ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρίντεζης: "Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες"

Πρίντεζης: "Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας στο Sport24.gr, τόνισε πως δεν ψάχνει δικαιολογίες στην διαιτησία για την ήττα από την ΤΣΣΚΑ και επεσήμανε πως θέλει να πιστεύει πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να υποχρεώνει τον Ολυμπιακό στην πρώτη εντός έδρας ήττα του για την φετινή σεζόν (75-81), ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr, μιλώντας για την αναμέτρηση.

Ο υπαρχηγός των "ερυθρολεύκων" ήταν ο MVP της ομάδας του στην αναμέτρηση, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, δίνοντας μεγάλη επιθετική ώθηση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι μετρώντας 26 πόντους (8/14δ, 2/3τρ, 4/5β) και 7 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν ήταν αυτοί που έπρεπε στο παιχνίδι, στάθηκε στο γεγονός πως εκείνος και οι συμπαίκτες του ήταν περισσότερο σκεπτικοί απ' όσο χρειαζόταν, επεσήμανε πως δεν ψάχνει δικαιολογίες στην διαιτησία για την ήττα και υπογράμμισε πως θέλει να πιστεύει πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κρατά την καλή αντίδραση στο τέλος και σχολίασε πως ο Ολυμπιακός βαδίζει στην σωστή κατεύθυνση.

Πρίντεζης: "Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Με περισσότερο καθαρό μυαλό μετά το τέλος του αγώνα, τι έφταιξε, τι πήγε στραβά και ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στο ΣΕΦ;

"Το λάθος που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο είναι ότι παρουσιαστήκαμε περισσότερο σκεπτικοί απ' όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το καλό μπάσκετ που μπορούμε να παίξουμε. Και αυτό θεωρώ πως είναι κάτι αδικαιολόγητο για εμάς. Νομίζω πως μπορούσαμε να τρέξουμε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που όμως δεν το κάναμε. Δεν το κάναμε βέβαια γιατί δεχτήκαμε και αρκετούς πόντους και δεν είναι εύκολο να τρέξεις όταν παίρνεις την μπάλα συνεχώς από το δίχτάκι, αλλά και πάλι είχαμε τις ευκαιρίες να λειτουργήσουμε καλύτερα στο τρανζίσιον, αλλά δεν το κάναμε. Έχω πει πως όταν τρέχουμε είμαστε μία άλλη ομάδα, μία καλύτερη ομάδα. Μπορεί να δεχτήκαμε 44 πόντους στο πρώτο μέρος, αλλά δεχτήκαμε αρκετούς πόντους μαζεμένους μέσα σε δύο λεπτά, σε ένα "νεκρό" διάστημα για εμάς που παρουσιαστήκαμε χωρίς συγκέντρωση, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να ξεφύγει με +16. Και πάλι είμαστε αδικαιολόγητοι για αυτό.

Δεχτήκαμε αρκετά μεγάλα σουτ, αρκετά τρίποντα και στην άμυνα θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε καλύτερα. Νομίζω όμως πως το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ήταν η επίθεση μας. Ήμασταν κακοί και σε αυτό έφταιξε το γεγονός πως σκεφτόμασταν περισσότερο απ' όσο έπρεπε. Δεν ήμασταν πιο απλοί στο παιχνίδι μας και σε κάποιες φάσεις μας έβγαινε μία νευρικότητα. Ειδικά στην δεύτερη περίοδο πετύχαμε μόλις 7 πόντους και ήμασταν για περίπου 5 λεπτά χωρίς πόντο. Αλλά δεν κοιτάμε μόνο εκείνο το δεκάλεπτο. Σε ολόκληρο το μας δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Πήραμε αρκετά ριμπάουντ, αλλά χάσαμε επίσης πολλά ριμπάουντ, αρκετές διεκδικούμενες μπάλες, ειδικά στο τέλος και δώσαμε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να σκοράρει συχνά με δεύτερες προσπάθειες και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία. Τα ριμπάουντ, πέρα από θέμα τύχης, είναι και θέμα θέλησης και η ουσία είναι πως βγήκαν νικητές σε αρκετές διεκδικούμενες μπάλες. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει.

Είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση, ορισμένες φορές ήμασταν βιαστικοί και κάναμε 17 λάθη στο ματς, τα οποία είναι πολλά για μία ομάδα του επιπέδου μας. Κάποιες φορές κάναμε τα εύκολα δύσκολα. Έπρεπε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Όταν παίζουμε στο γήπεδο μας επιβάλλεται και πρέπει να ελέγχουμε εμείς τον ρυθμό του παιχνιδιού. Kαι αυτό πρέπει να το κάνουμε πάντα, είτε ο αντίπαλος μας είναι η ΤΣΣΚΑ, είτε μία ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε καλύτερα από εμάς, έκανε καλό παιχνίδι και έφτασε δίκαια στη νίκη".

Πρίντεζης: "Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ποια είναι η άποψη σου για την διαιτησία της αναμέτρησης; Υπήρξαν αρκετές φάσεις που οι ρέφερι αποφάσιζαν και σφύριζαν με μία διαφορετική φιλοσοφία...

"Όπως ξέρεις αρκετά καλά, όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την διαιτησία. Θεωρώ πως είναι η εύκολη δικαιολογία για πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα οι αθλητές έχουν την υποχρέωση, την επόμενη μέρα, όταν θα δουν στο βίντεο το παιχνίδι της ομάδας, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να κοιτάζουν το τι πρέπει να κάνουν σωστά ώστε να βελτιωθούν. Η διαιτησία, είναι η διαιτησία και κατά την άποψη μου δεν πρέπει κανείς αθλητής να ασχολείται με αυτή μετά το τέλος ενός αγώνα, είτε είναι καλή, είτε είναι κακή. Αυτό που έχω να πω όμως, είναι ότι δεν μπορώ να φανταστώ και να βάλω στο μυαλό μου πως υπάρχουν σκοπιμότητες.

Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα που με τον κόπο της, πέρα από τους τίτλους, τις επιτυχίες και τις διακρίσεις, έχει κερδίσει και τον σεβασμό μέσα στο γήπεδο. Είναι άσχημο για έναν αθλητή να νομίζει ή να αισθάνεται πως υπάρχουν σκοπιμότητες μέσα στο παιχνίδι, γιατί αυτό του χαλάει το μυαλό και την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να βγάζει νευρικότητα.

Πάντως, την επόμενη μέρα, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς, αλλά και ο κάθε παίκτης, όπως και εγώ, είναι να βλέπεις στο βίντεο τα λάθη σου, το τι δεν έκανες σωστά ώστε να δουλέψεις πάνω σε αυτό και να βελτιωθείς και όχι να μετράς τα σφυρίγματα που δεν σου έδωσαν ή φάσεις που ενδεχομένως να σε αδίκησαν. Πρέπει να αναλύσουμε το πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, τόσο σαν ομάδα, όσο και ο κάθε παίκτης ατομικά. Πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, δεν ψάχνω δικαιολογία στην διαιτησία για την ήττα μας".

Πρίντεζης: "Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Στην τελευταία περίοδο αν και βρεθήκατε στο -16, μειώσατε στους 3 πόντους διαφορά. Βγάλατε και πάλι την χαρακτηριστική σας αυταπάρνηση. Την κρατάτε αυτή την αντίδραση;

"Ειδικά την τελευταία πενταετία, αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού, ένα από τα πράγματα που την χαρακτηρίζουν είναι η μαχητικότητα της, η αυταπάρνηση της όπως είπες, το γεγονός πως είμαστε μία ομάδα που αρνείται να χάσει, που παλεύει μέχρι το τέλος, που ποτέ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Αυτό το στοιχείο βρίσκεται στο dna μας και στον χαρακτήρα μας. Και επειδή ακριβώς έχουμε σημειώσει πολλές και μεγάλες ανατροπές στο πρόσφατο παρελθόν, έχουμε και αυτοπεποίθηση, αλλά και πίστη στις δυνατότητες μας πως μπορούμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι που κυλάει... στραβά για εμάς.

Θεωρώ πως έχουμε σαν ομάδα μία άγνοια κινδύνου, αλλά και μία ικανότητα να λειτουργούμε καλά, βγάζοντας σωστή αντίδραση, στα κρίσιμα σημεία ενός παιχνιδιού. Κρατάμε την αντίδραση μας, όντως φτάσαμε κοντά στο να γυρίσουμε το ματς βελτιώνοντας την άμυνα μας και θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, το πιστεύαμε, αλλά δυστυχώς πέρα ότι πίεζε ο χρόνος, ήμασταν και άτυχοι σε ορισμένες λεπτομέρειες, χάνοντας ορισμένα πολύτιμα ριμπάουντ, κάνοντας λάθη και μη βάζοντας κάποια σουτ που θέλαμε. Είναι ένα από τα λίγα θετικά στοιχεία που κρατάμε από αυτό το ματς, όπως κρατάμε και τα αρνητικά ώστε να τα βελτιώσουμε".

Πρίντεζης: "Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Αυτή η ήττα σας, πάντως, δεν χαλάει την εξαιρετική εικόνα που έχετε παρουσιάσει από την έναρξη της σεζόν. Συμφωνείς πως ο Ολυμπιακός βαδίζει στην σωστή κατεύθυνση φέτος;

"Σε καμία περίπτωση αυτή η ήττα από την ΤΣΣΚΑ δεν χαλάει την εικόνα μας. Παραμένουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, το πιστεύω και το εννοώ αυτό που λέω. Έχουμε δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής από την αρχή της σεζόν και σίγουρα βαδίζουμε στην σωστή κατεύθυνση. Δουλεύουμε καλά σαν ομάδα. Παίζουμε καλό μπάσκετ, καλύτερο από πέρσι, έχουμε βελτιωθεί και έχουμε εξελίξει το παιχνίδι μας. Έχουμε γίνει πιο σύγχρονοι, τρέχουμε περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, λειτουργούμε καλύτερα στο τρανζίσιον, σκοράρουμε περισσότερο σε καταστάσεις πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμού, έχουμε μάθει να κινούμαστε πιο γρήγορα, πάμε τα παιχνίδια μας σε παραπάνω κατοχές και σε υψηλότερο σκορ. Επίσης είμαστε καλοί και στα ριμπάουντ, έχουμε έφεση στα επιθετικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αξιοποιούμε στα παιχνίδια μας, αν και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ πήραμε πολλά, αλλά και χάσαμε αρκετά ριμπάουντ.

Έχουμε βελτιωθεί στην επίθεση και μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, απλά δε βρεθήκαμε σε καλή μέρα επιθετικά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και γιατί δεν τρέξαμε όπως μπορούμε, και γιατί μας βγήκε νευρικότητα, αλλά κυρίως γιατί σκεφτόμασταν περισσότερο απ' όσο έπρεπε. Νομίζω πως στο παιχνίδι του μισού γηπέδου στην επίθεση θέλουμε λίγο παραπάνω δουλειά. Σαν ομάδα, πάντως, έχουμε καλή χημεία, ξεκάθαρους ρόλους, είμαστε ενωμένοι και διαθέτουμε βάθος στο ρόστερ μας. Έχουμε ένα "δεμένο" σύνολο και στην άμυνα συνεχίζουμε να βγάζουμε την χαρακτηριστική μας "σκληράδα", αν και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δεν ήμασταν τόσο "σκληροί", όσο θα θέλαμε και έπρεπε να παρουσιαστούμε. Χάσαμε μάχες σε διεκδικούμενες μπάλες και στην άμυνα μπορούσαμε να πιέσουμε περισσότερο. Είμαστε, πάντως, σε καλό δρόμο και από την κάθε ήττα, από το κάθε κακό παιχνίδι, οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να βλέπουμε τα λάθη μας και να επιδιώκουμε μέσα από αυτά να γίνουμε καλύτεροι. Όταν βρίσκουμε ρυθμό σαν ομάδα λειτουργούμε εξαιρετικά και γινόμαστε πολύ καλοί, αλλά δυστυχώς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δεν καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό".

Πρίντεζης: "Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν σκοπιμότητες"

-Στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, στην Μόσχα, ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος;

"Όσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε καλύτερη ομάδα και κυρίως θα αποκτάμε και μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και θέλουμε να είμαστε. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Θεωρώ δεδομένο πως στην επόμενη μας συνάντηση θα παρουσιαστούμε βελτιωμένοι, περισσότερο ανταγωνιστικοί, περισσότερο ήρεμοι, αλλά και περισσότερο έτοιμοι. Έχουμε κοντραριστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια μεταξύ μας, την ξέρουμε σαν αντίπαλο, ξέρουμε πως πρέπει να λειτουργήσουμε για να την νικήσουμε.

Η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα, κατά την άποψη μου είναι φαβορί να πάρει και φέτος το τρόπαιο, αλλά πιστεύω πως διαθέτουμε το επίπεδο και την δυναμική σαν ομάδα, αλλά και τους χαρακτήρες των παικτών, ώστε να τους νικήσουμε. Δεν τέλειωσε τίποτα με αυτή την ήττα, η σεζόν είναι μεγάλη, είναι μαραθώνιος και συνεχίζουμε το τρέξιμο... Είναι σημαντικό, από πνευματικής πλευράς, να αφήνεις πίσω σου το παιχνίδι που τελείωσε και να συγκεντρώνεσαι στο επόμενο. Όπως δεν γίνεται να... πετάς στα σύννεφα μετά από μία νίκη, μένοντας προσγειωμένος, έτσι και ύστερα από μία ήττα δεν θα πρέπει να σκέφτεσαι πως ήρθε η καταστροφή. Πρέπει να διαχειριζόμαστε σωστά τα συναισθήματα μας ύστερα από ένα αποτέλεσμα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ