HOUSE 24

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και για ακόμη μία χρονιά γεννάται το ερώτημα: "Πού θα τσικνίσουμε φέτος;" Τέσσερις δημοσιογράφοι του Sport24.gr επιλέγουν να μείνουν σπίτι, με την παρέα τους και να ετοιμάσουν τα πιο λαχταριστά burgers.

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι το καλό φαγητό. Μία άλλη είναι η καλή παρέα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο οδηγεί σε υπέροχες βραδιές (ή μεσημέρια), που πολλές φορές θυμόμαστε για καιρό.

Στην Ελλάδα, υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα που είναι "γεννημένη" για να ταιριάξει το καλό φαγητό και την καλή παρέα. Μιλάμε φυσικά για την Τσικνοπέμπτη. Την ημέρα που γύρω από το τραπέζι μαζεύονται οικογένειες και φίλοι, κάνοντας τις μπριζόλες, τα παϊδάκια, τα λουκάνικα και τα μπιφτέκια να... αναστενάξουν.

Έτσι, λοιπόν, κι εμείς στο Sport24.gr, μπήκαμε στη διαδικασία να προετοιμαστούμε ενόψει Τσικνοπέμπτης, κάνοντας μία πρόβα τζενεράλε για το τραπέζι εκείνης της ημέρας. Κοινώς, τέσσερις δημοσιογράφοι πήγαμε στο σπίτι της 24MEDIA και κάναμε barbecue, ψήνοντας μπιφτέκια και ετοιμάζοντας υπέροχα burgers.

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα. Ήμασταν σίγουροι ότι θα ψήσουμε σωστά τα μπιφτέκια, θα καραμελώσουμε όπως πρέπει τα κρεμμύδια, θα σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια, θα κάνουμε το μπέικον τραγανό, ενώ είχαμε φροντίσει να προμηθευτούμε και τις Hellmann's sauces που θα "απογείωναν" τα burgers μας.

Όπως και έγινε. Ο καθένας μας δημιούργησε το αγαπημένο του burger, από δίπλα βάλαμε τις απαραίτητες πατατούλες και (ολίγη) σαλάτα και στρωθήκαμε στο φαγητό. Έτσι απλά, χωρίς πολύωρη προετοιμασία, είχαμε στήσει ένα τραπέζι γεμάτο λιχουδιές και απολαμβάναμε τα δημιουργήματά μας.

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να κάνει ο καθένας. Αν, μάλιστα, συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Hellmann's στο Facebook και το Instagram, κάνοντας mention τους φίλους του, μπορεί να κερδίσει προϊόντα Hellmann's, γάντια ψησίματος, μια ποδιά, λαβίδα, κάρβουνα και μια ψηστιέρα, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη της δουλειά του!

Για να δούμε όμως, πώς ακριβώς φτιάχνεται το burger το σωστό, σύμφωνα με τους τέσσερις δημοσιογράφους του Sport24.gr...

American style ο Ηλίας Καλλονάς

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Η δημιουργία ενός μπέργκερ δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται σωστές επιλογές, κατάλληλες κινήσεις και φαντασία για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να μην μεγάλωσα στα στενά του Μπρούκλιν ή στις γειτονιές της Νέας Υόρκης, αλλά έμαθα να φτιάχνω και να τρώω το σωστό μπέργκερ με οδηγό την απόλαυση. Σημαντικό ρόλο παίζει η sauce που θα χρησιμοποιείς στο "χτίσιμο" του μπέργκερ.

Δύσκολη επιλογή, ειδικά όταν πρόκειται για μοσχαρίσιο μπιφτέκι, αλλά η Honey BBQ Sauce της Hellmann's, έρχεται να σου δώσει τη λύση, προκαλώντας μια έκρηξη συναισθημάτων στον ουρανίσκο. Μάλιστα, αν βάλεις και λίγοHellmann's Ketchup στο ένα απ' τα δύο ψωμάκια, θα δέσεις ακόμα περισσότερο τις γεύσεις.

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Ένα καλό τυρί τσένταρ θα καλύψει αρμονικά το μπιφτέκι, ενώ το μπέικον δεν πρέπει να λείπει ΠΟΤΕ από ένα τέτοιο αριστούργημα. Το μαρούλι θα σου δώσει τη φρεσκάδα που χρειάζεσαι, ενώ τα onion rings είναι ένας καλός τρόπος να "κρύψεις" και δεύτερο λαχανικό στο πιάτο σου. Απλό, λιτό και απέριττο. Δεν υπάρχει καλύτερο μπέργκερ. Κάν' το και θα με θυμηθείς...

Έχει tip για τις sauce η Μαρίνα Στρίγγα

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Συνταγή για το τέλειο burger δεν υπάρχει. Η δημιουργία του ωστόσο, δεν είναι κάτι απλό αλλά μια μορφή... τέχνης και το τελικό αποτέλεσμα είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Με απλά υλικά, το σωστό ψήσιμο και την κατάλληλη sauce μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σπιτικό burger που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα έτοιμα.Για τηsauceφροντίζειη Hellmann's. Οι επιλογές πολλές, αλλά μετά από πολλή σκέψηαποφάσισα να αφήσω στην άκρη την κλασικήBBQκαι να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Κατέληξαστη Hellmann's Honey Mustard που έδωσε στο burger μου αυτό το κάτι που του έλειπε. Σε συνδυασμό με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, το μπέικον (γιατί burger χωρίς μπέικον ΔΕΝ γίνεται), την ντομάτα, το τυρί και τα τραγανά onion rings, το αποτέλεσμα... απογειώθηκε!

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Tip: Βάλε διαφορετική sauce σε κάθε ένα από τα δύο ψωμάκια. Αυτό που θα συμβεί στον ουρανίσκο σου θα σε δικαιώσει.

Το αυγό είναι το μυστικό του Κώστα Μπράτσου

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Οι επιλογές που μου δόθηκαν ήταν απεριόριστες, αλλά κινήθηκα safe. Όπως δεν βάζουμε ανανά στην πίτσα μας, ακόμα κι αν κάποιος μας δώσει τη δυνατότητα, έτσι δεν κάνουμε περίπλοκους συνδυασμούς στο μπέργκερ μας. Γι' αυτό τον λόγο, ποικιλία αναζητούμε μόνο στα ψωμιά (κανονικό ή μπριός) και στο τυρί (έμενταλ, τσένταρ, γραβιέρα άντε και 2-3 ακόμα).

Από εκεί και πέρα, το μπέργκερ που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να περιέχει μπέικον. Αυτονόητο ακόμα και για τη Μαρίνα, που ε, είναι η Μαρίνα. Επίσης, περιέχει μανιτάρια, ως μία δεύτερη πηγή πρωτεΐνης για εμάς που είμαστε στον όγκο. Το μυστικό, όμως, είναι το αυγό μάτι. Το υλικό δηλαδή που θα συγκρατήσει ό,τι υπάρχει από κάτω του και που με τις (πάντοτε) ψιλοκαμμένες άκρες του, που απλώνονται πέρα από το ψωμάκι, θα φτάσει εκεί που δεν μπορεί να φτάσει το τυρί, το μπέικον ή τα μανιτάρια, για να δώσει γεύση σε κάθε μπουκιά.

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Παρατήρησες να λείπει κάτι; Ναι, λείπουν όλα αυτά τα υλικά που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τα μπέργκερ. Εκτός αν έχεις ακούσει ποτέ κανέναν να ουρλιάζει με ενθουσιασμό "πωωωωω τι φανταστική τομάτα/μαρούλι/κρεμμύδι". Ποτέ, κανείς. Για το μπέικον όμως; Δέχομαι ότι το μοναδικό που σου προσφέρουν τα σαλατικά στο μπέργκερ είναι η δροσιά. Ε, ακριβώς γι' αυτό, χρησιμοποιώ τις sauce που βρίσκονται σε κάθε σπίτι, Hellmann's Ketchup και Hellmann's Mustard, μαζί με τη Hellmann's Burger Sauce. Ντααα. Burger Sauce - Μπέργκερ!

Χτίζει βουνό ο Στέλιος Χαρτζουλάκης

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Προσκυνάμε σουβλάκια, αποθεώνουμε πίτσα, αλλά σαν το μπέργκερ το σωστό δεν υπάρχει άλλο junk food. Δεκάδες επιλογές σε υλικά, χορταστικό μπιφτέκι και δροσερές sauce για να γλιστράει. Μπορείς να "παίξεις" λιτά, με ένα απλό cheeseburger. Ή αλλιώς, μπορείς να βάλεις ανάμεσα στα δυο ψωμάκια... της Παναγιάς τα μάτια, όπως συνηθίζω εγώ. Επειδή είμαι σε φάση δίαιτας αυτόν τον καιρό (λέμε τώρα), επέλεξα μπιφτέκι κοτόπουλο ως τον πρωταγωνιστή του μπέργκερ μου.

Και από κει και πέρα, κάθε κομμάτι κουμπώνει αρμονικά για να δημιουργηθεί το παζλ της απόλαυσης. Λιωμένη πικάντικη γραβιέρα πάνω στο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, μπέικον και φυσικά τηγανητό αυγό (ξέρει ο Κώστας). Για να... δέσουν όλα αυτά, χρειάζονται δύο ακόμα προσθήκες, μία στο κάτω ψωμάκι και μία στο πάνω. Έχουμε και λέμε: Hellmann's Burger Sauce στο ένα και Hellmann's Honey Mustard, με όποια σειρά θέλετε.

Φτιάξε burgers για την παρέα, χωρίς φόβο

Η δημιουργία του "βουνού" ολοκληρώθηκε, ώρα για την εξαφάνισή του! Καλή μας απόλαυση!

Photo credits: FOTOFABRIKA

TAGS HOUSE 24
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ