MEDIA

Τρεις ημέρες διορία στο Mega

Τρεις ημέρες διορία στο Mega

Πληρώνει, ή μένει εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το megaλο κανάλι. Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος.

Ακρως δυσοίωνο είναι πλέον το μέλλον του Mega Channel αλλά και η συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο λόγος; Κύρια προϋπόθεση αποτελεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και η τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τράπεζες, καθώς η προθεσμία υποβολής φακέλου λήγει την προσεχή Παρασκευή 10/6 και διοίκηση και μεγαλομέτοχοι καλούνται να βρουν λύση, άμεσα.

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για την τακτοποίηση των οφειλών προς τους εργαζόμενους, προειδοποιώντας δια του γ.γ. Ανδρέα Νεφελούδη ότι αν δεν γίνουν πληρωμές ή δεν συμφωνηθεί ένας τρόπος εξόφλησης των οφειλομένων, το κανάλι δεν θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Κι αν δεν μετάσχει, τούτο πρακτικά ισοδυναμεί με «λουκέτο», καθώς το κανάλι θα έχει δικαίωμα να εκπέμπει μόνον για λίγους μήνες, ώσπου να παραχωρηθούν οι προκηρυχθείσες τέσσερις (ή μήπως, παραπάνω;) τηλεοπτικές άδειες.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις των μεγαλομετόχων, που είχαν δεσμευτεί 3 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή για τη συνολική αύξηση 22,5 εκατ. ευρώ μετοχικού κεφαλαίου. Στην συνάντηση των εκπροσώπων του καναλιού, των συνδικαλιστικών οργανώσεων δημοσιογράφων-τεχνικών-διοικητικού προσωπικού και του υπουργείου Εργασίας οι νομικοί σύμβουλοι του Mega διαβεβαίωσαν ότι η ΑΜΚ θα γίνει και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν αλλά η προθεσμία (της Παρασκευής) είναι απίθανο να αλλάξει, εξ ου και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κυλιόμενες στάσεις εργασίας.
-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ