ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τσιρίλο στο Sport24.gr: "Η ΑΕΚ μπορεί τη νίκη στο Μιλάνο"

Τσιρίλο στο Sport24.gr: "Η ΑΕΚ μπορεί τη νίκη στο Μιλάνο"

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μιλάει στο Sport24.gr και αναλύει τη Μίλαν και την ΑΕΚ, με αφορμή την αναμέτρηση στο Σαν Σίρο, θυμάται τη μεγάλη νίκη των "κιτρινόμαυρων" πριν έντεκα χρόνια, ενώ υποστηρίζει πως η Ένωση διαθέτει την ποιότητα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο.

Το βράδυ της Πέμπτης (19/10, 22:05) η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε μία αναμέτρηση με έντονο παρελθόν. Οι "κιτρινόμαυροι" τίθενται αντιμέτωποι με τους "ροσονέρι" έντεκα χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη με 1-0 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, θέλοντας να επαναλάβουν το θρίαμβο, αυτή τη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Τα αγωνιστικά δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τότε, όπως κι η διοργάνωση, αφού εκείνοι οι αγώνες είχαν διεξαχθεί στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Ωστόσο, σε θέμα πρεστίζ είναι σημαντικό για την Ένωση να κάνει την Ευρώπη να συζητάει -ξανά- το όνομά της.

Ένας απ' τους πρωταγωνιστές του "Δικεφάλου" στις αναμετρήσεις με τους Μιλανέζους, ο Μπρούνο Τσιρίλο μιλάει στο Sport24.gr και αναλύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο μονομάχων, θυμάται τη μεγάλη νίκη των "κιτρινόμαυρων" πριν έντεκα χρόνια, ενώ υποστηρίξει πως η ΑΕΚ διαθέτει την ποιότητα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο.

Εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα στο Σαν Σίρο

Καταρχάς, επειδή έχεις αγωνιστεί με τη φανέλα της Ίντερ και της ΑΕΚ στο Σαν Σίρο, πώς είναι η ατμόσφαιρα σ' ένα τέτοιο γήπεδο;

"Σίγουρα η ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή. Δεν ξέρω αν θα είναι γεμάτο την Πέμπτη, επειδή ο κόσμος είναι απογοητευμένος λόγω της ήττας στο ντέρμπι απ' την Ίντερ. Όπως και να έχει, όμως, θα υπάρχει στήριξη απ' τους φιλάθλους της Μίλαν".

Πόσο δύσκολο είναι να νικήσει μία ομάδα τη Μίλαν στο Σαν Σίρο; Αν εξαιρέσουμε τα ντέρμπι με την Ίντερ, τα οποία είναι ειδικών συνθηκών.

"Προφανώς και δεν είναι εύκολο. Όλοι γνωρίζουμε πως η Μίλαν διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ, μία πολύ μεγάλη ομάδα που πηγαίνει πάντα για τη νίκη. Κόντρα στην Ίντερ, ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε δύο φορές, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μπορεί να μην πήρε τη νίκη, αλλά έχει μεγάλους παίκτες και τεράστια ιστορία. Για την ΑΕΚ θα είναι μία πολύ όμορφη αναμέτρηση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς θα αγωνιστεί σε ένα φανταστικό γήπεδο".

Τσιρίλο στο Sport24.gr: "Η ΑΕΚ μπορεί τη νίκη στο Μιλάνο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Μίλαν; Παρακολούθησες το ντέρμπι με την Ίντερ, επομένως έχεις άποψη.

"Πιστεύω πως η ποιότητα των ποδοσφαιριστών κάνει τη διαφορά. Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο για τον Βιντσέντζο Μοντέλα να 'χτίσει' απ' το μηδέν μία ομάδα, καθώς το 90% της ενδεκάδας είναι καινούργια και δεν υπάρχει η απαραίτητη συνοχή. Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα προκειμένου ο Μοντέλα να περάσει στους ποδοσφαιριστές τα 'θέλω' του. Στόχος, τη φετινή σεζόν, είναι η επιστροφή στην πρώτη τετράδα".

Δεν βλέπω σούπερ σταρ στη Μίλαν

Ξεχωρίζεις κάποιον ποδοσφαιριστή απ' τη Μίλαν;

"Αυτή την στιγμή δεν βλέπω κάποιον σούπερ σταρ, ο οποίος θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα και θα την οδηγήσει σε νίκες. Πιστεύω, όμως, πως ως σύνολο διαθέτει παίκτες με τεράστια προσωπικότητα και διεθνείς παραστάσεις. Σίγουρα, ο Ντοναρούμα είναι νέος, φιλόδοξος και με πολύ μέλλον μπροστά του, ενώ κι ο Μπονούτσι έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Αλλά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον".

AEK Athens goalkeeper Stefano Sorrentino of Italy, right, and teammate defender Bruno Cirillo, also from Italy, look at the ball going into the net from a header by AC Milan forward Filippo Inzaghi, not seen, during a Group H Champions League soccer match against AC Milan , in Milan, Italy, Wednesday, Sept.13, 2006. (AP Photo/Luca Bruno)
AEK Athens goalkeeper Stefano Sorrentino of Italy, right, and teammate defender Bruno Cirillo, also from Italy, look at the ball going into the net from a header by AC Milan forward Filippo Inzaghi, not seen, during a Group H Champions League soccer match against AC Milan , in Milan, Italy, Wednesday, Sept.13, 2006. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Θεωρείς πως ο αγώνας με την ΑΕΚ θα είναι σημαντικός για το μέλλον του Μοντέλα στον πάγκο της Μίλαν;

"Τις τελευταίες 20 ημέρες υπάρχει μία συζήτηση γύρω απ' το μέλλον του Μοντέλα. Όμως, οι διοικούντες το σύλλογο δείχνουν να τον εμπιστεύονται. Σίγουρα, αν υπάρξει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ δεν θα είναι θετικό για τον ίδιο. Ωστόσο, δεν πιστεύω πως θα φύγει απ' την ομάδα, επειδή είναι κομμάτι του πρότζεκτ της Μίλαν. Όπως είπα και προηγουμένως, χρειάζεται υπομονή".

Η Μίλαν είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Europa League

Πιστεύεις πως η Μίλαν ενδιαφέρεται για το Europa League ή έχει επικεντρωθεί στη μάχη του πρωταθλήματος;

"Φυσικά κι ενδιαφέρεται. Προσωπικά, θεωρώ πως η Μίλαν είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Europa League. Η ιστορία έχει αποδείξει πως πρόκειται για μία σοβαρή ομάδα, η οποία τα δίνει όλα σε κάθε αγώνα. Σίγουρα, στόχος είναι να φτάσει μέχρι τέλους και να κατακτήσει το τρόπαιο".

Τσιρίλο στο Sport24.gr: "Η ΑΕΚ μπορεί τη νίκη στο Μιλάνο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απ' την άλλη πλευρά, πώς βλέπεις φέτος την ΑΕΚ;

"Θεωρώ πως η ΑΕΚ έχει μία πολύ καλή ομάδα φέτος. Για να σου πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι θα χάσει βαθμούς κόντρα στον Αστέρα και την Ξάνθη. Με όλο τον σεβασμό σ' αυτές τις δύο ομάδες. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο, το οποίο έχει αποδείξει, μέχρι στιγμής, πως μπορεί να κάνει ωραία πράγματα εντός γηπέδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Σίγουρα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση".

Όπως είναι εμφανές, κι οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Θα είναι σημαντικά για την εξέλιξη του αγώνα;

"Όχι, δεν νομίζω. Σ' αυτά τα παιχνίδια ξεχνάς ό,τι έχει προηγηθεί και στοχεύεις μόνο στη νίκη. Και οι δύο ομάδες είναι φυσιολογικό να θέλουν τους τρεις βαθμούς. Είναι βέβαιο πως η ΑΕΚ θα πάει στο Μιλάνο και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα, με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στη Μίλαν. Προσωπικά, ελπίζω να δω ένα όμορφο ματς".

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να αφήσει χώρους στη Μίλαν

Ποιος πιστεύεις πως είναι ο παίκτης-κλειδί για την ΑΕΚ;

"Η ΑΕΚ διαθέτει 6-7 πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Μάνταλος, ο Αραούχο, ο Λιβάγια, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Βράνιες, ο Μπακασέτας και ο Γιόχανσον. Είναι σημαντικοί παίκτες τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για την Ευρώπη. Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ έχει και παίκτες στον πάγκο που μπορούν να δώσουν λύσεις και να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα".

Μπορεί η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν;

"Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ όμορφο και αμφίρροπο, καθώς είναι ανεβασμένοι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπακός δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά είναι σίγουρο πως θα παλέψει για τον τίτλο μέχρι το τέλος. Επίσης, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, αλλά είμαι βέβαιος πως θα επιστρέψει στις πρώτες θέσεις σύντομα γιατί έχει πολύ καλό ρόστερ. Βλέπουμε κάθε εβδομάδα πως τίποτα δεν είναι σίγουρο".

Τσιρίλο στο Sport24.gr: "Η ΑΕΚ μπορεί τη νίκη στο Μιλάνο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πώς πρέπει να αγωνιστεί η ΑΕΚ απέναντι στη Μίλαν;

"Κοιτάξτε, ο προπονητής γνωρίζει τι είναι καλύτερο για την ομάδα του. Σίγουρα δεν πρέπει να αφήσει πολλούς χώρους, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση η Μίλαν έχει την ποιότητα για να 'χτυπήσει' τα αδύναμα σημεία της ΑΕΚ".

Έχουν περάσει 11 χρόνια απ' τη σπουδαία νίκη που σημειώσατε κόντρα στη Μίλαν. Μπορεί η ΑΕΚ να επαναλάβει έναν τέτοιο θρίαμβο, αυτή τη φορά εκτός έδρας;

"Φυσικά και μπορεί. Γιατί όχι; Όταν παίξαμε κόντρα στη Μίλαν, είχε ένα απ' τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας της. Ήταν διαφορετική εποχή, αλλά παρ' όλα κανείς δεν πίστευε πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Όμως, αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Δεν κερδίζεις πάντα ο πιο δυνατός".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ