MEDIA

Ανω κάτω οι πωλήσεις, Euro (και) στη Nova, δίκη Ψυχάρη

Ανω κάτω οι πωλήσεις, Euro (και) στη Nova, δίκη Ψυχάρη

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για τα στιγμιότυπα του Euro 2016 που εξασφάλισε η Nova και για τις μεταδόσεις της ΕΡΤ, για τις κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων και για άλλα σημαντικά νέα από τον χώρο των media.

Κυκλοφορίες αθλητικών

Ως γνωστόν, και ως είχαμε αναφέρει, από την 1 Ιουνίου η «Sportday» κατέβασε την τιμή της από το 1,30 ευρώ στα 90 λεπτά ενώ από τις 4 Ιουνίου η «Live Sport» πήγε από το 1 ευρώ στα 1,20 ευρώ, η «Goal News» παραμένει στο 1 ευρώ. Τούτα έφεραν αλλαγές στις κυκλοφορίες, ευλόγως, αλλά είναι ακόμη πρώιμο να κριθούν οι κινήσεις καθώς και η επικαιρότητα, της πρώτης ημέρες του μήνα, ήταν μειωμένου ενδιαφέροντος και υπήρξαν προσφορές που τις… ανέβασαν πολύ.

Ενδεικτικό ότι ο «Γαύρος» την Κυριακή 5 Ιουνίου, που έχει πολύ χαμηλές πωλήσεις, έφτασε τα 10.170 φύλλα λόγω του δώρου (καπέλο Σπανούλη) που χάριζε, την ίδια ημέρα μάλιστα η «Sportday» πήγε στα 9.260 φύλλα λόγω του περιοδικού 132 σελίδων για το Euro. Ιδιο περιοδικό είχε βγάλει μια μέρα νωρίτερα η «Live Sport» πουλώντας 7.640 φύλλα (με τιμή 1,20 για πρώτη φορά).

Ενδεικτικές, των τρεχόντων μέσων όρων, οι τελευταίες διαθέσιμες πανελλαδικές πωλήσεις, αυτές της Τετάρτης 8 Ιουνίου με το «Φως των Σπορ» στα 5.060 φύλλα αλλά να απειλείται πλέον η (διαρκής, εδώ και μήνες) πρωτιά του από τη «Sportday» που ήταν δεύτερη με 5.050 φύλλα και ακολούθησαν «Goal News» με 4.220, «Live Sport» με 4.090, «Πρωταθλητές» με 2.670, «Ωρα Των Σπορ» με 2.510, «Γαύρος» με 1.540, «Πράσινη» με 1.500 και «Γάτα» με 700 φύλλα.

ΠΣΚ με Euro στην ΕΡΤ

Απόψε στις 22:00 με το Γαλλία - Ρουμανία σε περιγραφή Βασίλη Μπακόπουλου ανοίγει η αυλαία του Euro 2016 και για τη δημόσια τηλεόραση, η οποία θα έχει (από αύριο) στις 18:00 και στις 21:00 την εκπομπή «Euro Euro όλοι» με τους Ιωσήφ Νικολάου, Γιάννη Ράνιο και εκλεκτούς καλεσμένους.

Αύριο, Σάββατο, το πρόγραμμα έχει στις 16:00 Αλβανία – Ελβετία σε περιγραφή Μίλτου Θεοδοσίου, στις 19:00 Ουαλία – Σλοβακία σε περιγραφή Γιάννη Σαντοριναίου και στις 22:00 Αγγλία – Ρωσία σε περιγραφή Πέτρου Μαυρογιαννίδη. Την Κυριακή παίζουν στις 16:00 Τουρκία – Κροατία σε περιγραφή Περικλή Μακρή, στις 19:00 Πολωνία - Βόρεια Ιρλανδία σε περιγραφή Μίλτου Θεοδοσίου και στις 22:00 Γερμανία – Ουκρανία σε περιγραφή Πέτρου Μαυρογιαννίδη.

Στιγμιότυπα του Euro εξασφάλισε η Nova

Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, από απόψε, Παρασκευή, έως και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν στις 21:00 στα Novasports 1 και Novasports 1 HD την εκπομπή «Ώρα για Euro» με το Γιάννη Καραλή. Γκολ, φάσεις, ρεπορτάζ, προγνωστικά, σχόλια και όπως πάντα εκλεκτοί καλεσμένοι συνθέτουν τις «θερμές» βραδιές Euro 2016, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova έως και τον μεγάλο τελικό στις 10 Ιουλίου. Παράλληλα, οι φίλοι του ποδοσφαίρου μέσα από το Novasports 24 HD θα ενημερώνονται συνεχώς για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Το Grand Prix του Καναδά σε ΕΡΤ2 και OTE TV

Έπειτα από μια σύντομη περιοδεία στην Ευρώπη, η Formula 1 επιστρέφει προσωρινά εκτός αυτής και πιο συγκεκριμένα στον Καναδά, για τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Το Grand Prix του Καναδά αρχίζει στις 21:00, την Κυριακή και θα μεταδοθεί ζωντανά και από την ΕΡΤ2 (και διαδικτυακά από το ert.gr) με τους Νίκο Κορόβηλα και Ηλία Παπαϊωάννου στα μικρόφωνα, αλλά και από τον OTE TV σε σπικάζ Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου.

Ενας δημοσιογράφος στην… Επανομή

Ο γνωστός (ειδικά στη Θεσσαλονίκη), και πετυχημένος, ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Ραγκάτσης… άλλαξε πόστο. Εργάζεται ως τεχνικός διευθυντής σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και μετά την θητεία του στον Κεραυνό Αγγελοχωρίου, ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Αναγέννησης Επανομής (και μάλιστα με γενικό αρχηγό τον Αντώνη Γιουκούδη -παλιά μεγάλη δόξα του Αρη και του ΠΑΟΚ-, που ως ποδοσφαιριστής αναδείχτηκε στην Αναγέννηση).

24 ώρες του Λε Μαν με Τομ Κρίστενσεν

Ο θρύλος των μηχανοκίνητων σπορ, Τομ Κρίστενσεν θα είναι ο αποκλειστικός ειδικός αναλυτής στην 24ωρη κάλυψη του αγώνα του Λε Μαν σε Ευρώπη, Ασία και Ωκεανία από το Eurosport. Ο Δανός πρωταθλητής, γνωστός και ως “Mister Le Mans” καθώς είναι ο πολυνίκης του αγώνα, θα συμμετέχει στο καθημερινό μαγκαζινο του Eurosport, “Le Mans 24 Minutes” μαζί με τον Neil Cole και θα φέρνουν στους φίλους του αγώνα τα τελευταία νέα από τα pit και τα paddock, συνεντεύξεις αλλά και αφιερώματα. Η πρώτη εκπομπή “Le Mans 24 Minutes” θα προβληθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου ζωντανά από την πίστα για να μας βάλει στο κλίμα σε μια εβδομάδα αφιερωμένη στον αγώνα.

«Βέλη» ΕΡΤ κατά ΕΣΗΕΑ!

Με ανακοίνωσή της το Δ.Σ. της ΕΡΤ αναρωτιέται αν «κάποιοι στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους» και «καλούμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης να απαντήσουν. 1. Σε ποιες συγκεκριμένα μονομερείς ενέργειες έχει προβεί η ΕΡΤ εις βάρος των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων της; 2. Για ποιο λόγο η ΕΣΗΕΑ έχει μπλοκάρει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση Σ.Σ.Ε. με το να μην απαντά στις θέσεις που η διοίκηση της ΕΡΤ της έχει στείλει εδώ και 50 μέρες, ήτοι από τις 22/04/2016; 3. Πώς μιλά η ΕΣΗΕΑ για δεοντολογία όταν γνωρίζει πως η ΕΡΤ ήταν ο μοναδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας που μετέδιδε απεργιακό δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ για τις διεκδικήσεις του κλάδου; 4. Πώς μιλά για «προκλητικό εμπάργκο», όταν εκατοντάδες δημοσιογράφοι – και όχι μόνο εργαζόμενοι στην ΕΡΤ – συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, έχουν καθημερινά τη δυνατότητα ελεύθερα και αβίαστα να προβάλουν τις απόψεις τους; Τέλος, είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς γιατί η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση, την ημέρα που η διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε τα πεπραγμένα του ενός έτους από την επαναλειτουργία της».

Καμία σωτηρία…

To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προχώρησε στον επανασχεδιασμό του λογότυπού του, προβάλλοντας τη λέξη-κλειδί «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ», διατηρώντας όμως, ταυτόχρονα, στο σήμα του και μάλιστα με πιο ευδιάκριτους χαρακτήρες την ονομασία-κληρονομιά του, «ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ». Ταυτόχρονα, διατηρεί ως ηλεκτρονική διεύθυνση το amna.gr όπως και το www.ana-mpa.gr, καθώς αποτελούν κατοχυρωμένη ονομασία του στο διαδίκτυο. Τούτα απάντησαν από το ΑΜΠΕ στους 53 βουλευτές της ΝΔ που έκαναν ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, κατέθεσαν για την αλλαγή του λογότυπου του πρακτορείου.

29 Ιουλίου η δίκη Ψυχάρη

Για τις 29 Ιουλίου προσδιορίστηκε η δίκη του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τις υποθέσεις που σχετίζονται με τα «πόθεν έσχες» του καθώς σχηματίσηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/62 ποινική δικογραφία. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί την 29/7/2016 ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

«Deal»… έρχεται στον Alpha

Το «Deal», το δημοφιλές παιχνίδι που μοιράζει από το 2001 εκατομμύρια, αλλά και μοναδικές στιγμές έντασης και αγωνίας σε 70 συνολικά χώρες έρχεται στον Alpha με παρουσιαστή και πάλι τον Χρήστο Φερεντίνο. Το «Deal» που έγινε διεθνής επιτυχία, αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε παγκοσμίως πολλά βραβεία, ακόμα και Emmy (!), καλεί παίκτες από την Ελλάδα και την Κύπρο να… «ντιλάρουν» και να κερδίσουν. Ο Φερεντίνος από την καινούρια τηλεοπτική σεζόν θα υποδέχεται καθημερινά 22 παίκτες από την Ελλάδα και την Κύπρο που θα έρχονται αντιμέτωποι με την τύχη τους, αλλά και με τον «Τραπεζίτη».

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ