MEDIA

Κυκλοφορίες, τηλεθεάσεις, πρωτιές

Κυκλοφορίες, τηλεθεάσεις, πρωτιές

Ο Mediaρχης του Sport24.gr Νίκος Μποζιονέλος γράφει για τις κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων και την πτώση των "Νέων", για την ΕΠΟ, το δελτίο του Alpha και άλλα πολλά...

Εβαλε μυαλό η ΕΠΟ...

Η ΕΠΟ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο και νόμιμα λειτουργούντα τηλεοπτικό φορέα που διαθέτει σταθμό παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών (τηλεοπτικό σταθμό), να συμμετάσχει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση της άδειας της αποκλειστικής εκμετάλλευσης, εντός της Ελληνικής Επικράτειας, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δύο εντός έδρας φιλικών αγώνων της Εθνικής: Ελλάδα – Μαυροβούνιο (24/3) και Ελλάδα – Ισλανδία (29/3). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την προσφορά τους μέχρι την 25η Φεβρουαρίου. Εβαλαν… μυαλό στην ομοσπονδία: θυμίζω τα φιλικά του Νοεμβρίου που δεν είχαν τηλεοπτική κάλυψη…

Με Βασιλακόπουλο

Στο αποψινό "Pick & Roll" (20:00, OTE Sport 4), ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σχολιάζει την κλήρωση της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το μπασκετικό Τσαμπιονς Λιγκ, ενώ ο Θοδωρής Παπαλουκάς μιλάει για την πορεία του στην Δάφνη, η οποία πρόσφατα τον βράβευσε. Επίσης, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν αποκαλύπτει τους στόχους του με την ΑΕΚ, ενώ παρουσιάζεται το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, Μαρκές Χέινς.

Σε ελεύθερη πτώση "Τα Νέα"...

Ούτε λίγο ούτε πολύ, με 18% πτώση έκλεισε το 2015 η άλλοτε κραταιά εφημερίδα του ΔΟΛ: "Τα Νέα". Μέσα στο 2015 πούλησε κατά μέσο όρο 19.680 φύλλα αλλά ο Δεκέμβριος τη βρήκε στα 16.807 φύλλα. Για να γίνονται οι συγκρίσεις, η "Εφημερίδα των Συντακτών" είχε μέση κυκλοφορία 11.214 φύλλα το 2015 και 10.405 φύλλα μόνο τον Δεκέμβριο.

Οι αθλητικές

Από τις αρχές του 2016 έχει υπάρξει αλλαγή στις κυκλοφορίες αλλά με... αιτία: τόσο η "Live Sport" όσο και η "Goal News" κατέβηκαν σε τιμή, από 1,4 και 1,3 ευρώ αντίστοιχα πωλούνται στο 1 ευρώ με ανάλογη μείωση σελίδων στις 40 ενώ η "SportDay" επέλεξε να πάει στις 56 σελίδες, από 40, και νομοτελειακά από το 1 ευρώ στο 1,3. Μια συνειδητή επιλογή του ομίλου Κοντομηνά μιας και το μισθολογικό κόστος, εν συγκρίσει με την προηγούμενη ιδιοκτησία, κατέβηκε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Στο τελευταίο κυκλοφοριακό πανελλαδικό δελτίο, της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου όπου (ελέω της απεργίας) οι εφημερίδες έμειναν δύο ημέρες στα περίπτερα, το "Φως" πούλησε 7.050 φύλλα, η "Goal News" 5.800, η "Live Sport" 4.870, η "Sportday" 4.630, ο "Πρωταθλητής" 3.700, ο "Γαύρος" 2.620, η "Ωρα" 2.490, η "Πράσινη" 1.780, η "Γάτα" 810 και η "Αθλητική Ημέρα" 490. Σύνολο, 34.240 φύλλα όλες οι αθλητικές μαζί, που δείχνουν να ανακάμπτουν κυκλοφοριακά -συνολικά.

Σαρώνει!

Οι τηλεοράσεις δεν έχουν... κυκλοφορίες φυσικά αλλά τηλεθεάσεις και στην κορυφή του πίνακα παρέμεινε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία και τον πρώτο μήνα του 2016. Από 1η έως και 31 Ιανουαρίου, σΣτο σύνολο κοινού, κέρδισε τον ανταγωνισμό, σημειώνοντας μέσο όρο 20,8% (734.490 τηλεθεατές) Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 17,9% (678.831 τηλεθεατές), Mega με 16,7% (634.981 τηλεθεατές), Star με 13,7% (518.554 τηλεθεατές), ΣΚΑΪ με 9,9% (428.178 τηλεθεατές) και ΕΡΤ1 με 3,9% (167.218 τηλεθεατές)

Θέλει συχνότητα ο Ιλιτζαλί

Το Μαξίμου, λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις της Ένωσης Κεντρώων για ύπαρξη Τούρκου καναλάρχη ο οποίος επιθυμεί να πάρει τηλεοπτική άδεια στη χώρα μας, το επιβεβαίωσε. Τι; Πως όντως ο Ατσούν Ιλιτζαλί, είχε συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τον αγώνα Ελλάδας – Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ιλιτζαλί είναι ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TV8 είχε πει ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα και πως έχει βρει μάλιστα και συνεταίρους. Για να δούμε...

Σε 24''...

* Με εμβόλιμες αγωνιστικές σε Αγγλία (OTE), Ιταλία (ΟΤΕ) και Γαλλία (Nova) συνεχίζει η δράση ποδοσφαιρικά, μεσοβδόμαδα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μεταδόσεων . Απόψε έχει Λέστερ - Λίβερπουλ, Σασουόλο - Ρόμα και Μονπελιέ – Μαρσέιγ, μεταξύ άλλων...

* Ο Γιώργος Μαζιάς, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης της "Sportday", ανέλαβε από χθες το ίδιο πόστο στην "Goal News". Σιδεροκέφαλος, πρόκειται για έναν από τους πιο άξιους στον χώρο.

* Το ATP World Tour 250 ξεκινάει στα κανάλια Novasports με πρώτη στάση το Μονπελιέ. Από σήμερα έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα προβληθεί στο Novasports 4, το Open Sud de France το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο της σειράς ATP World Tour 250.

* Ο προπονητής της Εθνικός πόλο Γυναικών, Σάκης Κεχαγιάς, είναι καλεσμένος σήμερα στις 18:15 στην εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα πόλο» με το Διονύση Στρούμπο, που θα προβληθεί στο Novasports 1.

* Mία από τις «πληροφορίες» που διακινούνται τις τελευταίες μέρες φέρουν τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο να οδεύει προς την ΕΡΤ και τη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης. Κάτι που δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια, όπως έμαθε η στήλη.

* Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις διαφορετικές ιστορίες ελευθερίας που εμπνέουν απόψε στις 23:30 στον Alpha και στην εκπομπή «360 μοίρες», με τη Σοφία Παπαϊωάννου.

* Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις “Ιστορίες” απόψε στις 23:15, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μιλά στον Αλέξη Παπαχελά, τη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα για τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, το ασφαλιστικό και την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

* Ο Γιώργος Παπαδάκης και η δημοσιογραφική του ομάδα έφεραν για ακόμη μια φορά την εκπομπή «Καλημέρα ελλάδα», στις πρώτες θέσεις της προτίμησης του τηλεοπτικού κοινού στο σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών. Ειδικότερα τον πρώτο μήνα του 2016 στο σύνολο του κοινού η εκπομπή προηγήθηκε με μερίδιο 29,4% και στο κοινό 15-44 με 18,5%.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ