδεχομένως και από κάποια παιχνίδια στα οποία θα τον χρησιμοποιήσει, όπως στο Κύπελλο (πιθανότατα), εναντίον της Κέρκυρας. Γιατί αντίστοιχο “αποκλεισμό” γνώρισε – ένιωσε αρχικά από τον Στραματσόνι και ο Καλτσάς, αλλά όχι μόνο δεν... ξενέρωσε (όπως ενδεχομένως ο Νίνης), αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη στον προπονητή του, αναγκάζοντάς τον να του δώσει την ευκαιρία (που άρπαξε κόντρα στον Αστέρα)…

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ