ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο 48χρονος ρέκορντμαν γκολκίπερ του Ζευγολατιού στο Sport24.gr!

Ο 48χρονος ρέκορντμαν γκολκίπερ του Ζευγολατιού στο Sport24.gr!

Έπαιξε ποδοσφαιριστής σε ηλικία 48 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών χθες (24/3) στην Γ' Εθνική. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του Ζευγολατίου, Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr.

Η απόφαση του προπονητή του Ζευγολατιού, Παντελή Κολλιάκου, να χρησιμοποιήσει στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Προοδευτική τον τερματοφύλακα, Γιώργο Καραγκούνη, έγινε αιτία να έχουμε ένα εκπληκτικό ρεκόρ στην Γ' Εθνική.

Ο παλιός τερματοφύλακας του Πέλοπα Κιάτου είχε παίξει στην καριέρα του μέχρι και Δ' Εθνική. Κάποια στιγμή το υποβιβασμένο Ζευγολατιό χρειάστηκε τερματοφύλακα για τον πάγκο του και ο Καραγκούνης προθυμοποιήθηκε.

Ο προπονητής του, του έδωσε την ευκαιρία να παίξει με την Προοδευτική στα τελευταία 14 λεπτά, όπου δέχτηκε ένα γκολ, αλλά χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της "Πρόο". Ο "Κάρα" έκλεισε τα 48 χρόνια του πριν τρεις μήνες, αλλά, όπως ο ίδιος λέει στον κατά έξι χρόνια νεότερο προπονητή του, τον έκανε να νιώσει 10 χρόνια νεότερος.

Σύμφωνα με το soccerbase.gr, o μεγαλύτερος ως τώρα στην Γ' Εθνική ήταν ο τερματοφύλακας του Λεβάντε, Κυριάκος Μαρίνος, που ήταν 43 ετών 11 μηνών και 29 ημερών στις 10 Ιανουαρίου 2016 (ΑΟ Λεβάντε - Αιολικός)

Λόγω συνθηκών δεν έπαιξα σε μεγαλύτερη κατηγορία. Είχαν πεθάνει οι γονείς μου όταν ήμουν μικρός και εργάζομαι από νεαρή ηλικία

Το Sport24.gr μίλησε μαζί του για το ιστορικό επίτευγμά του και έκανε φλας μπακ στη διαδρομή του: "Πήγα στο Ζευγολατιό τον Δεκέμβριο. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή η χθεσινή. Όλο αυτό το διάστημα πήγαινα στις προπονήσεις, αλλά καθόμουν στον πάγκο. Τα προηγούμενα χρόνια έπαιζα σε τοπικό επίπεδο. Είχα σταματήσει για δύο χρόνια, αλλά συνέχισα πάλι να παίζω ποδόσφαιρο.

Με τη χθεσινή μου συμμετοχή, αισθάνθηκα ότι πήρα δέκα χρόνια ζωής ακόμη. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που έζησα. Ό,τι κάνεις, πρέπει να το αγαπάς. Είτε ποδόσφαιρο είναι, ή άλλη δουλειά, είτε χόμπι, είτε επάγγελμα. Αυτό με έχει κρατήσει εμένα όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα πρόσεχα τη ζωή μου και τη διατροφή μου. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω το Ζευγολατιό και το έκανα με μεγάλη μου χαρά.

Κατάγομαι από το Κιάτο Κορινθίας και ασχολούμαι με τα πλακάκια, δουλεύω στην οικοδομή. Ήταν τιμή που με χρησιμοποίησε ο κ. Κολλιάκος. Λόγω συνθηκών δεν έπαιξα σε μεγαλύτερη κατηγορία. Είχαν πεθάνει οι γονείς μου όταν ήμουν μικρός και εργάζομαι από νεαρή ηλικία.

Έχω δύο παιδάκια, δύο αγόρια. Ο ένας είναι 15 ετών και παίζει ως τερματοφύλακας στο Βέλο Κορινθίας, ο άλλος είναι εννέα ετών".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ