ΣΤΗΛΕΣ

Σερβία, μια ομάδα χωρίς τους τρεις ηγέτες της

Serbia's Milos Teodosic (4) reacts after making a three-point basket during a quarterfinal round basketball game against Croatia at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 17, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
Serbia's Milos Teodosic (4) reacts after making a three-point basket during a quarterfinal round basketball game against Croatia at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 17, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP

Η Σερβία, μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες των τελευταίων χρόνων, πηγαίνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς τρεις αθλητές κορυφαίου επιπέδου.

Δύσκολο καλοκαίρι για την Εθνική Σερβίας, που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με σημαντικές, αλλά και πολύ κρίσιμες απουσίες. Ο Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς έχει τα ηνία μίας εκ των πλέον επιτυχημένων ομάδων των τελευταίων χρόνων, όμως αυτή τη φορά δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις αθλητές που σίγουρα θα της λείψουν.

Η σημαντικότερη απουσία είναι αυτή του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετώπισε την περσινή σεζόν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στη γάμπα, την τραυμάτισε ξανά και ξανά και δεν κατάφερε να "βγάλει" τη χρονιά όπως επιθυμούσε. Τον Ιούλιο υπέγραψε στους Los Angeles Clippers, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, έγινε μέλος του ΝΒΑ, όμως η γάμπα συνέχισε να τον ταλαιπωρεί με αποτέλεσμα να αποφασίσει από κοινού με τον προπονητή του να μείνει εκτός προετοιμασίας και εκτός διοργάνωσης.

Το πλήγμα για τη Σερβία είναι μεγάλο, καθώς υπήρχαν ήδη δυο τεράστιες απουσίες. Αυτή του Νέμανια Μπιέλιτσα που αναρρώνει από έναν σοβαρότατο τραυματισμό με στόχο να βοηθήσει την ερχόμενη σεζόν τους Minnesota Timberwolves, αλλά και εκείνη του Νίκολα Γιόκιτς, του παίκτη που ο ίδιος ο Τεόντοσιτς είχε χρίσει διάδοχό του. Ο άσος των Denver Nuggets έκανε τρομερό δεύτερο μισό την περασμένη σεζόν και προτίμησε να δουλέψει ατομικά για να είναι ακόμη καλύτερος στην τρίτη του χρονιά στο ΝΒΑ.

Κάπως έτσι, όλο το βάρος θα πέσει στον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που θα πρέπει να αναλάβει ρόλο ακόμη σημαντικότερο από εκείνον που είχε στη Φενέρμπαχτσε. Θα πρέπει να γίνει ηγέτης, θα πρέπει να δείξει ότι είναι ένας πραγματικά σπουδαίος αθλητής, πριν μετακομίσει στο Sacramento για να γίνει μέλος των Kings και του ΝΒΑ.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ