Το 4th Kitesurf Festival στο Δρέπανο Αχαΐας, πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Το 4th Kitesurf Festival στο Δρέπανο Αχαΐας, πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Το 4ο Kitesurf Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μέγα Χορηγό το ΤΙΤΑΝ και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έφτασε στο τέλος του και απέδειξε αναμφισβήτητα πως ήταν ένα από τα κορυφαία αθλητικά event της χρονιάς!

Το 4ο Kitesurf Festival ήταν μια αθλητική διοργάνωση από τον Όμιλο Αετοσανίδας Cape Δρέπανο με την υποστήριξη του WBSF που για ακόμα μια χρονιά απέδειξαν ότι η προοπτική του φεστιβάλ είναι μεγάλη τόσο για την προώθηση του αθλήματος όσο και για την τοπική περιοχή.

Το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Σεπτεμβρίου, πάνω από 110 αθλητές από όλη την Ελλάδα, μας τίμησαν με την συμμετοχή και παρουσία τους, στην παραλία του Δρεπάνου Αχαΐας. Οι επισκέπτες, που φέτος ξεπέρασαν τους 4.000 (!!!) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες kitesurf, τις προσπάθειες των αθλητών με εντυπωσιακά moves που κόβουν την ανάσα και σίγουρα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες επιδόσεις αθλητών του εξωτερικού.

Η πρώτη ημέρα του 4th Kitesurf Festival ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί με πολλά χαμόγελα! Μετά τις εγγραφές των αθλητών και το απαραίτητο Riders Meeting με όλες τις οδηγίες και κανονισμούς των αγωνισμάτων, οι αθλητές έκαναν ζέσταμα έξω από το νερό, με stretching υπό τις οδηγίες της γυμνάστριας Αστερίας Γκρίλλα.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε με Freestyle Αντρών. Με τον αέρα σύμμαχό μας, οι αθλητές δεν σταμάτησαν τα κόλπα, αφήνοντας έκπληκτο το κοινό με το θέαμα που προσέφεραν αλλά και κάνοντας το έργο των κριτών ακόμα πιο δύσκολο.

Η μέρα συνεχίστηκε με την κατηγορία Old School. Εντυπωσιακά κόλπα με στυλ στον αέρα, για τους "παλιούς" του είδους, τα οποία επιχειρούσαν πριν ακόμα εμφανιστεί το freestyle.

Η πρώτη μέρα για αυτή την μεγάλη γιορτή των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας δεν θα μπορούσε να κλείσει με τίποτα λιγότερο από ένα μεγάλο πάρτυ. Έξι πάπιες μας επισκέφθηκαν και έγινε πραγματικά της ...πάπιας! Οι "The Ducks", είναι η μπάντα που έκανε απόβαση στο Δρέπανο και μας ξεσήκωσε!

Φυσικά το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πάπιας και κάποιοι από αυτούς βρήκαν την ευκαιρία να μας δείξουν τις φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες on stage!

Μετά από ξεκούραση λίγων ωρών και τον αέρα να συνεχίζει να μας κάνει τη χάρη όλα ήταν έτοιμα για την 2η ημέρα του Φεστιβάλ, που τα είχε όλα!

Πριν ακόμα ξεκινήσει το αγωνιστικό μέρος, είχαμε την πιο ευχάριστη επίσκεψη του 2ημέρου! 10 μικροί μας φίλοι από το "Χαμόγελο του Παιδιού" μας επισκέφθηκαν για να περάσουν το πρωινό μαζί μας και γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας. Τα χαμόγελά τους όταν ανέβηκαν για πρώτη φορά σε σανίδι windsurf και SUP, με τους εκπαιδευτές του WBSF δίπλα τους, ήταν για εμάς η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Παράλληλα οι αθλητές προετοιμάζονταν με τις γυναίκες να έχουν την πρωτιά για την ημέρα. Πρώτο αγώνισμα το Freestyle γυναικών όπου τα κορίτσια έδειξαν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις επιδόσεις των αντρών!

Οι αγώνες συνεχίστηκαν με Freestyle Αντρών και με τους τελικούς του Old School.

Με τους αθλητές να τα δίνουν όλα στο Old School, οι παράπλευρες δραστηριότητες για τους επισκέπτες δεν σταματούσαν.  Στην μαγευτική τοποθεσία του Δρεπάνου, η Yoga δίπλα στην θάλασσα με την Αστερία,  ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όλα αυτά που συνέβαιναν, σε αυτό το μοναδικό μέρος!

Οι αγώνες συνεχίστηκαν με το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφερε το Course Racing που ήταν και το επόμενο αγώνισμα, με μια διαδρομή-έκπληξη φέτος. Πάνω από 55 αθλητές βρέθηκαν στο νερό με τους αετούς να πλημμυρίζουν τον ουρανό του Δρεπάνου.

Το αγωνιστικό μέρος έκλεισε μια μια νέα κατηγορία για τα ελληνικά δεδομένα, το Highest Jump. Μια πρωτοπορία σε συνεργασία με την WOO Sports  η οποία καταγράφει αυτόματα τις επιδόσεις των αθλητών και δίνει την νίκη στο υψηλότερο άλμα.

Το ΣΚ όμως δεν αφορούσε μόνο αγώνες kitesurf. Όπως σε κάθε event του WBSF, και τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ, υπήρχε διαθέσιμος εξοπλισμός SUP από την BIC SPORT και Windsurf από το LOOP Extreme Sports.

Οι έμπειροι εκπαιδευτές του WBSF βρίσκονταν εκεί για να δώσουν τις πρώτες οδηγίες γύρω από αυτά τα αθλήματα και πραγματικά μέτρησαν πολλά χιλιόμετρα μέσα στο νερό, αφού το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τεράστιο και πάρα πολλοί θέλησαν να κάνουν τα πρώτα τους "βήματα" πάνω σε ένα σανίδι.

Οι εκπαιδευτές του No Work Kiteschool ήταν επίσης εκεί, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους για ότι αφορά το kitesurf.

Παράλληλα με όοοολα τα παραπάνω, η παραλία του Δρεπάνου είχε διαμορφωθεί ώστε να μην λείψει τίποτα σε αθλητές και επισκέπτες. Το Maritsis Repairs ήταν εκεί και οι αθλητές βρήκαν τον μάστορά τους για επισκευές/επιδιορθώσεις στους εξοπλισμούς τους. Επιπλέον υπήρχε parking με δυνατό τητα μεταφοράς από και προς την παραλία, φαγητό και ποτό από το EVEREST, fashion συλλογές από την RITCH BITCH POOR DOG, ενημερωτικό υλικό για την SONY Action Cam και μουσική all day από τον Νίκο Πολυμενάκο

Αξίζει να αναφερθεί για ακόμα μια χρονιά η συμμετοχή του "ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ-ΚΕΔΜΟΠ"! Οι εθελοντές του βρίσκονταν εκεί προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Μια τόσο σημαντική προσφορά που με μόλις λίγα δευτερόλεπτα, έχεις την δυνατότητα να σώσεις μια ζωή!

Η μέρα έκλεισε με απονομές των νικητών, αλλά και μια επίσκεψη που μας τίμησε ιδιαίτερα. Ο Μάκης Καλαράς, ο άνθρωπος που θαυμάζουμε όχι για τα μετάλλια που έχει κατακτήσει, αλλά για αθλητικό ιδεώδες που εκπροσωπεί, βρέθηκε κοντά μας και βραβεύτηκε τιμητικά για τη συνεισφορά του. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου Αετοσανίδας Cape Drepano, Αντώνης Σπυρόπουλος. Παράλληλα ο Μάκης Καλαράς απένειμε τα μετάλλια στην πιο σημαντική για εμάς κατηγορία: τους Juiniors! Στα παιδιά που είναι το μέλλον του αθλητισμού!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 4TH KITESURF FESTIVAL:

FREESTYLE ΑΝΔΡΩΝ

1ος Ben Bowd

2ος Δημήτρης Σοφτάς

3ος Χάρης Κατσαράκης

FREESTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η Μαρία Αγριόγιαννη

2η Βασιλική Παπαγεωργίου 

3η Όλγα Μποτόνη

OLD SCHOOL

1ος Λεωνίδας Σπυρόπουλος 

2ος Baptiste Bourdoulus 

3ος Λυκούργος Νεοφώτιστος

COURSE RACING Twin Tip

1ος Baptiste Bourdoulus

2ος Βαγγέλης Αβραμάκος

3ος Θοδωρής Πατρινός

COURSE RACING Directional

1ος Βαγγέλης Αβραμάκoς

2ος Tom Charlton

3ος Κωνσταντίνος Αβραμάκος

HIGHEST JUMP CONTEST

1ος Νίκος Νικολάου

2ος Γιώργος Βέργαδος

3ος Βαγγέλης Αβραμάκος και Γιώργος Τσάβαλος

Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις των αθλητών:

http://www.wbsf.gr/i-nikites-tou-4th-kitesuf-festival/

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο - Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, καθώς και τα στελέχη του μεγάλου μας χορηγού -ΤΙΤΑΝ - τον κ. Θωμά Γλαβά, Δ/ντη εργοστασίου, την κα Άγκαθα Καρανίκα, Δ/ντρια Επικοινωνίας, τον Δ/ντη ασφαλείας του εργοστασίου κ. Νίκο Νικολακόπουλο και τον κ. Νίκο Παπαγεωργίου, Μηχανικό Προστασίας Περιβάλλοντος, που μας συμπαραστάθηκαν με όλους τους δυνατούς τρόπους σε αυτό το φεστιβάλ!

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην ευχαριστήσουμε ΟΛΟΥΣ εσάς, που μας στηρίξατε, που ήρθατε από κοντά ή μακρυά το 2ήμερο στο Δρέπανο και μας δίνετε την δύναμη να συνεχίζουμε και να κάνουμε μεγαλύτερη αυτή την γιορτή! 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.wbsf.gr/kitesurf-festival

Ηλεκτρονικό δελτίο τύπου: http://www.wbsf.gr/4th-kitesurf-festival-recap/

Φωτογραφίες: http://www.wbsf.gr/photos-4th-kitesurf-festival/

 
SHARE

BEST OF NETWORK

To επόμενο κινητό σου μπορεί να έχει τρεις οθόνες

Και smartphone και τάμπλετ. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24