ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πετρόπουλος: "Αν είχα φύγει πιο μικρός..."

Πετρόπουλος: "Αν είχα φύγει πιο μικρός..."
Πετρόπουλος INTIME SPORTS

Σε ηλικία 29 ετών ο Αντώνης Πετρόπουλος "ξενιτεύεται" για λογαριασμό της Μπάρι. Ο Έλληνας στράικερ μιλάει στο Sport24.gr για το βήμα στο εξωτερικό και αποκαλύπτει πως στο παρελθόν σκέφτηκε να τα παρατήσει. Οι μεγάλες στιγμές στον Παναθηναϊκό, η "πτώση" με την ΑΕΚ και οι επιλογές για τις οποίες ουδέποτε μετάνιωσε.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος έχει γευτεί τη χαρά ενός πρωταθλήματος (Παναθηναϊκός), αλλά και την πίκρα του υποβιβασμού (ΑΕΚ). Έχει παίξει δίπλα σε πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές (Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σισέ) και είναι ευγνώμων για αυτό. Μια καριέρα με χαρές, αλλά και λύπες.

Στα 29 του αποφάσισε να κάνει το βήμα για το εξωτερικό, κάτι που θα μπορούσε να είχε πράξει και σε πιο νεαρή ηλικία. Παραδέχεται πως θα είχε γίνει ακόμα καλύτερος ποδοσφαιριστής, αλλά τονίζει πως δεν μετανιώνει για καμία από τις επιλογές που έχει κάνει. Ο Έλληνας επιθετικός, που τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στη Μπάρι (Serie B), μιλάει στο Sport24.gr για το νέο σταθμό της καριέρας του και αναφέρεται στις μεγάλες, αλλά και δύσκολες στιγμές της καριέρας του.

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Απόλλων, η οικογένειά του, αλλά και η συμβουλή που θα έδινε σε αυτόν που θέλει να πετύχει στο ποδόσφαιρο. Όταν σκέφτηκε να τα παρατήσει, αλλά και η πρόκληση που θέλει τώρα να ζήσει.

-Πρώτη φορά στο εξωτερικό σε ηλικία 29 ετών. Ήθελες το βήμα αυτό να είχε γίνει νωρίτερα;

"Είναι μια μεγάλη εμπειρία. Ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Είχα κατά καιρούς προτάσεις από τέτοιες ομάδες, από Αγγλία και Γερμανία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έτσι το βλέπω. Αν είχα φύγει πιο μικρός για το εξωτερικό, θα είχα ακόμα περισσότερη βελτίωση και θα είχα πετύχει περισσότερα πράγματα στην καριέρα μου. Να φανταστείς ότι η Μπάρι είναι επιπέδου Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ολυμπιακού. Έχει ένα τεράστιο εξωαγωνιστικό επιτελείο, προπονητικό και ιατρικό.

Πετρόπουλος: "Αν είχα φύγει πιο μικρός..."

Το συναντάς μόνο σε μεγάλες ομάδες. Φαγητό μετά την προπόνηση, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και όλα αυτά για μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Η Μπάρι θέλει να διεκδικήσει την άνοδο, πέρυσι δεν τα κατάφερε, φέτος θέλει να το ξανακάνει. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μπορείς να κερδίσεις τον πιο δυνατό αντίπαλο και να χάσεις από μια ομάδα που πάει να υποβιβαστεί. Είναι 42 αγώνες και παίζεις Τετάρτη - Κυριακή".

-Συμπαίκτης σου στη Μπάρι θα είναι ο Σάββας Γκέντσογλου. Του μίλησες πριν αποφασίσεις να παίξεις στην ομάδα αυτή;

Πετρόπουλος: "Αν είχα φύγει πιο μικρός..."

"Ασφαλώς και μιλήσαμε. Με βοήθησε πολύ, ειδικά τις πρώτες μέρες. Μου μετέφραζε ό,τι δεν μπορούσα να καταλάβω, πηγαίναμε μαζί στο γήπεδο. Τον ευχαριστώ πολύ για όλα. Είναι καλός παίκτης και έχει κάνει καριέρα στην Ιταλία. Μην ξεχνάς ότι έχει άνοδο με τη Λιβόρνο, έχει αγωνιστεί και στη Σαμπντόρια".

-Στο παρελθόν βρέθηκες κοντά σε ομάδα του εξωτερικού;

"Είχα βρεθεί. Πέρυσι είχα πρόταση από ομάδα της Κίνας, με πολλά λεφτά, αλλά δεν πήγα. Ήταν κάτι άγνωστο για εμένα και δεν ήθελα να πάω εκεί. Και η Μπρέσια μου είχε κάνει πρόταση, η Ουέλβα, αλλά και ρουμάνικες ομάδες. Δεν ήθελα να φύγω. Τώρα όμως ήμουν αποφασισμένος, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

-Έπειτα από τόσα χρόνια διαρκούς παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποχωρείς. Τι συναισθήματα σου αφήνει;

"Θα μου λείψουν τα ντέρμπι εδώ στην Ελλάδα με τις μεγάλες ομάδες. Έστω και στα 29 μου, όμως, συναντώ μια νέα πρόκληση και θέλω να τη ζήσω".

-Σε ποια ομάδα πέρασες καλύτερα και έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις;

"Στον Παναθηναϊκό, ειδικά όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Γενικά στον Παναθηναϊκό έπαιξα με παίκτες που δεν συναντάς εύκολα. Πέρασα όμως καλά και στον Απόλλωνα. Υπήρχε ένας άνθρωπος, ο κ. Βελλής, που ξεχώριζε. Είχε στο μυαλό του ένα πρότζεκτ που δεν βγήκε. Φταίμε και εμείς οι παίκτες που υποβιβάστηκε η ομάδα".

Πετρόπουλος: "Αν είχα φύγει πιο μικρός..."
INTIME SPORTS

-Ποια ήταν η πιο άσχημη ανάμνηση στην μέχρι σήμερα καριέρα σου;

"Η πιο δυσάρεστη ανάμνηση ήταν στην ΑΕΚ. Επέλεξα να πάω εκεί για να βοηθήσω την ομάδα. Το ίδιο διάστημα ο Αστέρας Τρίπολης μου έδινε πολλά χρήματα. Είχα όμως το γνώθι σαυτόν και πήγα σε μια μεγάλη ομάδα. Κατά τη γνώμη μου άλλος παίκτης δεν θα το έκανε αυτό, να πάει δηλαδή σε μια ομάδα που τον Ιανουάριο ήταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, την ίδια ώρα που η Τρίπολη του έδινε πολλά χρήματα. Στην ΑΕΚ έδωσα ό,τι μπορούσα και δεν μετάνιωσα καθόλου που πήγα εκεί".

-Αισθάνεσαι καλύτερα παίζοντας μόνος στην κορυφή ή αποδίδεις καλύτερα έχοντας στο πλευρό σου στην επίθεση και άλλον παίκτη;

"Τα περισσότερα συστήματα τα τελευταία χρόνια είναι με έναν επιθετικό, ειδικά με το στυλ το δικό μου, δηλαδή επιθετικού παλαιάς κοπής, έχοντας αριστερά και δεξιά γρήγορους παίκτες. Στην Καλλονή από την άλλη έπαιζα στην κορυφή με τον Χουάνμα, έβαλα δύο γκολ, κάναμε νίκες. Έχει να κάνει με τον προπονητή και με τη συγκυρία. Τι χρειάζεται δηλαδή η ομάδα. Έχω αγωνιστεί και με τον Σισέ που είναι πολύ γρήγορος και βάζαμε γκολ και οι δύο. Γενικά μου αρέσει να έχω βοήθεια δίπλα μου".

-Με ποιον παίκτη συνεργάστηκες καλύτερα σε σχέση με τους άλλους; Με ποιον ταίριαξες και σε βοήθησε να σκοράρεις περισσότερο από τους υπόλοιπους;

Πετρόπουλος: "Αν είχα φύγει πιο μικρός..."
INTIME SPORTS

"Ο Καραγκούνης. Μιλάμε για έναν ηγέτη, για έναν άνθρωπο που σε ανέβαζε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Έμπαινε στο ματς και όλη η ομάδα ανέβαινε στο 110% από το 70%. Είχε εξαιρετικές πάσες, σέντρες, ποιότητα και προσωπικότητα. Με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Δεν έχω όμως παράπονο από κανέναν. Συνεργάστηκα και με άλλους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Κατσουράνης, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Γιάννης Γκούμας".

-Για να κάνει ένας ποδοσφαιριστής καριέρα τι απαιτείται;

"Να αγαπάει αυτό που κάνει. Μπορεί να έχει τραυματισμούς, αλλά να μην το βάζει κάτω. Να έχει πίστη, υπομονή και να δουλεύει, το βασικότερο. Αν τα κάνει αυτά θα έρθει η δικαίωση. Πρέπει φυσικά να υπάρχει και τύχη. Ο Σωτήρης Λεοντίου, για παράδειγμα, που ήταν πολύ καλός παίκτης, χτύπησε σοβαρά και δεν μπόρεσε να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο".

-Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

"Έχω περάσει πολλά στην καριέρα μου. Πολλές φορές δεν αγωνιζόμουν και καθόμουν στον πάγκο. Νιώθω γεμάτος. Θα μπορούσα να έχω πετύχει πολλά περισσότερα, αλλά και αρκετά λιγότερα. Ως Αντώνης Πετρόπουλος είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω πετύχει. Το ποδόσφαιρο σε γλυκαίνει και θες κάθε φορά να πετυχαίνεις όλο και καλύτερα πράγματα, αλλά μπορώ να σου πω ότι δυσκολεύτηκα και εγώ στην καριέρα μου. Κάποια στιγμή ίσως και να το ένιωσα να σταματήσω, αλλά όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν, δεν το βάζεις κάτω".

-Η οικογένειά σου σε ενθάρρυνε να παίξεις στην Ιταλία;

"Η οικογένειά μου, η γυναίκα μου, αλλά και ο μάνατζέρ μου Γιάννης Γλυκός, με τον οποίο συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια, είναι πάντα στο πλευρό μου. Όλες οι επιλογές που έχω πάρει, όμως, είναι δικές μου. Και δεν έχω μετανιώσει. Ο Γιάννης έφερνε τις προτάσεις και εγώ έκανα τις επιλογές. Ήθελα το βήμα στο εξωτερικό να το κάνω, άσχετα αν το πραγματοποιώ στα 29 μου".

-Όταν υπέγραψες στη Μπάρι, σου είπαν τι περιμένουν από εσένα; Έχεις θέσει στόχο συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων;

"Είναι πολύ δύσκολο για έναν ξένο ποδοσφαιριστή να παίξει σε ενα πρωτάθλημα όπως η Serie B. Πρόκειται για ένα κλειστό κλαμπ. Στη Μπάρι είναι μόλις τέσσερις ξένοι. Οι Ιταλοί στηρίζουν τα παιδιά τους. Για να σε επιλέξουν σημαίνει ότι το έχουν σκεφτεί πάρα πολύ νωρίτερα. Αυτή είναι επιτυχία και του μάνατζερ. Στην παρούσα φάση δεν σκέφτομαι πόσα γκολ θα βάλω. Μπορώ να τα καταφέρω, αλλά θα το δούμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε καλά".

ΣΕΖΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ/ΧΕΣ ΓΚΟΛ
2003-2004 Α Αιγάλεω 6 -
2004-2005 Γ Κερατσίνι 27 5
2005-2006 Β Χαϊδάρι 25 4
2006-2007 Α Αιγάλεω 23 4
2007-08 (1) Β Αιγάλεω 11 4
2007-08 (2) Α Παναθηναϊκός - -
2007-08 (3) Α ΟΦΗ 12 4
2008-2009 Α Παναθηναϊκός 17 7
2009-2010 Α Παναθηναϊκός 10
2010-2011 Α Παναθηναϊκός 18 4
2011-2012 Α Παναθηναϊκός 15 4
2012-13 (1) Α Παναθηναϊκός 14 2
2012-13 (2) Α ΑΕΚ 13 3
2013-2014 Α Απόλλων Σμ. 29 12
2014-15 (1) Α ΟΦΗ 14 2
2014-15 (2) Α Καλλονή 11 2
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ