MARKET

Συναυλία για το περιοδικό Σχεδία

Συναυλία για το περιοδικό Σχεδία

ΤηΔευτέρα 30 Μαΐου, οιBatala, οιGadjo Dilo, οΣπύρος Γραμμένος, οιEncardia, οΠάνος Μουζουράκης, οΚώστας Παρίσης, ταΥπόγεια Ρεύματα, oJoey, ηΜαριέττα Φαφούτηκαι οιΧειμερινοί Κολυμβητέςενώνουν τις φωνές τους με τους φίλους του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου σε ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, στην αφετηρία του καλοκαιριού.

Η φετινή γιορτή, που θα στηθεί στον πιο ωραίο πολιτιστικό χώρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδοποιών και περφόρμερ, θα έχει τα πάντα! Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά που «σχεδία» και Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνουν τη συναυλία, με κέφι, πολύ θετική ενέργεια, αλλά και πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα.

Οι Batala, οι Encardia, oi Gadjo Dilo, o Joey, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Κώστας Παρίσης, τα Υπόγεια Ρεύματα, η Μαριέττα Φαφούτη και οι Χειμερινοί Κολυμβητές ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάλεσμα για μια συναυλία και κινητοποίηση μαζί για μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, για μια κοινωνία όλων.

Συναυλία για το περιοδικό Σχεδία

Με νότες στα πανιά μας!

Όποια έσοδα από το συμβολικό εισιτήριο θα διατεθούν στο σύνολό τους για την υποστήριξη των δράσεων του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Λίγα λόγια για το περιοδικό δρόμου «σχεδία»:

Η «σχεδία» είναι το ελληνικό μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (International Network of Street Papers, www.insp.ngo). Όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ