MARKET

Συναγερμός στην Κύπρο λόγω αεροπειρατείας

Συναγερμός στην Κύπρο λόγω αεροπειρατείας

Αεροσκάφος της Egypt Air, το οποίο έχουν καταλάβει αεροπειρατές, ζήτησε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Το αεροσκάφος Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών προσγειώθηκε στις 8:46 στη Λάρνακα με 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα. Εκτελούσε εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Το αεροσκάφος έχει οδηγηθεί σε ένα ειδικό μέρος του αεροδρομίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δραστών. Έχει στηθεί ομάδα κρίσεως για αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις. Για έναν ένοπλο αεροπειρατή κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες, ο οποίος ζήτησε να απομακρυνθούν τα οχήματα της ασφάλειας από τον αεροδιάδρομο και εν συνεχεία απελευθέρωσε τα γυναικόπαιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απελευθερωθεί 20 άτομα περίπου.

Ο αεροπειρατής απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά. Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα.

Πηγή: News247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ