ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στρόμπερι: "Ο Σπανούλης είναι μοναδικός"

Στρόμπερι: "Ο Σπανούλης είναι μοναδικός"
Στρόμπερι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με αφορμή την επιστροφή του στην Ελλάδα για το φιλικό της Μπεσίκτας με τον Άρη στη Nick Galis Hall μίλησε στο Sport24.gr για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, τον Βασίλη Σπανούλη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι επέστρεψε στη Τουρκία για λογαριασμό της Μπεσίκτας μετά την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακός για να γίνει όπως παραδέχθηκε στο Sport24.gr μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού με τον Άρη στη Nick Galis Hall. Ο Αμερικανός φόργουορντ στάθηκε επίσης για το πέρασμά του από τους "ερυθρόλευκους", εκθείασε τον Βασίλη Σπανούλη και αναφέρθηκε στην απώλεια της παρουσίας στο Final Four της Euroleague αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο του σχόλιο μιλώντας στο Sport24.gr για το πως αισθάνεται στην επιστροφή του στη Τουρκία για λογαριασμό της Μπεσίκτας με πόλη έδρα της την Κωνσταντινούπολη, ο πρώτος του σταθμός ήταν η Πινάρ Καρσίγιακα με πόλη έδρα της τη Σμύρνη, αφήνοντας πίσω του τον Ολυμπιακό και την Αθήνα ήταν ξεκάθαρος. " Πρόκειται για δύο εξίσου ωραίες πόλεις που όπως αγάπησα την Αθήνα έτσι έχω αρχίσει ήδη να κάνω και με την Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο και η Σμύρνη που ήμουν στην πρώτη μου παρουσία στη Τουρκία ήταν εξίσου όμορφη και μου είχε αρέσει".

Για τη δική του επιλογή να πάει στη Μπεσίκτας ο Στρόμπερι ήταν κατηγορηματικός. "Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η παρουσία του κόουτς Σαρίτσα που τον είχα και στην προηγούμενη θητεία μου στη Τουρκία. Είναι κάτι που θα με βοηθήσει στο να προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατό και να γίνω ο ηγέτης ώστε να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της τόσο στη Τουρκία όσο και στο Champions League. Το θετικό για εμένα είναι ότι μετά την παρουσία μου στον Ολυμπιακό επέστρεψα πιο έμπειρος και θα κοιτάξω αυτό να το αξιοποιήσω".

Για το γεγονός ωστόσο ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα αγωνιστεί στην Euroleague αλλά στο Champions League με τη Μπεσίκτας σχολίασε: "Είναι αλήθεια πως θα μου λείψει η Euroleague καθώς πρόκειται για το πιο υψηλό επίπεδο από όλους τους θεσμούς. Παρόλα αυτά το μπάσκετ είναι μπάσκετ και πρέπει πάντα να αγωνίζεσαι για να κερδίζεις. Αυτό θα κοιτάξω να κάνω και τη νέα χρονιά με τη Μπεσίκτας. Για αυτό και θα κοιτάξω να κατακτήσουμε το Champions League βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με στόχο να φθάσουμε στο Final Four και να βγούμε νικητές".

Στρόμπερι: "Ο Σπανούλης είναι μοναδικός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι, ο Άρης μου έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα του. Το ξέραμε αυτό και το τεστ ήταν πολύ καλό για την ομάδα μας".

Κι όσο για τις διαφορές που διαπίστωσε στον Άρη σε σχέση με την περσινή χρονιά απάντησε: "Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Είναι ομάδα που θα στηριχθεί στην άμυνα, έχει καλούς, αθλητικούς ψηλούς, τρέχει καλά στο γήπεδο, έφυγε ο Μακ Νιλ και ήρθε ο Τζένκινς που επίσης είναι σκόρερ. Θα είναι και φέτος πολύ καλή ομάδα".

Ο Στρόμπερι με αφορμή το πέρασμά του από την Ελλάδα ως παίκτης του Ολυμπιακού στην περσινή αγωνιστική χρονιά με τον οποίο στο φινάλε της πανηγύρισε την κατάκτηση όπως αποδείχθηκε έχει μόνο καλά λόγια να πει παρά το ότι δεν παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. "Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδας στην Ευρώπη και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει. Μάλιστα για εμένα η περσινή χρονιά ήταν μία μεγάλη εμπειρία που συνδυάστηκε με το καλύτερο φινάλε της. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Σε εκείνο το σημείο ο Στρόμπερι στάθηκε στους δύο αρχηγούς του Ολυμπιακούς. Στους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. "Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ συμπαίκτης με τους παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Πρόκειται για δύο πολύ καλούς παίκτες και μεγάλες προσωπικότητες.

Και ειδικά ο Σπανούλης που θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος που έχω γνωρίσει στην καριέρα μου και με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Πρόκειται για έναν παίκτη μοναδικό, εγκεφαλικά δυνατό αλλά και πνευματικά και αυτό το έδειχνε καθημερινά τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια. Δουλεύει πολύ σκληρά και είναι γεννημένος νικητής κάτι που φάνηκε σε όλες τις δύσκολες ειδικά στιγμές της χρονιάς και ειδικότερα στους τελικούς των playoffs με τον Παναθηναϊκό όπου και με τα δύο του τρίποντα αρχικά στο δεύτερο τελικό ανακτήσαμε το πλεονέκτημα της έδρας και ακολούθως στο τέταρτο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ".

Στρόμπερι: "Ο Σπανούλης είναι μοναδικός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ποιος θα τους ξεχάσει. Θα μου μείνουν αξέχαστοι. Η εξέλιξή τους ήταν συναρπαστική και στο τέλος με το τρίποντο του Σπανούλη γράψαμε ιστορία και φθάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος που το θέλαμε τόσο πολύ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας μετά τη νίκη του στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών στο ΣΕΦ αλλά εμείς δεν τα παρατήσαμε. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι θα χάσουμε το πρωτάθλημα, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι στο δεύτερο τελικό με το μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή ανακτήσαμε το πλεονέκτημα της έδρας και τελικά φθάσαμε στο στόχο μας".

Τέλος ο Στρόμπερι δεν αρνήθηκε να σταθεί και στο γιατί ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φθάσει στο Final Four της Euroleague. "Στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου είχαμε πολλούς τραυματισμούς που έφεραν πολλές αλλαγές στο ρόστερ μας με αποτέλεσμα να μας δυσκολέψουν να βρούμε τους ρόλους μας και τη χημεία μας. Αυτό πιστεύω πως ήταν και το στοιχείο που μας στοίχισε. Ωστόσο τελειώσαμε τη χρονιά με έναν τίτλο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφήνοντας την καλύτερη ανάμνηση για το τέλος".

Κι όσο για τον ίδιο και ότι δεν μπόρεσε να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού όπως επιθυμεί να γίνει τώρα στη Μπεσίκτας είπε: "Δεν υπήρχε λόγος καθώς στην ομάδα υπήρχαν οι ηγέτες όπως οι Σπανούλης και Πρίντεζης. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο και εγώ είχα τον δικό μου με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να μου τον είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή και προσπάθησα να ανταποκριθώ σε αυτόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σαν επαγγελματίας που είμαι".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ