MEDIA

Τα αστέρια της Ευρώπης οδηγούν το Eurosport σε υψηλή τηλεθέαση στο Australian Open

Τα αστέρια της Ευρώπης οδηγούν το Eurosport σε υψηλή τηλεθέαση στο Australian Open

Τα αστέρια της Ευρώπης οδηγούν το Eurosport σε υψηλή τηλεθέαση στο Australian Open. Τεράστια αύξηση τηλεθέασης σε Δανία και Ρουμανία. Παγκόσμιας κλάσης ειδικοί αναλυτές ενισχύουν την κάλυψη του καναλιού.

Η απόδοση της Simona Halep και της Caroline Wozniacki βοήθησαν το Eurosport να σημειώσει εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης τις πρώτες δέκα ημέρες του Αυστραλιανού Όπεν 2018.

Με την Wozniacki και την Halep σε εξαιρετική φόρμα στην Μελβούρνη, το Eurosport παρουσίασε σημαντική αύξηση στον αριθμό των τηλεθεατών σε σύγκριση με το 2017 σε πολλές τηλεοπτικές αγορές, ιδιαίτερα στην Δανία (+64%) και στην Ρουμανία (+70%). Η πρώτη νίκη του Casper Ruud σε αγώνα Grand Slam βοήθησε το Eurosport στην Νορβηγία να σημειώσει αύξηση 117% σε σχέση με το 2017, ενώ η πορεία του Fabio Fognini έως τον 4 γύρο έφερε το Eurosport Ιταλίας σε μια αύξηση 16% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Eurosport, Peter Hutton είπε: “Οι εμφανίσεις των τοπικών ηρώων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, σε συνάρτηση με την δική μας ασυναγώνιστη παραγωγή αποδείχτηκαν κλειδί για την επιτυχία, με περισσότερους φίλους του τένις από ποτέ να συντονίζονται για να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

“Το Eurosport συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των απαιτήσεων των τηλεθεατών για ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων. Αν η ποιότητα του προϊόντως είναι ανάλογη των προσδοκιών των τηλεθεατών, αυτοί θα συντονιστούν και θα το παρακολουθήσουν. Ανυπομονούμε και για άλλες επιτυχημένες ημέρες έως την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, οπότε και οι φίλοι του τένις θα απολαύσουν 4 Ευρωπαίους αθλητές – Wozniacki, Halep, Marin Cilic, Roger Federer – να μάχονται μπροστά στα μάτια μας στο Eurosport”.

Ακολουθώντας τις τηλεθεάσεις ρεκόρ του Αυστραλιανού Όπεν του 2017, το δίκτυο του Eurosport για άλλη μια φορά ανέβασε τον πήχη με αύξηση 1% των τηλεθεατών στην Ευρώπη σε σύγκριση με την ίδια φάση της διοργάνωσης πριν από 12 μήνες. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια εντυπωσιακή αύξηση 27% στις πρώτες 10 ημέρες του τουρνουά σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016.

Η ισχυρή αύξηση τηλεθέασης βοηθήθηκε και από τις επί τόπου ομάδες παραγωγής από την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και την Ρωσία, οι οποίες δημιούργησαν υλικό τοπικού ενδιαφέροντος απ’ ευθείας από την Μελβούρνη. Παγκόσμιας κλάσης ειδικοί αναλυτές - από τον Boris Becker στον John McEnroe, από τον Mats Wilander στην Barbara Schett και από τον Patrick Mouratoglou στον Henri Leconte - έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα του Eurosport παρέχοντας σπουδαίες αναλύσεις και αποκλειστικές επεξηγήσεις στους φίλους του αθλήματος στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Το Eurosport προσφέρει 350 ώρες απ’ ευθείας μεταδόσεων κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν, με τους τηλεθεατές να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν κάθε παιχνίδι Ανδρών και Γυναικών τις δύο εβδομάδες μέσω τηλεόρασης, ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου και οποιασδήποτε οθόνης.

*Σύνολο 11 τηλεοπτικών αγορών – Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία

** Τα στοιχεία τηλεθέασης δεν συμπεριλαμβάνουν το Eurosport Player ή το Eurosport.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ