MARKET

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία
INTIME SPORTS

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Βάσω Βουγιούκα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο μπασκετικός Ολυμπιακός και πολλοί άλλοι σπουδαίοι αθλητές βραβεύθηκαν για το 2012! Δείτε τους νικητές, τις δηλώσεις και φωτογραφίες.

Για άλλη μια χρονιά, για 59η φορά, ο ΠΣΑΤ βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές της χώρας και το συμπέρασμα της επιτυχημένες εκδήλωσης ήταν πως ο ελληνικός αθλητισμός ζει παρά την κρίση και έχει μάλιστα μέλλον.

Κορυφαίος αθλητής για το 2012 αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης προσπερνώντας σε ψήφους τους Ηλιάδη (τζούντο) και Βασίλη Σπανούλη (μπάσκετ), κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια αναδείχθηκε η Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία) αφήνοντας πίσω της τις Βάσω Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική) και Νικόλ Κυριακοπούλου (στίβος)

Όσο για τον κορυφαίο προπονητή, ο τίτλος πήγε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, προσπερνώντας τους Ποστιλιόνε (κωπηλασία) και Σάντος (ποδόσφαιρο), ενώ κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας στο μπάσκετ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά τα βραβεία (Με μαύρα γράμματα οι νικητές) :

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία
INTIME SPORTS

Κορυφαίοι αθλητές για το 2012:

Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση)

Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο)

Βασίλης Σπανούλης (Μπάσκετ)

"Ευχαριστώ. Δεν το περίμενα γιατί και ο Βασίλης και ο Ηλίας είναι φοβεροί αθλητές. Χάρηκα και το μπάσκετ που είδα και τον χάλκινο του Ηλιάδη. Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν, τον προπονητή μου, την οικογένειά μου, την γυναίκα μου και όσους με στήριξαν. Θέλει τρέλα, υπομονή, αγάπη η θάλασσα. Σεβόμενος την κρίση που περνά η Ελλάδα, θέλω να πω μην βάλετε λουκέτο στα κολυμβητήρια σας παρακαλώ", υπογράμμισε ο αθλητής του 2012.

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία
INTIME SPORTS

Κορυφαίες αθλήτριες για το 2012:

Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία)

Νικόλ Κυριακοπούλου (στίβος)

Βάσω Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική)

"Μου έμεινε μια πίκρα που δεν πήρα μετάλλιο, όμως ήμουν χαρούμενη που συμμετείχα και πήρα την 5η θέση στην διοργάνωση", είπε η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία
INTIME SPORTS

Κορυφαία ομάδα του 2012:

Ομάδα διπλού σκιφ

Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών

Ολυμπιακός (μπάσκετ)

"Οι φετινοί μας στόχοι είναι γνωστοί. Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό. Ολυμπιακός είμαστε", δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

"Όσο παίζεις πάντα πιστεύεις πως μπορεί να νικήσεις. Παλεύεις και βλέπεις τι μπορείς να κάνεις. Αυτό κάναμε και εμείς στον τελικό", τόνισε ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης.

" Το μπάσκετ τελειώνει στο τελευταίο σφύριγμα. Πάντα το πιστεύουμε και έτσι τα καταφέραμε", ήταν τα λόγια του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία
INTIME SPORTS

Καλύτεροι προπονητές για το 2012:

Τζιοβάνι Ποστιλιόνε (Κωπηλασία)

Ντούσαν Ίβκοβιτς (Ολυμπιακός Μπάσκετ)

Φερνάντο Σάντος (Εθνική Ελλάδας)

"Μεγάλη η χαρά μου που παρουσίασα την ίδια ομάδα και πήρα το Ευρωπαϊκό. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι παίκτες, οι φίλαθλοι και η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι στο αίμα μου", δήλωσε ο κορυφαίος προπονητής του 2012.

Κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία για το 2012:

Αριστείδης Μακροδημήτρης

Νίκος Πανανός

Γρηγόρης Πολυχρονίδης

"Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, γιατί ο Νίκος με πολύ κόπο κατάφερε να γίνει χρυσός μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές., σ' ένα άθλημα, το μπότζια που πολλοί δεν ήξεραν. Είναι όνειρο ζωής. Έχουν τεράστια δυσκολία όχι απλά να αγωνιστούν αλλά και να προπονηθούν. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υφυπουργό αθλητισμού, τον κύριο Φουντουλάκη, τον προπονητή κύριο Τζήμα και τον Ανδρέα Κεραμιδά", δήλωσε ο πατέρας του αθλητή.

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία για το 2012:

Ανθή Καραγιάννη

Μαρία Ελένη Κορδάλη

Μαρία Σταματούλα

"Θέλει να ευχαριστήσει τους συναθλητές της (Πανανής, Πολυχρονίδης), τη μητέρα της και το σωματείο της", είπε η Μαριλένα Κορδαλή μέσω του συνοδού της.

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία
INTIME SPORTS

Βραβείο "Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους"

Γιάννης Γκούμας: "Και εγώ αισθάνομαι τυχερός που μου δόθηκε ευκαιρία να αναδείξω το ταλέντο μου, γιατί υπήρχαν παιδιά με καλύτερο ταλέντο από μένα αλλά δεν πήραν την ευκαιρία".

Τραϊανός Δέλλας: "Όταν παίρνεις βραβεία σημαίνει πως κλείνει η πόρτα σε μια καριέρα. Μια πόρτα κλείνει και κάποια άλλη θα ανοίξει. Εύχομαι σε όλους υγεία, καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές στις δύσκολες εποχές που ζούμε".

Νίκος Λυμπερόπουλος: " Σε μια διάρκεια 20 χρόνων αυτά που θέλεις να θυμάσαι είναι οι καλές στιγμές. Νιώθω πολύ τυχερός και ευλογημένος που έζησα τόσα πράγματα, έκανα φίλους και έζησα καταστάσεις. Είναι τιμή μου το το βραβείο. Δεν θα μπορούσα να παίζω άλλο. Υπάρχουν άλλοι καλύτερα".

Αντώνης Νικοπολίδης: "Παρότι ξέρεις πως θα σταματήσεις όταν γίνεται αυτό, εκείνη η ώρα είναι δύσκολη. Πρέπει να κοιτάς μπροστά και τις νέες προκλήσεις. Όλη αυτή η γενιά των ποδοσφαιριστών. Να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναδείξουμε το ταλέντο π[ου υπάρχει σ' αυτή τη χώρα. Υπάρχει διαφορά να παίρνεις αποφάσεις από το να στηρίζεις ένα προπονητή. Πρέπει να πηγαίνεις σιγά σιγά και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να καταφέρεις να σηκώσεις το φορτίο που θα σου ανατεθεί".

Άγγελος Χαριστέας: "Είναι χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ με τα παιδιά που ζήσαμε μεγάλες στιγμές και επίσης χαίρομαι που βλέπω παιδιά που έχουν προσφέρει στη χώρα μας. Χαίρομαι για την πορεία μου. Σκοπεύω να αγωνιστών 2-3 χρονιά και να είμαι στο επίπεδο που ήμουν".

Βραβείο "Fair Play"

Στον αθλητή ξιφασκίας του Ομίλου Φλώρινας Άγγελο Μπαντίκη και τον προπονητή του Στάθη Γεροσιδέρη, για την εξαιρετική και ανιδιοτελή απόφαση του τελευταίου να κρατήσει ο αθλητής παθητική στάση απέναντι στον αντίπαλό του, ο οποίος είχε υποστεί βαρύτατο διάστρεμμα. Το γεγονός έλαβε χώρα στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων, της Αθήνας.

Βραβείο "κοινωνικής προσφοράς"

Στην οικογένεια Γιάννη Κορδούτη, για την προσφορά του στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Βραβείο "ανερχόμενου ταλέντου"

Δημήτρης Ζήσης (βόλεϊ - ΠΑΟ): "Επέλεξα να παίξω λίμπερο επειδή είμαι κοντός και είμαι καλύτερος στην άμυνα και στην υποδοχή. Έχω πολλές διακρίσεις και σε ομαδική και σε ατομικό επίπεδο".

Γιάννης Σπανόπουλος (ποδηλασία πίστας)

Στεφανία Χαραλαμπίδου (υδατοσφαίριση): " Την περιμέναμε αυτή την επιτυχία".

Τιμητικές διακρίσεις

Επίσης, τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στην Αθλητική Ένωση Μεσογείων "Αμεινίας ο Παλληνεύς", για την ουσιαστική προσφορά της στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα τον στίβο και την κοινωνία, στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα" για την πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική οικογένεια και στους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο για την ουσιαστική και πολυετή προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό. Διεθνής διάκριση θα απονεμηθεί στον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς για την πολυσήμαντη διεθνή καριέρα του στο μπάσκετ και την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία
INTIME SPORTS

Π. Γιαννακόπουλος: "Πάμε για το 7ο ευρωπαϊκό"

Ξεκινώντας ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε: "Ο Παύλος είναι ο πατριάρχης της οικογένειας". Σε ερώτηση για τους στόχους του Παναθηναϊκού, ο Παύλος Γιαννακόπουλος είπε: " Όπως πάντα θα πάμε για το πρωτάθλημα της Ευρώπης".

Από την πλευρά του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε: "Πάντα θα έχει τη στήριξή μας ο Παναθηναϊκός. Είμαστε γέννημα θρέμμα Παναθηναϊκοί, εγώ προσωπικά έχω δώσει δύο εμφράγματα και θέλω ο ΠΑΟ να πρωτοστατεί είτε είναι στο ποδόσφαιρο, είτε στο τάβλι. Δεν έχει σημασία αν θα είμαστε εμείς. Ο ΠΑΟ έχει ιστορία 100 χρόνων και θα έχει άλλα τόσα. Οι παράγοντες έρχονται και φεύγουν. Εμείς και η οικογένειά μας βοηθήσουμε για τον Παναθηναϊκό".

Ερωτηθείς για το αν θα επιστρέψει ο Ομπράντοβιτς, ο Παύλος Γιαννακόπουλος είπε: "Μας προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες και θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας".

]

Γιαννιώτης, Βουγιούκα, Ντούντα και Ολυμπιακός τα βραβεία
INTIME SPORTS

Στογιάκοβιτς: "Έχω προσφέρει πολύ λίγα στην Ελλάδα"

Σεμνός όπως πάντα ο Πέτζα Στογιάκοβιτς υπογράμμισε: " Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είναι μεγάλη τιμή και δεν το περίμενα γιατί η προσφορά μου στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή μπροστά σ' αυτά που μου έδωσε αυτή η χώρα. Σας ευχαριστώ και τώρα που έσβησαν τα φώτα απολαμβάνουμε τη ζωή μας. Πριν λίγο μιλούσαν με τον Ίβκοβιτς και θυμόμασταν ωραίες στιγμές. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά, ήμουν συνειδητοποιημένος αθλητής και πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι η δουλειά".

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

*Η εκδήλωση ξεκίνησε με δηλώσεις του προέδρου του ΠΣΑΤ, Σωτήρη Τριανταφύλλου και στη συνέχεια θύμισε έντονα προεκλογική συγκέντρωση, με τους Γιάννη Ιωαννίδη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να παίρνουν τον λόγο και να μιλούν για τα έργα τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Γιάννης Ιωαννίδης (Υφυπουργός Αθλητισμού): "Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σαν εκπρόσωπος της πολιτικής στον αθλητισμό που θα τιμηθούν οι καλύτεροι αθλητές και ομάδες. Θέλω να τονίσω πως μια χώρα 10.000.000 έχει πάρε τόσα μετάλλια και τόσους αθλητές στην 8άδα. Ο στόχος που έχουμε είναι να κρατήσουμε ζωντανά τα κολυμβητήρια και τα γήπεδα. Όταν δεν έχεις χρήματα πρέπει να δουλεύεις περισσότερα και όταν έχεις στεναχώρια να τρέχεις και να γυμνάζεσαι. Εμείς αυτό κάνουμε. Σε συνεργασία με τον Χαροκόπειο, θα έχουμε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με τις διατροφικές συνήθειες και τον σωματότυπο κάθε παιδιού. Ο κάθε γονιός θα παίρνει γράμμα από το Χαροκόπειο που θα λέει τι θα πρέπει να προσέχει το παιδί του. Θα κοιτάξουμε φτωχά παιδιά της περιφέρειας να μπορούν να σιτίζονται και να μένουν στα σχολεία. Η Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο πάει για τα τελικά του Μουντιάλ, στο μπάσκετ δύο ομάδες πήγαν στο φάιναλ φορ και η μια το πήρε. Θα ξανανοίξουμε σχολές προπονητών. Είχαμε περισσότερους νεκρούς από την Μέση Ανατολή από πνιγμούς το φετινό καλοκαίρι. Πιστεύω πως οι μεγάλες τομές θα βοηθήσουν τον αθλητισμό. Έχουμε μειωμένα χρήματα για το 2013, αλλά έχουμε μάθει να πολεμούμε, μπορεί να βρούμε κι άλλα χρήματα για να είμαστε καλά με τα στάδια και τις ομοσπονδίες".

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): "Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον ΠΣΑΤ για την πρόσκληση. Ενός επιτυχημένου και καταξιωμένου θεσμού. Είναι 59η εκδήλωση και εύχομαι στον σύλλογο να τα εκατοστήσει. Οι επιτυχίες συνεχίζονται να έρχονται, με τελευταία την κατάκτηση του χρυσού από την ομάδα των νεανίδων και αξίζουν συγχαρητήρια και στις αθλήτριες και στους προπονητές. Ξέρω τα προβλήματα. Πολλά υπήρχαν και πριν την κρίση, άλλα όμως προέκυψαν τώρα. Εμείς δίνουμε αγώνα να κρατήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας. Χαίρομαι που στο τομεά αθλητισμού είναι ο καλός μου φίλος, Γιάννης Ιωαννίδης. Θα υπάρξει νομοσχέδιο που θα δίνει κίνητρα στους νέους, στους φοιτητές στους μαθητές. Πρώτον οι αθλητές που θα φέρουν επιτυχίες θα έχουν μόρια για να γίνουν φοιτητές. Το δεύτερο είναι τα αθλητικά σχολεία και το τρίτο είναι η δημιουργία κέντρου ερευνών αθλητισμού. Θέλω να απευθύνω έκκληση στους αθλητικούς συντάκτες. Θέλω όλοι να συμβάλουμε σε μια νέα δημιουργία του αθλητισμού. Αυτή την εποχή της αναταραχής πρέπει να κρατήσουμε τα πάθη και τη βία μακριά από τον αθλητισμό. Θέλω να συμβάλλεται και εσείς σ' αυτό. Καλή επιτυχία..."

Σωτήρης Τριανταφύλλου (Πρόεδρος ΠΣΑΤ): "Σας καλωσορίζουμε σε μια γιορτή. Το 2012 είχε αρκετές επιτυχίες στον αθλητισμό. Τιμούμε και νέα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν την κληρονομιά μας. Το αθλητικό ρεπορτάζ βάλλεται πανταχόθεν από ανθρώπους προσπαθούν να τους χειραγωγήσουν και δεν είναι τυχαίο πως δέχτηκαν επίθεση 6 δημοσιογράφοι. Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να ενημερώνουν έγκυρα και να προάγουν τον αθλητισμό. Χωρίς τους αθλητικούς συντάκτες δεν θα υπήρχε αθλητισμός. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό γιατί μας χρειάζεται. Μας ενδιαφέρει η υγιής πλευρά του αθλητισμού, που κερδίζει μάχες και δίνει παράδειγμα στους νέους μας. Μιλάμε για τον αθλητισμό που κάνει περήφανο τον ελληνικό λαό σε μια δύσκολη εποχή. Μ' αυτή την εκδήλωση θέλουμε να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα και προσδοκούμε καλύτερες μέρες. Είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ