MEDIA

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις άδειες

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις άδειες

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για την… έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τον νέο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η τροπολογία, με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του ν. 4339/2015 (γνωστού και ως "νόμου Παππά") για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών, κατατέθηκε σήμερα προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση διεξαγωγή και ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού από το ΕΣΡ.

Η τροπολογία, που έχει κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την… εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών, θα συζητηθεί αύριο στην ολομέλεια της Βουλής.

Αυτή τη φορά (λένε…) η διαδικασία δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την περσινή. Μόνο κοινό το τελικό τίμημα καθώς στην κυβέρνηση θέλουν να φτάσει στα 245 εκατ. ευρώ, εξ ου και τιμή εκκίνησης για καθεμιά από τις επτά άδειες είναι τα 35 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι, σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες το ΕΣΡ θα υποχρεωθεί σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, εφόσον υποβληθεί αίτηση από ενδιαφερόμενο που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή (ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία).

Οι διαφορές εν συγκρίσει με πέρυσι όμως, είναι αρκετές. Κατ’ αρχάς, καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου» και άδειες θα βγουν μόνο για κανάλια ενημερωτικού . γενικού περιεχομένου. Αρα, τερματίζονται τα σενάρια που ήθελαν μερικά κανάλια (Star, π.χ.) να διεκδικούν θεματική άδεια.

Επίσης, επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία. Η πρόβλεψη αφορά, πλέον, ανώνυμες εταιρείες και του εξωτερικού, κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Η τροποποίηση γίνεται για λόγους ευχέρειας ελέγχου και συμμόρφωσης των υποψηφίων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι λειτουργούντες πάροχοι περιεχομένου που δεν θα συμμετάσχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η σημερινή λειτουργία τους, όπως και εκείνοι που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών αντίστοιχα.

Nίκος Μποζιονέλος (nbozionelos@gmail.com)

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Black Friday: Ποιες αλυσίδες ανοίγουν νωρίτερα σήμερα

Η παγκόσμια ημέρα του καταναλωτισμού, το Black Friday, έχει ξεκινήσει. Ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν πρώτοι στην αρένα ανοίγοντας νωρίτερα τα καταστήματα τους

Οι καμπύλες της Tao Wickrath δεν χωράνε πουθενά

Μια πρώτη γνωριμία με το κορίτσι πίσω από το sideboob της εβδομάδας.

Black Friday: Φρενίτιδα στα καταστήματα για τις μεγάλες προσφορές

Με δεκάδες καταστήματα και αλυσίδες να "μπαίνουν στο παιχνίδι" της Black Friday, αρκετοί θέλουν να επωφεληθούν για συμφέρουσες αγορές

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος επανακαθόρισε τα ανθρώπινα όρια.

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Η Τζάκι σκότωσε τον Κένεντι

Μπορεί να συμπληρώθηκαν 54 χρόνια από τη δολοφονία του πιο δημοφιλή προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, τα σενάρια όμως για την ταυτότητα του "πραγματικού" δολοφόνου του εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης με αμείωτη ένταση

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24