MEDIA

Από την "ιερά θυγατέρα" στο "γερμανικό προϊόν κατάψυξης"

Από την "ιερά θυγατέρα" στο "γερμανικό προϊόν κατάψυξης"

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, θυμάται το παρελθόν του Τράγκα με αφορμή τα ευτράπελα που συμβαίνουν στον Real FM και γράφει για το ΕΣΡ, το «The Big Short» και τα οικονομικά του ΔΟΛ.

Στροφή… στην ενημέρωση

Eνα νέο ενημερωτικό ραδιόφωνο θα κάνει οσονούπω την εμφάνισή του στα ερτζιανά. Το Action Radio του Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action, θα εμφανιστεί στους 104,6 καθώς επινοικίασε τη συχνότητα του Hot FM. Η έναρξή του προσδιορίζεται για τον Μάρτιο και έτσι γίνονται πλέον δέκα τα ραδιόφωνα με ενημερωτικό χαρακτήρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής: όχι λίγα… Πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμός της Αττικής αλλά και της χώρας είναι ο Real FM 97,8 ιδιοκτησίας Χατζηνικολάου-Κουρή, έχοντας πάρει εδώ κι ενάμισι χρόνο την πρωτοκαθεδρία του ΣΚΑΪ 100,3 του Γιάννη Αλαφούζου.

Επίσης υπάρχουν ο κλασικά συντηρητικός Βήμα FM 99,5 του ΔΟΛ και του Σταύρου Ψυχάρη, ο αυτοδιαχειριζόμενος Flash 96 που παρά στις δυσκολίες του εγχειρήματος τα πάει μια χαρά, το ιστορικό δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας Αθήνα 984, ο Alpha 98,9 συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, ο Στο Κόκκινο 105,5 που αποτελεί το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παραπολιτικά 90,1 FM συμφερόντων Γιάννη Κουρτάκη και το Πρώτο Πρόγραμμα, το δημόσιο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο το οποίο ακούγεται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

"Γερμανικό προϊόν κατάψυξης και γουρλομάτης..."

Από την "ιερά θυγατέρα" στο "γερμανικό προϊόν κατάψυξης"

Μιας και ο λόγος για Real FM, ομολογώ ότι είχα καιρό να ακούσω Γιώργο Τράγκα αλλά διαβάζω διάφορα. Ο Τζορτζ προφανώς ενοχλήθηκε από την ήττα του Μεϊμαράκη στις εκλογές του αγαπημένου του κόμματος με την ατάκα, προ ημερών, "είναι δυνατόν να μη σε πω γερμανικό προϊόν κατάψυξης, μπαρακούντα και γουρλομάτη, αγόρι μου;" (σ.σ. κλάμα). Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο Μητσοτάκης (ο Κυριάκος) διαμαρτυρήθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την κριτική που του κάνει («κάθε μέρα στέλνεις SMS, ντροπή σου!») με τον "γνωστό άνκορμαν" (σ.σ. ατάκα κι αυτή...) να μην απαντά δημόσια. Και σήμερα άφησε να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει: "συνεχίζω ακάθεκτα τις εκπομπές μου έως ότου βρεθώ... Καταλαβαίνετε…». Αργότερα βέβαια τα... γύρισε λέγοντας ότι σε έναν, ενάμιση χρόνο δεν θα μπορεί να κάνει ραδιόφωνο γιατί οι φωνητικές του χορδές έχουν ταλαιπωρηθεί από τα χρόνια και από το ζάχαρο (67 ετών άλλωστε). Τράγκας είναι αυτός...

Τραγ(κ)ικές αναμνήσεις...

Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί, ο Τράγκας ξεκίνησε να δημοσιογραφεί σε πολύ νεαρή ηλικία στη «Βραδυνή» ως αστυνομικός συντάκτης και μετά τη δολοφονία του εκδότη Τζόρτζη Αθανασιάδη το 1983 αποχώρησε με προορισμό τον «Ελεύθερο Τύπο» κι ενώ παράλληλα είχε ξεκινήσει και στο Κανάλι 1 του Πειραιά επί δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Από τον «Ελεύθερο Τύπο» του Αρη Βουδούρη αποχώρησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μετά το περιστατικό του Χέρφιλντ, όπου νοσηλεύτηκε ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Τράγκας κατηγορήθηκε αφενός για την κριτική του αναφορικά με τη σχέση του Αντρέα με τη Δήμητρα Λιάνη και, αφετέρου, ότι στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί (!) από το γραμματέα του πρωθυπουργού, Μιχάλη Ζιάγκα. Ο Τράγκας προσέφυγε δικαστικά, δικαιώθηκε, η απόλυσή του από την εφημερίδα ακυρώθηκε και κατόπιν παραιτήθηκε. Τα χρόνια πέρασαν και η «Μιμή» έφτασε να δώσει συνέντευξη στο «Crash», προ μερικών μηνών.

Από την "ιερά θυγατέρα" στο "γερμανικό προϊόν κατάψυξης"

Στις αδυναμίες του βέβαια και η Ντόρα Μπακογιάννη (και γενικά το Μητσοτακέικο). Ηταν άλλωστε «επεισοδιακή» και η παρουσία του στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, ο πρώτος σταθμός της ελεύθερης ραδιοφωνίας που βγήκε με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Αθηναίων Μιλτιάδη Έβερτ και με τον Τράγκα να συγκρούεται μαζί του, αποχωρώντας εντέλει, επειδή έβγαλε σε εκπομπή τον ("εχθρό" της ΝΔ) Νίκο Κακαουνάκη. Αργότερα πήγε στον ΣΚΑΪ κάνοντας θραύση με την εκπομπή «Εν Αθήναις» (τίτλος που προέκυψε κοιτώντας απλώς τον προορισμό ενός φακέλου αλληλογραφίας!). Και επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η εκπομπή έκανε ακροαματικότητα ρεκόρ με 67% και αποχώρησε αργότερα, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως «με έφαγαν οι Παπανδρέηδες ως μη ελεγκτέο». Η πιο φαρμακερή του ατάκα ήταν για την «ιερή θυγατέρα» αναφερόμενος στην κόρη του τότε πρωθυπουργού και αδερφή του νυν αρχηγού της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη....

Για το ΕΣΡ

Για αύριο, Τρίτη 19/1 το πρωί έχει προγραμματιστεί οριστεί η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με σκοπό τη συγκρότηση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με τον ΠτΒ Νίκο Βούτση πρόκειται να επέλθει συμφωνία (με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προφανώς...) ώστε να οριστεί το νέο ΕΣΡ και στη συνέχεια να αναλάβει τον έλεγχο για τις νέες τηλεοπτικές άδειες, όπως είναι στις αρμοδιότητές του. Με ένα νόμιμο ΕΣΡ, η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν από τα κανάλια ενόψει της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

«The Big Short»

Σινεμά πήγε χθες ο Γιάννης Βαρουφάκης με τη γυναίκα του, Δανάη. Και δεν παρακολούθησε ένα όποιο και όποιο έργο αλλά το «The Big Short» που είναι... γερά στις υποψηφιότητες των Οσκαρ και αναφέρεται στο "κραχ" του 2008. Το έχω δει μέχρι τα μισά, επιφυλάσσομαι για απόψεις και κριτική εν ευθέτω

Για να τύχει καλύτερης ποινικής μεταχείρισης...

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν καταθέσει το υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεών του στους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, ο επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης πλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Δημοκρατία", ληξιπρόθεσμη δόση δανείου, ύψους 3.500.000 ευρώ, που είχε καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2015. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή του επικεφαλής του ΔΟΛ έγινε στο πλαίσιο ενός τακτικού ελιγμού προκειμένου να τύχει καλύτερης ποινικής μεταχείρισης. Υπενθυμίζεται ότι κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία όσον αφορά τις δανειοδοτήσεις -περίπου 200.000.000 ευρώ- που έχουν χορηγηθεί στον ΔΟΛ από τραπεζικά ιδρύματα. Ο κ. Ψυχάρης πλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη ληξιπρόθεσμη δόση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ τις έγγραφες εξηγήσεις του τις κατέθεσε δια πληρεξούσιου δικηγόρου στους οικονομικούς εισαγγελείς τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Η δόση αφορούσε μη επαρκώς εξασφαλισμένο δάνειο, ύψους 96.000.000 ευρώ, στο οποίο είχε ήδη γίνει αναχρηματοδότηση. Μάλιστα, ο κ. Ψυχάρης φέρεται ότι προχώρησε άρον άρον στην καταβολή της δόσης προκειμένου το δάνειο να φαίνεται ενήμερο εν όψει των εξηγήσεών του στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Σε 24''

* Η διάδοση του πορνό μέσω internet έχει ένα ακόμα «θύμα», καθώς μετά το "Playboy" που σταμάτησε το γυμνό, το άλλο γνωστό αμερικάνικο περιοδικό "Penthouse" ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής του. Αναλυτικά εδώ .

* O αυτοδιαχειριζόμενος Best 92,6 εκπέμπει από σήμερα ξανά πρόγραμμα έχοντας λάβει άδεια εκπομπής από την πρώην υφυπουργό επικρατείας, Σοφία Βούλτεψη και έχοντας τη σχετική έγκριση από το ΕΣΡ.

* Αλλο ένα web radio ξεκίνησε: ο λόγος για το aixmiradio.gr του πρώην διευθυντή ειδήσεων του Mega, Xρήστο Παναγιωτόπουλου.

* Εκλεισε στo Star ο Μάρκος Σεφερλής που θα αναλάβει την παρουσίαση ενός νέου οικογενειακού τηλεπαιχνιδιού, το οποίο θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ