ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εστογιανόφ: "Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα"

Εστογιανόφ: "Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα"
Εστογιανόφ

Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ θυμάται στο Sport24.gr τον Πανιώνιο και την Ελλάδα, διηγούμενος ανέκδοτα περιστατικά με πρωταγωνιστές τους Ρεκόμπα, Πάμπλο Γκαρσία και Γιώργο Καραγκούνη.

Επιμέλεια: Βασίλης Τεμπέλης, Γιώργος Χριστοφόρου

Ο Ουρουγουανός πρώην επιθετικός του Πανιωνίου, Φαμπιάν "Λόλο" Εστογιανόφ και κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Πενιαρόλ στο πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε, μιλά στο Sport24.gr για το "ψήσιμο" από τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Πάμπλο Γκαρσία, το ψάρεμα με τον Άλβαρο Ρεκόμπα, τον Πανιώνιο, και τον Λουίς Σουάρες.

Κλείνοντας ο 31άχρονος άσος δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί ξανά μπροστά σε ένα κοινό που τον έχει αποθεώσει στο παρελθόν.

Έχω ωριμάσει ποδοσφαιρικά

Εστογιανόφ: "Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ έχει μία καριέρα πλούσια, όσον αφορά στο βιογραφικό του. Πενιαρόλ, Βαλένθια, Ντεπορτίβο, Κάντιθ, Βαγιαδολίδ, Πανιώνιος και Πενιαρόλ, τούμπαλιν. Στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης που μόλις τελείωσε πέτυχε το ένα γκολ πιο σημαντικό από το άλλο. Είναι η καλύτερη σεζόν του; Δείτε τι λέει στο Sport24.gr:

"Ναι, νομίζω ότι έχω κάνει μία εξαιρετική σεζόν στην Πενιαρόλ, είμαι 31 ετών και έχω ωριμάσει αρκετά και προσωπικά και ποδοσφαιρικά, αποτέλεσμα αυτού ήταν και η πολύ καλή χρονιά που έκανα."

Το χειροκρότημα του Παναθηναϊκού

Στην Ελλάδα, ο "Λολο" έκανε τους πάντες να παραμιλούν με τις ντρίμπλες του, με τη φανέλα του Πανιωνίου. Από το 2011 που έφυγε από τη Νέα Σμύρνη, τι θυμάται, τι του λείπει, τι έχει πάρει μαζί του στο Μοντεβιδέο;

"Οι πρώτες αναμνήσεις που έρχονται στο μυαλό μου, με το άκουσμα της Ελλάδας είναι πολύ όμορφες. Ο Πανιώνιος, σίγουρα, είναι μία από αυτές. Αλλά και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι και η αγάπη με την οποία με περιέβαλαν.

Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση στην Ελλάδα και το οποίο με συγκίνησε είναι ότι με χειροκροτούσαν άνθρωποι από αντίπαλες ομάδες. Είχα παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό και με χειροκροτούσε όρθιο όλο το γήπεδο. Αυτό να γίνει από οπαδούς της Νασιονάλ ή της Πενιαρόλ, μοιάζει παρανοϊκό εδώ."

Το ψάρεμα με τον Ρεκόμπα

Το καλοκαίρι του 2008, φόρεσε για πρώτη φορά το "κυανέρυθρα". Κολλητός, alter ego του Φαμπιάν Εστογιανόφ στη Νέα Σμύρνη, ο Άλβαρο Ρεκόμπα. Ο "Λόλο" αποκαλύπτει στο Sport24.gr, μία από τις άγνωστες αγαπημένες συνήθειες με τον Ρεκόμπα, που όμως δεν άφηνε κανέναν απέξω.

"Μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες με τον Άλβαρο ήταν να ψαρεύουμε. Στην αρχή το ξεκινήσαμε για πλάκα, μετά νοικιάσαμε ένα σπίτι έξω από την Αθήνα, νοικιάσαμε όλα αυτά που χρειάζονται για ψάρεμα και πηγαίναμε μετά τις προπονήσεις. Όχι μόνοι μας, παίρναμε με το ζόρι (γέλια) πολλές φορές εργαζόμενους της ομάδας. Κηπουρούς, φυσιοθεραπευτές, ανθρώπους που ήταν η ομάδα, ανθρώπους χάρη στους οποίους υπήρχαμε και εμείς και οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί."

Ψήσιμο από Καραγκούνη και Γκαρσία

Εστογιανόφ: "Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Sport24.gr δύο "ψησίματα" από τον Γιώργο Καραγκούνη με μεσάζοντα τον Άλβαρο Ρεκόμπα και τον Πάμπλο Γκαρσία:

"Κάποτε έκανα μία ντρίμπλα στον Καραγκούνη και ήρθαν οπαδοί του Πανιωνίου και μου έφεραν μία σημαία της ομάδας με φωτογραφία πάνω της φάσης αυτής. Σε ένα άλλο παιχνίδι στα αποδυτήρια, είχε έρθει ο Καραγκούνης και μου έδωσε συγχαρητήρια. Ήταν κολλητός του Άλβαρο. Μέσω του Άλβαρο μου μίλησε και μου είπε: "έλα στον Παναθηναϊκό".

Ο Πάμπλο Γκαρσία προσπάθησε αρκετές φορές να με φέρει στον ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ για να πω την αλήθεια, υπήρξα πολύ κοντά, οι συζητήσεις, ήταν πολύ προχωρημένες. Αλλά ο κύριος Τσακίρης μου ανανέωσε το συμβόλαιο, μου ανέβασε και τις απολαβές. Ήταν και αυτό το δέσιμο που είχα με τα παιδιά, τους "Πάνθηρες". Είχα προτάσεις και από Ολυμπιακό και από Παναθηναϊκό και από ΠΑΟΚ. Καλές προτάσεις."

Έφυγα γιατί δεν την πάλευα

Μετά από δύο χρόνια και εννιά γκολ σε 37 εμφανίσεις με τον Πανιώνιο, ο Φαμπιάν Εστογιανόφ πήρε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα. Ποιος ήταν ο λόγος; Ακούστε τι λέει ο ίδιος στο Sport24.gr:

"Η απόφαση να φύγω ήταν δική μου. Τον πρώτο χρόνο περνούσα καλά, αλλά μετά δεν την "πάλευα", δεν ένιωθα καλά, δεν μου έφταιγε ο Πανιώνιος, ούτε υπήρχε πρόβλημα στην ομάδα, εμένα μου έλειπε το Μοντεβιδέο. Δική μου η απόφαση να φύγω, παρά τη μεγάλη προσπάθεια του προέδρου να με κρατήσει."

Μακάρι να γυρίσω στην Ελλάδα

Sport24.gr την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο.

"Τώρα έχουμε εκλογές στην Πενιαρόλ. Ο καινούριος πρόεδρος θα φέρει και καινούριο προπονητή. Εμένα το συμβόλαιό μου λήγει αυτό το μήνα. Δεν γνωρίζω ακόμη τις προθέσεις του. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω στην Ελλάδα, σε οποιαδήποτε ομάδα. Μακάρι, και το λέω ειλικρινά. Έχω προτάσεις από πολλές ομάδες της Λατινικής Αμερικής και κυρίως του Μεξικού."

Πως βγήκε το Λόλο

Στην Ελλάδα πιο συχνά άκουγε το όνομα Λόλο, παρά το Εστογιανόφ. Πως βγήκε, αλήθεια, αυτό παρατσούκλι και πως του κόλλησε στη χώρα μας;

"Λόλο με έλεγε ο αδερφός που είναι μεγαλύτερος 14 χρόνια από εμένα όταν παίζαμε μπάλα στη γειτονιά. Κάπως έτσι βγήκε το όνομα και μου έμεινε. Στην Ελλάδα πάντως, σας άρεσε ιδιαίτερα."

Το μπουγέλωμα στη Νέα Σμύρνη

Πειραχτήρι στην Ουρουγουάη, στην Ισπανία, στην Ελλάδα. Αυτό δεν άλλαξε ποτέ. Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ διηγείται απίθανες ιστορίες από τα αποδυτήρια του Πανιωνίου με μπουγελώματα.

"Δεν αρνούμαι ότι είμαι το πειραχτήρι στις προπονήσεις. Αν δεν περνάς καλά, ούτε ομάδα φτιάχνεις, ούτε προκόβεις στη ζωή σου. Να ζητήσω συγνώμη από τον φροντιστή της ομάδας, που τον έκανα μούσκεμα μετά το τέλος κάθε προπόνησης."

Ο Μανιάτης και η Βραζιλία

Εστογιανόφ: "Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Στους "κυανέρυθρους" συνάντησε πολλούς νέους φερέλπιδες Έλληνες, με μέλλον που προδιαγράφονταν λαμπρό. Σε έναν εξ' αυτών, κάνει ιδιαίτερη μνεία.

"Χάρηκα που είδα παιδιά που ήμασταν μαζί στον Πανιώνιο να εξελίσσονται. Ιδιαίτερα θα σταθώ στον Μανιάτη, τον είδα και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και του το έλεγα από τότε. Θα έχει ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη. Χάρηκα που τον είδα να κάνει βήματα προόδου."

Ο Σουάρες και η εθνική

Φόρεσε 31 φορές τη φανέλα της "σελέστε" και πέτυχε τέσσερα τέρματα. Έχει κλείσει ο κύκλος του στην εθνική Ουρουγουάης και ποια είναι η άποψή του για τον Λουίς Σουάρες, όπως την καταθέτει στο Sport24.gr:

"Ο Σουάρες είναι ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου. Πέρασε αυτά που πέρασε επειδή είναι από την Ουρουγουάη. Έχει αποδείξει σε διαφορετικές ομάδες ότι είναι επιθετικός παγκόσμιας κλάσης. Σε Άγιαξ, εθνική και Λίβερπουλ.

Νομίζω ότι το κεφάλαιο εθνική σχεδόν έχει κλείσει για εμένα. Η εθνική υφίσταται μία ανανέωση και τα παιδιά που παίζουν είναι εξαιρετικά."

Ο Έλληνας γιος, ο ντάκος και το μήνυμα

Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ κλείνει τη συνέντευξή του στο Sport24.gr, μιλώντας για την ελληνική ψυχή του γιου του, τον αγαπημένο του ντάκο, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.

"Το παιδί μου το ρωτάνε στο σχολείο, εδώ στο Μοντεβιδέο, τι εθνικότητας είναι και απαντά είμαι Έλληνας. Αυτό κάτι σημαίνει, δεν του είπα εγώ να το πει, το λέει αυθόρμητα. Το αγαπημένο μου φαγητό από την Ελλάδα ήταν αυτό που είχε φέτα και ντομάτα πάνω σε ψωμί (σ.σ ντάκος).

Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Ελλάδα για τη συμπεριφορά του. Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου. Μακάρι να επιστρέψω να παίξω μπάλα ξανά εκεί. Αλλά και αυτό να μην γίνει, εγώ θα έρθω μία μέρα. Είστε μέρος της ζωής μου."

Εστογιανόφ: "Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα"

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ